Thursday, 24 May 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 11


            “Awalnya nak keluar. Ada temujanji apa pagi – pagi ni?” Damia tersenyum.
            “Awalnya bertandang ke rumah orang?” Azri membalas sinis.
            Lisa berlagak tenang. Malas sebenarnya nak melihat drama yang sedang berlangsung.
            “Ini kira rumah ke?” Damia mengejek.
            “Kau nak apa pagi – pagi buta?” Azri meninggikan suara.
            “Pagi? Oh lupa, sejak dah kahwin ni prinsip dah tukar jadi early to bed, early to rise and I should have guessed before.”
            “Nonsense. Early to bed and early to rise probably indicates unskilled labor.”
        

Nota cinta : 12.12.12 
some parts have been removed. Sorry :(
           
           
My past at Hitler World
Heart of a phenomenal woman
Imperceptible yet her strong whiff
Tempo her presence
Lisa the phenomenal woman
Elude from her past
Ride her life on her own way, the right way
By: Nur Lisa


Dear readers,
Happy Weekend. TGIF!!
p/s: Ni last flash back, nti semua yg zaman jahiliyah Lisa baru start balik ke present life dorang until habisss...weeee~~~

38 comments:

  1. thx kl...haih, kesian btul tgk lisa ni, azri patut lbih prcayakn lisa.nsib baik azri kepoh nk tgk hp lisa, klu x mmg perang dingin jek la die ngn lisa. :)

    ReplyDelete
  2. emmm.. siannya lisa.dah berubah pun masih kena judge.

    ReplyDelete
  3. thx... berakhirnya sebuah penantian... :)

    ReplyDelete
  4. ouch, sakitnyaaaa! damn you Lili. Mujurlah onar tu terbongkar sekejap je. kalau tak balik ni saya nk cari SA tu kasi lempang lelaju sama dia. haha. *emo ttba*

    that's why I love your style of writings. thank you. :)

    ReplyDelete
  5. hihihi...1st time jadi the 1st person to comment. lega dah abis flashback. utk n3 kali ni pulak, kalau sampai sudah azri tak tau lili yg drive keta azri, for sure ayaq mata meleleh. tp cemburu azri mmg menunjukkan yg dia deeply, madly in love ngan lisa. puas ati ngan n3 kali ni. good job kl. k.ju.

    ReplyDelete
  6. azri ooooo azri.
    jahat-jahat pun, titew sukewww tau mommy =)
    hikhikhikk

    ReplyDelete
  7. org yg brubah ke jln lbih baik akn mghdpi bnyk dugaan...
    hrp2 lisa dpt mbwa azri brubah...

    ReplyDelete
  8. kak rin....
    sht x...
    lama x menyamak kat citer ni....

    apa pun saya tetap sokong akak
    citer akak mmg x mhampakan peminat akak...

    betul la kan bila kita berubah belm tentu org lain akan faham apa yg kita buat...
    berubah utk dekat kan diri kpd pencipta itu lebh baik dari berubah utk org lain

    lisa mesti la mantapkan ilmu agama spya dapat mhadapi apa jua rintangan yang di hadapinya...

    sekali buat jahat selamanya org akan ingat w/pun ada kebaikan tapi kejahatan yang di ingati...

    tabah la wahai lisa...
    azri ni pun apa la x kan x kenal lisa lg...
    lisa masih org yang sama cuma berubah kpd kebaikan je....
    bgs gak azri ni bla sesuka ti je bca msj lisa..
    kan dah nyesal...
    azri ni nak kene ketuk ni....
    cian kat lisa dah la lapar pas 2 kene marah...kene kaca lagi....
    apa la nak jadi...

    kak rin
    bg watak lisa ni cam arluna eh...tewas itu taat(betul ke...kalu slh sorry)
    mantapkan ilmu lisa spya azri pun berubah ke arah kebaikan

    lili n damia 2 humban je kat uganda 2 biar jd mayat hidup kat sana
    hidup menyusah kan org je....

    kak rin
    GET dah siap lum...

    ReplyDelete
  9. yeay!! x sbr nk bca..
    huhu..damia tu kena kasi pelempang ja..
    azri ni ego terlebih la..
    x suka..

    ReplyDelete
  10. Dear KL,

    - ooohhhhhh....very touching...
    - kesian Lisa, SA pun jangan la jeles buta...
    - Lili, tak sayang kat kak long ka ?
    - dah la abang long tu panas baran sikit.....
    - damia, don't ever ever gedi-gedik lagi...
    - luv u more and more and moreeee........

    -kak fadz-

    ReplyDelete
  11. bile bace part "dia faham amaran lisa,tp die xsmpt mngelak",then baru sy phm.

    i gve him extra credit,igt kn lupe diri tu brpijak kt bumi mane,rpe nye SA mmg xsmpt elak kn

    tapi......syed azri ni men with biggggg EGO.dah tgh malam gajah baru tau...(drum roll) si lili begau pnye onar.


    p/s lisa,org yg diuji tu org yg disayangi Allah :)

    ReplyDelete
  12. kesian lisa, but harap azri pujuk lisa dgn setulus rasa yg kesal n romantik...

    ReplyDelete
  13. azri nie asyik nak baran je..cian lisa huhuhu

    ReplyDelete
  14. i'm so happy to open ur blog and there's an update.
    cant wait to know the full story kl!
    i like your work !

    ReplyDelete
  15. Hai cik KL....

    speechles.... itu yg dpt saya katakan setiap kali masuk blog ni... lagi2x USD...
    setiap patah ayat & baris dibaca & dihayati memang buat jantung saya berdegup & berdenyut2x tak seiring...
    dari awal bab hingga yg ni.. memang tak mengecewakan sesiapa yg mengikuti entry USD.
    Lisa memang awesome.. matang seiring usia...
    tapi mengapa adik dia lili suka sngt menyusahkan dia ya... dr kat Germany lagi dia buat hal.
    ada agenda lain ke si lili ni..???...
    terima kasih cik KL....

    ReplyDelete
  16. sebab dosa semalam..Azri tak fikir panjang pun.
    Lukakan hati Lisa..Tak percayakan isteri sendiri.Kenapa tak siasat dulu bila Lisa bg penjelasan..Oh my Lisa..biasalah,bila kita mahu berubah ke arah kebaikkan.Banyak halangan akan menduga tahap kecekalan dan kekuatan hati kita..
    Bila lisa bersabar,tak sia2 sebab akhirnya tanpa bersusah-payah..Kebenaran terserlah sendiri..
    oh KL..betul2 jatuh cinta dgn USD ni..
    go on KL..sentiasa menunggu dgn sabar untuk perubahan yg lebih baik antara Azri n Lisa..

    ReplyDelete
  17. next n3 please..hehe x puas ar suke sngt dngn cter ni..

    ReplyDelete
  18. pity Lisa...SA melampau.mempercayai orang lain dari isteri sendiri, sangat menyakitkan! Kejamnya SA!!

    ReplyDelete
  19. Azri mmg baran lg yer. So possessive w Lisa. Jgn la compare Lisa dulu & skrg. Tak suka Lily..Kecian Lisa..sia2 kene marah. But, now Lisa more cool & baca Quran to ease dia punya anxiety probs. Anyway..azri pun romantic jugak kan,so melting la dia punya cara layan Lisa.Lucky u Lisa!!Sib baik Azri curi tgk sms kan..kalo tak, esk pun Azri still panas kot
    Sweet N3 for today..Happy Flyday everybody..Happy weeknd Rin. Keep on writing dear..
    I have so much fun w USD!!

    ReplyDelete
  20. Alahai sian lisa x psl2 bdrah jari gara2 cemburu pak cik azri.gitula kan klu psk rimau naik angin hbs semua kena tempias. Mujur lili anta msg at least xde la pak cik tu mroyan lama2. Mmg nk kena sekeh tul si azri ni klh dia xde hal nk blaga pp ngan damua, rapi klu kena kat lisa pndai lak dia naik hangin... Tapi cemburu itu tanda syg kan kih kih... Hmmmm dah hbs flashback kan l like hihihi.. Hrp azri leh control temper dia sian lisa kan. Teruskan cik penulis chaiyok2 hihhi

    ReplyDelete
  21. jahatnyer azri-nape masih anggap lisa sperti dulu!
    kesian kn lisa-thumbs up lisa x mudah naik angin!
    semoga lisa tetap tabah & snetiasa mengadu pada yang Maha Esa.

    ReplyDelete
  22. rinnnn, thanks for the entry babe ;) balik je rumah terus hadap USD..
    nak tepuk tangan untuk lisa sebab lisa memang kuat. sakit macam mana pun masih bertahan. bukan macam damia, nama je cantik tapi perangai hodoh tahap gaban. tersangatlah euwww(rolling eyes)...

    hehehehe, komen melebih2 pulak kuntum renjong tiruan kat sini.

    ReplyDelete
  23. ni la dia antara lelaki yang ego....mengamuk je tau.cuba bawak bertenang siasat lu.ni terus mara2....bila dah tau kebenaran bkn tau nak minta maaf..EGO....huhu..sian lisa

    ReplyDelete
  24. As-salam & hai KL,
    So touching … again my heart is with Lisa!
    Am so amazed how KL high-light Lisa’s ‘retrograde motion’ from her ‘pre-ignorance period’ turning to a new leaf!

    & Siti Hajar agreed with u … reading the story with very little tension yet the message & the feel do touch readers heart – kan x perlu buat citer sgt ‘berat’ & menyesakan aka ala sinetron – yg penting ‘meseg’ smpai & terkesan pd hati pmbace – this style of writing only comes & delivers diligently by a gifted writer!

    So glad now Lisa knows how to handle her anxiety disorder = no more Xanax but praying, do’a & reciting al-Qur’an !!!.

    Lili oh lili … why did & do u do this to ur kak long Lisa? Why??? –why so venal & selfish? Motif pls?

    Damia …. Better get lost – eeww will she keep on popping in upcoming epis??? Along with Lili trying to havoc Kuntum Renjong’s life???

    Arrgghh … so azri accepted to work at 2 star hotel jaz to prolong & elongate his “German lifestyle” at nearby neighboring country??? cisss ....

    Hmmm … to ease readers tension = KL awak bijak buat hati we all berbunga setaman =where azri shows off his care attitude & guilty feelings towards Lisa!

    Lisa, you really are a phenomenal woman!

    p/s: wanna be a phenomenal woman ish..ish ...

    ReplyDelete
  25. Touching..kesian lisa org masih ingat past dia. Even hubby pon.. Sabar lisa dgn dugaan Allah ni. Peduli ape org kata. Kubur masing2 kan. So kita kene siapkan diri sendiri dulu. Ekekek

    Inche hubby-awatnye baran xpasai smp ckp pn. Wifey xnak dgr.kata sayangggg..hampes *harap inche hubby dpt ikut jejak pn.wifey soon*

    Lili & damia- go to hell!!!

    ReplyDelete
  26. W'salam, hai hello.

    Assalamualaikum.DEAR READERS,
    THANK YOU FOR ALL THE SUPPORT & LOVE TO AZRI-LISA.

    p/s: Sy mmg hangin kalau trus x reply sbb takut jd juling nk scroll ats bwh..mcm skang ni. hah, where to start?
    p/s/s: I Love you Ayu Dzulkarnain, Jazmeen, izan supian, Emy Roberto, ImaAn ar-RahmaAn, Arzalif, Sal, Najwa Ulfah, ruby, KkZen, Raba'ah Junaidi, minz, nzlyna'im, didies, syira, kak fadz, ryana, epy elina, miss kira, Hajar, zatie, aisy, haticinta_lara, shima rostam, hajar,fuzz, k.ju, Anisa. Kalau aad miss sy mtk ampun :))

    Q & A
    ryana: GET manuskrip dh submit tp kena beratur tgu turn :)
    Tewas itu Taat..hahaha Lisa relax je 1st night dia, x bnyk drama mcm Nina-Joe...hishhh...rindu Arluna tetiba :))


    I think u guys are all a phenomenal women!

    ReplyDelete
  27. hahaha.. style la cara kak rin balas komen readers ;) pukal i say you... hehe..

    n3 kali nie x mengecewakan... :) haa, baru tau yg lisa x salah. Tu la azri tu ego sgt, isteri ckp x nak caya ckp org luar jgk yg dia nak dgr... kan lisa dah merana. :(


    wish all the best for GET. :)

    ReplyDelete
  28. Anis farzana...perli eh. Pecah perut sy baca komen awk. Best tuh istilah reply pukal. Pg the whole morng free tetiba lpas launch n3 busy tahap gaban. Terpukal la jwbnya heee :)

    ReplyDelete
  29. KL,

    lama tul akak x drop komen ... but as usual akak always follow your enovel - and your story still the best!
    love Lisa & Azri, so excited want to know mcm mana Lisa nk bimbing Azri!
    mcm dulu jugak akak sgt suke bace comments - both from KL & komen pmbace!
    it's your trademark KL - reply comments - so akak harap KL teruskn! So glad followers lama KL: Hajar, Syira, Jazmeen, ryana tetap setia bagi komen!

    salam sayang dari akak, Lysa M R.

    ReplyDelete
  30. heee...geram dekat Azri. Lisa kan dah nak berubah. Kenapa dia nak bangkit kisah purba dulu kala tu?! -.-

    teremo la pulak. hehehehe!

    love you, KL! Thanks for the entry <-- mcm ayat trademark lps habis komen. hehehehe!

    ReplyDelete
  31. ulang baca usd 11 dan nak komen jugak! walaupun ramai yg marah2 azri, tp saya tak hihi... :P

    ReplyDelete
  32. salam...KL
    seriesly..cerita USD really touch my heart..

    bukan senang nak berubah
    bukan senang nak bertahan

    but once we start..never hold back..

    be storng Lisa..thankz KL..

    ur story give me a'booster' dose about Hijrah
    x semua org terima perubahan diri kita bila mana dosa silam lebih diingati..
    masa silam yg sentiasa menghantui seluruh perjalanan hidup..

    xyz~

    ReplyDelete
  33. okay... cuti mmg x bukak blog.. ngeee.. adehh.. teruk btuk SASG.. cmburu gila kot.. kesian NL.. pling kesian ialah, susah nk buat owg percaya y dia mmg dah berubah.. sebenarnya, itulah harga bayaran yang perlu dia tunaikan untuk keringkan semua dosa2 lampaunya...

    nak berubah tu tak susah... tp nak mempertahankan ap y ada n nk istiqamah tu yang sukar.. come on NL.. u can do it!!! orang yang menang tak akan pernah berhenti dan orang yang berhenti tak akan pernah menang!!! jadi, jangan berhenti jadi baik... 1 fine day nnti, mata hati SASG tu psti akan terbukak jugak..

    kak rin.. suka n3 kali nih.. dugaan rumahtangga y nmpak remeh.. tp sebenarnya berat untuk dipikul.. bukan senang nak handle cemburu.. love it.. =)

    ReplyDelete
  34. Lisa ada anxiety disorder family dia ngan azri tak tahu ker...

    Cian Lisa dia hadap sorang-sorang penderitaannya...

    Tabahnya... Lisa

    ReplyDelete
  35. sian lisa... bongek la azri nih!! tau nak marah jer...!!
    lili pon sama..bongek!!
    sakit kat jari tu xla seberapa..kalo nak bandingkan ngan sakit kat hati.. haishh.. suami sendiri pon xcayer.. tacin rrr :((

    ReplyDelete