Sunday, 27 May 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 12




            Azri bersandar di sofa mewah Presidential Suite Mandarin Oriental. Sharifah Azra dan Damia Humaira yang sedang berlatih menari tidak dihiraukan. Sekarang ni, duduk di kerusi empuk pun tak rasa apa. Ingatan melayang – layang kepada room mate. Selamba dia keluar jalan – jalan. Gaya tadi kemain macam budak tadika merajuk apabila kena berpindah sementara tapi belakang kita je terus hooray-hop. Memang tipikal Lisa. Kalau Lisa bukan begitu orangnya, pasti Lisa tak akan bertahan dengan sikapnya yang sentiasa lepas laku.
            Azri pula dari tadi sebenarnya duduk melayan perasaan. Teringat kata – katanya kepada Lisa, cubaan menawan hati Lisa dengan gelojoh, sewaktu Lisa di hadapan mata.
            “Let be frank. If you expect for a first sight kinda love relationship then this is not. I just dumped a girl and this kinda stupid to start new so quick. I am attracted to you more of opposite attraction but do give us some time. I know you don’t expect this happening so soon neither does me but I promise you, I can really take care of you. Like it or lump it, just stay here. With me.”
            Itu kata – kata lebih kepada nafsu dan sekadar memenuhi cabaran Lisa to walk his talk which is ridiculous right? Oh my! Azri meraup tangan ke wajahnya yang lesu. Penat berkejar Pasing-Shopping di Marientplatz-Mandarin Oriental. Fikirannya lagi penat cuba mengejar bayangan Lisa yang entah di mana sekarang.
            Tak puas hati, Azri meninggalkan ruang tamu Presidential Suite yang elegan berhias lampu chandelier Swarowski dan bergerak ke bilik utama yang kosong untuk menelefon Lisa. Kalau berborak di balkoni nanti budak dua orang tu dengar pula. Daddy dan Mommy tiada, keluar menemani orang tua Damia Humaira melayan delegasi lain dari Dubai. Ayah si Damia Humaira bekerja di Kedutaan Malaysia dan memang rapat dengan Syed Gilani apabila sering berurusan rasmi walau pun hakikatnya Syed Gilani bekerja dengan kerajaan Dubai. Daddy memang rock. Mana dia nak fikir apa kata orang. Kepuasan diri sendiri yang dicari. Keluarga mereka berdua datang sebenarnya dengan niat mahu melawat anak dara dan teruna mereka tetapi kalau namanya masing – masing orang besar kerajaan, tak payah cakap jalan – jalan pasti tak menjadi. Mesti urusan rasmi terselit sekali.
            Sambil menantikan jawapan di hujung sana, mata menala ke segenap penjuru bilik. Susunan bilik yang terserlah gaya moden yang mewah. Mata Azri hanya berminat pada Bang & Olufson TV dan stereo serta stesen Bose iPod.  Lelaki macam dia mana nak hairan benda lain. Azri melangkah ke arah bilik air dan berdiri di hadapan sink marble. Pili dibuka dan sedikit ait dipercikkan di muka. Berhati – hati agar tidak terkena telefon bimbit di telinga. Pandangan kemudian ditala ke arah jakuzi. Siap menghadap TV? Memang world class standard. Tak kira lagi tingkap bilik air sengaja dibina menghadap panaorama kota Munich. Memang terbaik.
            “Lisa?”
            “Yes.”
            “Emm...” Tak tahu nak cakap apa tiba – tiba. Suara Lisa ceria sangat.
            “Jalan – jalan? Where at? Who is with you? You not suppose to go out with the dog. Bad idea.” Panjang senafas.
            Lisa tergelak di hujung talian.
            “Bellende Hunde beißen nicht.”
            Klik.
            Dia letak telefon? Panjang kemain soalan kita, dia jawab sependek – pendek alam.
            Barking dogs do not bite? Is that so?
            Nur Lisa!
            Sakitnya hati. Sah betul cakap Damia. Lisa memang keluar dengan payung Made in Malaysia. Azri bersiul – siul sambil menapak keluar dari bilik. Memberi irama kepada hati yang mula berdendang irama yang dia sendiri sukar untuk menafsir. Ikutkan hati, sekarang dia mahu menarik Lisa balik. Mahu disuruh Lisa duduk diam – diam di rumah Damia Humaira atau dia mampu pun setakat mahu menyewakan bilik hotel untuk Lisa tapi Azri tetap Azri. Hidupnya sederhana sahaja. Agaknya kalau disuruh Lisa menginap di hotel, pasti Lisa tidak memprotes begini.
            “Abang, belajar lah. Nanti malu orang nak pair dengan abang kalau patung je. Harap muka handsome buat apa?” Tegur Sharifah Azra.
            “No, I’ll naturally good with the right partner.” Balas Azri ego. Tak kuasa melayan budak – budak perempuan ni. Nak berlatih dengan Damia Humaira? Jangan haraplah.
            Sharifah Azra dan Damia Humaira sedang suka – suka berlatih untuk International Charity Event yang akan berlangsung di dewan utama atau ballroom Mandarin Oriental malam nanti. Kononnya alang – alang kena pergi, baik betul – betul bersuka ria. Kena paksa pergi tak pasal – pasal. Kata datang sini nak jenguk anak – anak. Alih – alih kena turut serta urusan rasmi pula. Malas betul. Kalau tahu baik dia lepak di Pasing diam – diam.
            “Kau jangan langgar tu Girl.” Damia bising dari tadi menegur langkah Sharifah Azra yang asyik tersilap. Siap nak langgar almari antik di tengah ruang tamu. Ini Presidential Suite bhai! Semua hiasan kalau tak cecah ribu – ribu Euro memang tak sah.
            “Kuat ni.” Sharifah Azra beralasan dna menepuk meja yang dimaksudkan oleh Damia. Nampak kukuh je.
            “Mommy kau cakap itu almari antik zaman Dinasti Tang ke -6 jadi knock-knock-be-careful.” Damia jungkit kening.
            “Huh?” Sharifah Azra menjeling sekilas ke meja sisi di tengah ruang tamu. Dari Asia? Barang – barang dalam Suite ni dari Asia? Apa nak hairan. Kira ini dari China Gred A, yang bukan Gred A? Memang bersepah. Maklumlah sejak permulaan tahun 2000 ni memang ekonomi China tengah boom  boom  bang.


Nota cinta: 12.12.12 Some parts have been removed. Sorry :(

           

            MEREKA sekeluarga melangkah masuk ke dewan utama Mandarin Oriental beramai – ramai menuju ke meja VVIP. Azri jangan ceritalah bosan tahap gaban. Dengar lagu Exodus yang berkumandang di lounge sebelum masuk tadi baru dia rasa bersemangat. Sekarang nasib baik mereka masuk diiringi muzik Bilitis. Terasa kaki rancak berjalan seiring irama lagu yang mendamaikan.
            Setengah perjalanan menuju ke meja VVIP yang terletak paling depan, mata Azri menangkap wajah Lisa yang sedang bertongkat dagu di meja sambil layan tengok orang lalu lalang. Tengku Akhbar dia boleh buat tak tahu. Lisa oh Lisa! Macam gini punya orang pun ada tapi kenapa Lisa ada di sini? Lupa, payung Made in Malaysia bawa berteduhlah tu. Kalau dah kerabat – kerabat ni, pergi pelusuk mana pun senang nak hidup. Duit bertimbun macam gunung katakan. Dia lain, apa pun tarak. Ops adalah sikit tapi duit kerja kuat Syed Gilani dan Azri memang anggap itu sebagai bonus sahaja. Nak bersuka ria dalam erti kata sampai tak sedar diri, dia masih terkenang susah payah Daddy merantau untuk memberi kehidupan mewah untuk dia dan Sharifah Azra. Lainlah Tengku Akhbar, mesti petik duit macam petik daun di pokok, silap hari bulan Lisa mintak petik bulan pun dia mampu.
            “Azri...Azri...”
            “Ya Daddy.” Azri baru sedar yang Syed Gilani melangkah menyainginya. Tadi macam kat depan je? Maklumlah sekarang kaki menghadap arah utara, mata arah barat.
            “Is that Jumeirah Jane?”
        
         
         
      




Assalamualaikum readers.
p/s: Happy Monday! No more Monday Blues. It's school holidays! Kerja pon jln tarak jamm kan???
XOXO :))
            

34 comments:

  1. Ces Lisa nih, selamba je dia pergunakan si Choc Bar tuh. Taula payung besar. Hahah.

    ReplyDelete
  2. wahhh hero kite ni mmg suke menyanyi ek?

    benda yg buat SA satisfied bile NL tu jtuh chenta trgolek2 dgn dia kan,so SA tekan button NOS la jgn lmbt2,kalau x the dog keep coming back dude.

    and yeaahhh,sy suke la bile SA ckp "No I'll naturally good with the right partner".

    adakah damia rse nk sorok muke die dlm almari antik tuh?? :D

    ReplyDelete
  3. Hahahaha! tau pun jeles si Azri ni. sangatlah comel! >.< and the ending sangatlah awesome! <3

    love you, KL! thanks for the entry. hehehehe!

    ReplyDelete
  4. Salam KL..
    Hurmm Chenta sudah berputik kah?
    Wahhh!! Dasar jugak Payung made in malaysia eh..boleh sponser up to toe..untung sungguh seorg Nur Lisa.

    Psstt..KL nak request SA nyanyi lagu vertical horizon 'Best i ever had'.

    ReplyDelete
  5. NajwaUlfah
    ishh budak ni tak der kelas ke yunk?
    pagi nyerrr...jgn ponteng arrr :))


    Hajar
    tu perguna tahap x ingat, bkn sikit2..kalau Lili tau nanges :(


    syira
    aktiviti org bujang, karaoke & selok je hari2...suara sedap kan patut rajin ngaji *hint tu. Tu lah cpat SA, NL dh nk tergolek tue. Sorok jgn x sorok pastu anto blk China tp sy x bnyk pon part Damia menyemak sbb nk bg kisah dorg sdiri yg banyak. Bosan lah ade antagonis menyibuk je.. nk bg lelain org yg menimbulkan konflik so their life x nmpk mcm struggle bcos of Damia jer? erk wat the heck. Oh Syira, daku meroyan reply nih. Ok stop!


    fallenmoon
    jeles 2-2 comel kan? hishh. love you & welcome dear!

    ReplyDelete
  6. Ayu Dzulkarnain

    w'salam. Gigih sy bekpes smbil menghadap skrin comel nih. Karang terlepas nanges.

    Lagu tu kna zmn dorg dh break and the lyric suit SA damn much!


    So you sailed away
    Into a grey sky morning
    Now I'm here to stay
    Love can be so boring

    Nothing's quite the same now
    I just say your name now

    But it's not so bad
    You're only the best I ever had
    You don't want me back
    You're just the best I ever had

    So you stole my world
    Now I'm just a phony
    Remembering the girl
    Leaves me down and lonely

    Send it in a letter
    Make yourself feel better

    But it's not so bad
    You're only the best I ever had
    You don't need me back
    You're just the best I ever had

    And it may take some time to
    Patch me up inside
    But I can't take it so I
    Run away and hide
    And I may find in time that
    You were always right
    You're always right

    So you sailed away
    Into a grey sky morning
    Now I'm here to stay
    Love can be so boring

    What was it you wanted
    Could it be I'm haunted

    But it's not so bad
    You're only the best I ever had
    I don't want you back
    You're just the best I ever had
    The best I ever had
    The best I ever

    ReplyDelete
  7. kuat jeles je azri...
    suka2...

    ReplyDelete
  8. KL...awal plak hari ni...love Azri lah....

    ReplyDelete
  9. As-salam & hai KL,

    Am so flabbergasted with this n3 …. Jaz like other readers comment at FB: sengih je while & after reading this! … why? Don know …. But enjoying it ! lots of catchy phrase & spontaneous converse !! kellaasss

    KL … the describe Azri’s feelings towards Lisa … adusss … melting girl! …. Flashback alam berchenta kot!

    Awesome …. Too awesome !!! and the list goes on …. So sweet …. Azri said “Hallo Leute! Das Lied singe ich für eine ganz besondere Person und sie heißt Nur Lisa.”

    But sympathize Kebar …. He who really cares for Lisa … but as usual too nice & perfect can never match the casual ekk????

    Calling Abang = shud be S Azra kn? …. Ehhh … Lisa has not met Azra rite? Emmmm …

    Damia = good bye ..

    Honest – will be reading this n3 again & again!!!

    TQVM KL ♥♥♥

    p/s: tetiba miss someone :-)

    ReplyDelete
  10. epy elina
    melting la nie...aishh sy plak tumpang berbunga :)
    Azri mmg igt Lisa reta dia kot.

    shima rostam
    awal2... nti ader masa nk reply komen pepagi :)
    love you!!

    Jazmeen
    w'salam hai morning. Pepagi catch ur time tau, touching x? hahaha
    Brani Damia nk panggil abang? Ada kna bungkus dgn almari antik tue. Hishh

    CORRECT! too nice & too perfect = SADISTIC ...hahaha kejam & poor Kebar. Payung dia x cukup lebar.

    hmm: siapakah super someone itu?

    ReplyDelete
  11. dua2 dah pndai jeles2 kan.
    nampaknya kisah c
    inta lisa n azri naik satu
    lagi nak tangga huhu..
    kl..thanks 4 the owesom n3..
    memulakan hari baru dgn ceria huhu..

    ReplyDelete
  12. Kk Zen
    hah okaylah naik lagi setakuk ke alam khayalan Lisa sebelum dia rebah....ecece....
    thank you :))
    memulakan hari Isnin dgn jayanya, oh i am kind *cehhh

    ReplyDelete
  13. x leh belah btul NL nih... minah ni mmg ohsem yang lain mcm lah.. mcm manalah perasaan SASG x terganggu gugat.. hahaha...

    NL mencuri hati SASG.. tp serius x mahu bertanggungjawab seyhh,... main tarik tali adalah.. tp sy suka perangai NL nih.. pandai kak rin jdi kan dia watak y ohsem.. ngeee.. walaupun dia dah sayang berguling-guling kat SASG, ttp maintain cool..

    SASG.. dpt bayangkan kecemburuan dia y mnggila ngan kebar tuh.. tp dia ni mmg bijak lah.. wlaupun dia dah jatuh sayang pd NL, tp x lah dia menjatuhkan kewibawaan n keegoan dia sbgai seorang lelaki.. Ah.. suka memaksa bila keadaan terpaksa.. nasiblah... NL tu liat kot..

    love it kak rin.. sebab bukak2 blog terus ada entry.. ngeee.. good luck untuk triple entry y seterusnya ya... =p

    ReplyDelete
  14. Salam Rin
    I dh meroyan ngan USD starting now..
    what else can i say..i really salutes on ur unique ideas & the way u express the storyline
    Now..i feel that there is no novels that can make me addicted beside than your blog. Seikhlas hati i bg tau u..new novels in the market tdk pnah membuai jiwa bila membaca..xcept yours. I lbh suka baca nvl2 penulis lama krn masa itu tiada disogokkan kesah kahwin paksa. Pity me..br nk mula baca novel, tiap kali flip mesti dihidangkan dgn bhs nvl yg kebudak2kan..isu yg sama. Nk baca nvl lama..semua dh dihentikan. Nk beli 2nd susah nk dpt. Akhirnya KLFP introduce me to ur stories..until now I really appreciate so much. Keep on writing Rin..i wish one day i can have copies of ur stories in my closet.
    Well..SSB mmg really awsome!Suka part Azri explain pkai cincin on right finger. He knows how to comfort himself kan. Ni la part yg nyanyi lagu beatles tu.Daring betul Azri potong line Kebar..Bakal mertua pun suka Jumeirah Jane..like Azri said..she's not just pretty but she's awesome

    ReplyDelete
  15. nur ezzah maisarah

    zaman JET dulu ada readers macam awak, menghayati watak like now ada juga a few yg still maintain follow cter karangan sya....hehehe smpai sy tersengih sorg2 baca komen sbb cter yg nk disampaikan dihayati...kalau ke laut cpat jer ada org tolong selamatkan...having a wise readers indeed priceless.

    ckp dgn penulis jgak kan :) yg muda remaja tp pengolahan nya cukup baik :)) eh laku ke komen sy nih??? lelain kali tgk life dorg couple plak k :))

    ReplyDelete
  16. sengih lebar sepanjang baca n3 kali nie... n3 dh hbs baca pun sengih x hbs lagi... haha.

    alamak... why lisa so cool awesome meh?? XD dgn2 saya nak tergoda dgn SSB azri tu.. :')

    papa pun thanks for this awesome n3.. awesome like lisa... haha

    ReplyDelete
  17. Sal

    hahha ni dia reader meroyan sama ketepi dgn tukang karang. Baru buku bertemu ruas.
    KLFP yg add awak ke? Hishh credit to admin. Sy pon kagum tgk frens Fan Karya Lepak lebih dr my own private FB frens..hahaha..she really knows how 2 play her roles!

    hahha SG suka je tp ni stok parent x msk campur pun & dont b surprised tgk2 masing2 x mo pun jmpa parent masing2. SG tu sbb SA punya kurang ajar konon2 nk knakan Lisa. Terkenal. Terkenan.

    awk punya compliment ni hishhh scary merry sy dgr. Kena tetiba igt gaya org beriman, kalau kena puji ke, kena keji ke, air muka x pernah berubah, siapa tu?
    mampu ke nk jadi mcm Rasulullah. Kena puji sikit sy dh sengih2, kena hentak sikit sy dh kelam. Astagfirullahalazim :))

    ReplyDelete
  18. wida
    ur name is sweet :)

    ReplyDelete
  19. - Rasanya Tengku Akhbar terlalu banyak bersabar lah sampai terlepaskan...
    - Kisah cinta Lisa dan SA unik kan.... sama-sama mengoda dan sama-sama tergoda ...
    - Apalah SA daddy dah bagi lampu hijau konon jual mahal.... dalam hati ...keluar asap berkepul-kepul nampak..... hahaha

    ReplyDelete
  20. Dear KL,

    - ha..ha..ha.. kebar tak payah lah dok ngorat lisa...balik tidur dan selimut ajelah..
    - azri ni memang tau...jeles kat kebar tahap gaban ni....
    - lisa pun dalam hati dah ada kumbang...dok terbang-terbang..
    - azra, your future sister in law - awesome...
    - SG , mata dia masih ingat kat lisa...
    - KL, please update asap....
    - luv u sooo mucchhhh..

    -kak fadz-

    ReplyDelete
  21. Lisa. Lisa. jinak2 merpati pun ada, macam kucing parsi pun ada ;p..
    as usual, good job rin. sambil breakfast kat sini sambil layan USB..
    honestly speaking,i really like the way u write and express all the feelings in USB. bak kata SA, betul2 AWESOME babe! ;)tiap kali dah habis baca entry, sa pulak ada penyakit yg 'tak sabar nak baca next entry'. bila readers pun dah tak sabar macam saya, maksudnya karya awak memang layak kena bagi two thumbs up! ;)
    teruskan yang terbaik rin. sayang awak babe ;)

    ReplyDelete
  22. Ehem...Monday yang sunyi baca n3 baru Rin, fuhh! terisi sikit ruang2 rongga hati ni...maklumler, ramai yang cuti..sunyi jep...sesambil membaca tersenyum tersengih huhuhu Azri boleh tahan gak romantiko di Amor nyer, siap nyanyi lagikk..tapi kesian kat Kebar :(( hanya kawan? Fuhh! menusuk kalbu tu..dia punyerlerr separuh nyawa suke kat Lisa tapi statement yg keluar hanya kawan~ pity him XD and Damia abaikan jep tak mau igt si Minah ni buat ilang mood jahhh XD

    MODE: tak sabar nak tunggu next n3 Rin ^_^

    ReplyDelete
  23. hai kL
    best2 =)

    zhfyrh

    ReplyDelete
  24. KL sesangat sweeeet le.
    sengih & sungguh puas hati bace x bosan bace dh bkali-kali.

    beeeesssssttttt............ KL u are awesome!

    ReplyDelete
  25. sue
    - suatu hari nanti Lisa akan menyesali cara layannya itu :(
    - ini stok 2-2 miang akak, tak de konon2 marah, x suka pastu suka. Direct je dorang ni. SA sekejap je enmity pastu uwekk. Walk the talk SA
    - ishh namanya menghormati Lisa kan, x de pape nk bg knal2 family ishhh...tetiba SA nk jadi beradab :p
    bye :))


    Dear Kak Fadz,
    - balik tdo dlm selimut smbil mimpikan Lisa oke
    - tambah sket, tahap gaban terbang
    - siap 2-3 ekor dok main terbang2 haishh
    - azra, hehe terkejut la nti tau si osem tu si gadis bergaun hijau
    - SG, kata dpt translator cun..jgn berebut dgn SA sudah...dah jd seindah sakura plak kan
    - uhh beratnya request ni :p
    - luv u toooo


    Emy Roberto
    x leh blah. Syok2 baca SA, kucing Parsi bla2 tetiba ada 'penyakit readers tgu n3 baru' hahaha, again hahaha...ada ubat ke penyakit tu?
    Bunyi macam parah.
    Sayang awk jgak babe!


    TLC
    wah best Monday ever yeah? maklumlah teramik mood bdak cuti skolah kan. Kebar, hanya kawan tp later mana tau Lisa suker ehem2..
    Abaikan jep Damia tuh. watak nk interprem tu.
    err may I repeat, ruang - ruang rongga hati...ayat tak menahan :))


    zhfyrh
    hai awak
    tq2 :))


    ImaAn
    sweet like choc bar :))
    aigooo kira baca smpai khatam & hafal lines ke ni?

    ReplyDelete
  26. azri tercabar ye? hehehe.. seems like syed gilani da approve lisa.. :P
    romantika the amor sungguh..
    tapi sian kat kebar.. di reject secara terang2an!! hehehe.. tu laa.. xde aura bad boy.. :)

    ReplyDelete
  27. ohh lupa nak tanya.. jazmeen rindu kat sape?? xkan rindu kat ai kot..!! hehe

    ReplyDelete
  28. hahaa .... mizz acu *mcm ade instinct nk bace komen bab sini rupenyer mrs joe ade soklan!...
    mizz acu ...windu everyone!!!heehee
    Where were everyone been to?
    dh berpindah port kot!
    wahai sekalian rakan remajaku yg dulu - kembalilh ke sarang! Jommm ... meriahkn suasana rumah ... rumah dh nk rebah ke kiri! slanting je mata tengok! eehhh KL font comments neh x leh tukar ke?

    ~Jazmeen

    ReplyDelete
    Replies
    1. huahua. Am i included in your list of 'rakan remaja'? :P

      Delete
  29. Jazmeen.. Ai ade je cuma xdpt nak on9 slalu.. Jarang sgt dpt check in kat SB.. Sejak2 KL tukarr new look ni xdpt dh nak view thru fon. Size besau.. Kalo yg lama ok la. ;) dorang yg laen sume bz kott..
    Teruskan je tag acu eton tu kt fb.. Ngeeee~

    ReplyDelete
  30. Hey there. Some parts removed? Why? By the way, you betul2 study at Germany ek?

    -Fealla :)-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fealla dearie;
      first of all sorry. i removed sbb USD dah keluar versi cetak.
      I u like the story, grab 1 at ur nearest bookstore now :)
      Work wise related only - Their tech influence my work. manntech. TUM is for super brainy. Beat the rest of engineering school.

      Delete