Wednesday, 4 July 2012

Prologue New Project & Surat Chenta


                DARREN UMAR BIN MEGAT ALI

                “Darren, kau dah lambat ni. Kata dating penting. Dating hidup dan mati.”
                “Tak lambat la. Aku cakap lepas Zohor. Mahu tak penting. Daddy cakap awek ni memang calon terbaik nak buat bini. Aku on je la.”
                “Zohor? Aku salah dengar?”
                “Tak. Telinga kau well function lagi. Mulai hari ni kau akan belajar dengar nama jenis – jenis solat 5 waktu. Lepas tu kalau kau ajak aku gi kelab, aku jawab jom pergi masjid instead kau jangan terkejut. Kalau tiba – tiba mood aku daripada ajak kau pergi buat marketing kat padang golf, tetiba aku nak ajak kau pergi dengar ceramah Ustaz Don, kau jangan pengsan ya. Hah, Bro!”
                Bahu Zaki ditepuk kasar. Darren tersengih sambil memperkemaskan pakaian yang baru ditukar. Kalau tadi kemas dengan suit hitam sebab baru lepas meeting AGM, kini dia dah siap bertukar santai kepada jeans dan abstract Ivy print shirt. Lengan panjang warna putih siap ada tompok – tompok coklat di bahagian bahu sikit. Nasib baik koleksi baju dari pejabat terus untuk ke aktiviti santai memang sedia tersusun dalam almari pejabatnya yang luas.
                Bellina. Panggil apa ya. Lina?  Nama penuh ialah Bellina binti Megat Amani. Wah, nama garang kemain. Ke sweet? Entah, awek – awek dia sebelum ni tak pernah ada nama Bellina. Kalau yang kerja part time jadi Ballerina ada la.
                “Okay, test jantung aku pass lagi Darren.”
                “Ops...Umar please. Not Darren.”
                Zaki ternganga.
                “Kau tak serius kan? Oh come on.....”
                “Wife is a special one so I got to select the best one. Girls....special plus not so special plus nak buat aku tambah migraine tu countless and belakang cerita. Give me one year. To proof all women no matter clever they are, once become a wife. They become stupid, dull and boring. So let’s make Daddy happy. Lepas tu aku susun balik semua koleksi aku. Life goes on macam biasa. Perempuan zaman sekarang lagi suka laki orang kan?”
                “Bro, tu kejam. Entah dia perempuan baik?”
                “Sebab baik lah kena buat bini.”



                BELLINA BINTI MEGAT AMANI

                “Bell, bakal suami kau dah sampai.”
                “Omaigod! Blazer tu. Sini. Hah! Selendang tu pun bak sini. Tolong aku lilit jap.”
                Kiki ternganga.
                “Kau kenapa?”
                “Mommy cakap mamat ni spesis mesjid. Aku kena hypo sikit. Karang habis aku kena titik dengan Daddy.”
                “Kau ni biar betul. Nak tambah lagi siri kahwin paksa kat alam maya ni ke?”
                “Jangan lurus sangatlah. Kitaorang nak pergi bercinta la ni. Aku tak gila lagi nak terus accept proposal Daddy macam tu. All in all aku dah check dia ni pakej baik punya. Bolehla nak bimbing aku ni.”
                Kiki ternganga sekali lagi. Tadi dia ingat Bellina nak keluar dating dengan sepupu sendiri. Nama bapak masing – masing dah gaya adik – beradik. Rupa – rupanya Daddy Bellina besties bakal Daddy in law si Bellina. Haishh! Boleh ke pergi bercinta macam pergi shopping? Dia sengaja singgah di pejabat Bellina alang – alang ada di Putrajaya ni. Sempat dikuli – batakkan oleh Bellina. Nasib baik BFF.
                “Sampai malam ke keluar? Kalau Datuk cari? Kalau Zaqwan cari? Helmi? Ijat? Faiz?”
                “Yada..yada..yada..cakap aku pergi entertain client.”

Bercinta sudah. Kahwin sudah. Bellina mengandung? Bunting pelamin?             
Megat Amani tersenyum lebar. Megat Ali jangan ceritalah. Pukul bola golf sampai hujung range perginya. Gembira!
Baby? Darren? Omaigod, so come nightmare!
Baby? Bellina? Oh, extra cute baggage!
Apakah reaksi Darren dan Bellina apabila terbongkarnya the true colors masing – masing? Adakah masing – masing akan kembali kepada kulit asal mereka atau berusaha agar sama – sama berubah dengan penuh keikhlasan? Bellina yang tercuit dahulu atau Darren yang merasakan tanggungjawabnya untuk membimbing Bellina?

                “Darren, I tak tahu nak cakap macam mana.”
                “Nak cakap apa Bell? You mengidam apa – apa ke?”
                “Naaa...not that.”
                “Then?”
                “My friends. Dorang nak buat baby shower. I mean it’s not right. It just not our things right?”
                Perlahan Bellina mengatur ayat. Takut tembus kat mana – mana. Maklumlah sejak kahwin, dia terus sepi dan menjauh daripada dunianya yang sebenar. Hanyut dalam belaian suami dan dunia ‘palsu’ ciptaannya yang indah. Or perfect so far! Bellina tersenyum nipis.
                “I tak rasa salah.” Dalam hati Darren tergelak.
                Oh! C’mon. Nowadays everybody is having baby shower. Lupa pula Bellina ni kan stok baik dan workaholic jer sebenarnya.
                “Okay, partly salah, we adopted western culture tapi I izinkan kalau you nak. Kalau you nak buat kat rumah kita pun boleh. You dah lama tak hang out dengan your friends kan? I boleh uruskan katering. You boleh panggil event planner. Let’s have a grand baby shower here.”
                “But dear,  tak best la you ada. My friends mesti segan.” Dalam hati janganlah encik sayang ni nak join sekali. Biasanya dulu dia attend baby shower Diane, semua kawan  suami Diane pun ada. Memang lagi meriah tapi kawan Darren kalau stok ustaz? Ngeee! Dahlah awal perkenalan dulu suruh panggil Umar. Umar? Huh! Tak glamour okay suami Bellina nama Umar. Dia selamba cakap tak nak panggil Umar sebab bekas kekasih kawan baik dia Kiki bernama Umar.
                Darren mengerutkan dahi berfikir seketika. Betul juga. Mesti kawan – kawan Bellina semua stok bergaya macam ustazah. Good for her. Darren tersenyum nakal dalam hati.
                Bagi dia, kenal sekejap dengan Bellina pun dah cukup. Okay Bellina bertudung tapi fikirannya amatlah terbuka. Tak lah dia sesak nak berlakon jadi ustaz sangat tapi penat juga nak pakai kulit palsu ni. Paling dia kagum, dah kahwin, koleksi pakaian rumah Bellina kalah pakaian clubbing awek – awek dia. Bellina cakap senang, ala kalau pergi oversea mana ada nak beli baju kurung. Ni baju rumah je lah. Dia senyum je lah. Bab shopping itu mereka sekepala. Bellina boleh jadi perunding fesyen dia dan dia boleh jadi perunding fesyen Bellina tapi pakaian rumah harus kena ikut ‘imaginasi’ dialah kan. Pergi kerja pandai – pandai lah cari yang mana awak suka. Ya tak?
                “Baby, come to Papa.”
                Bellina tersenyum. Wah! Ini ustaz romeo. Dia ingat mati – mati Darren stok ustaz tapi cool je. Dia balik lambat kerja, mana ada Darren bising. Paling tak Darren siap hantar pemandu peribadi dia tolong ambil. Kereta dia simpan je kat pejabat. Parking pun rata - rata. Kalau hilang? Entah, dia mengamuk kot lepas tu suruh Darren beli baru. Maklumlah dia makan gaji bukan macam Darren yang kerja sendiri. Ada kilang sendiri. Dia bukan anak manja Daddy. Dia suka kerja makan gaji. Susah sendiri walau pun tujuan sebenarnya satu. Nak hidup bebas di luar.
                “Yes Pa.”
                “Jangan naughty tau.” Perut Bellina yang makin nampak membulat diusap. Tak payah selak sebab Bellina kalau kat rumah seksi tak ingat dunia. Baju tak berlengan siap nampak pusat dan perut bulat dipadankan dengan skirt pendek sahaja. Hmm...cute sangat. Kan best ada isteri yang pandai menjaga mata suami. Kan?
                “I’m going to Bali soon. So we plan the baby shower on that date. You can have it here. I pun tak suka you buat kat tempat lain.”
                “Oh, sayang...sayang you sangat.” Bellina memeluk Darren gembira.
                Dalam fikiran dah terbayang, buat parti gaban besar – besaran la. Dah lama tak enjoy. Baby pun nak dance jugak ni. Bellina sudah terfikir nak hias rumah banglo ni macam mana. Semua kawan nanti minta tolong Kiki jemput. Yeehaaa.....

                BELLINA tersenyum. Rindu nak berkumpul dengan kawan – kawan baiknya. Kiki, Tasha, Suzy, Neera, Dalilah dan ramai lagi semua ada. Hari ini memang dia suruh hair dresser kegemarannya datang. Dah lama rambut pekung dalam tudung. Setakat pergi saloon untuk tatapan Darren je kebelakangan ini. Hari ni dia nak high light sikit dan pilih pakaian kegemarannya dulu. Sexy top dan flare skirt. Kontra sangat dengan penampilan di pejabat yang nampak rugged dengan seluar dan kemeja, tambah lagi tudung di kepala! Sampai naik ternganga budak – budak di pejabat hari pertama dia pakai tudung ke pejabat. Nak tunjuk baik punya pasal. Bellina memerhatikan sahaja Kiki tengah menyusun hadiah untuk baby yang dibawa oleh kawan – kawan. Banyak sangat.
                “Hello baby...” Tasha menghampiri Bellina dan mengusap perut Bellina yang terdedah. Bellina memakai top Gucci mendedahkan perutnya yang membulat dan makin seksi dipadankan dengan skirt labuh chiffon yang menyerlahkan ketinggiannya walau pun sedang mengandung.
                “I like the tattoo...awesome!”
                “Really? Yes...if it were to last.” Bellina pun tunduk melihat ukiran tatoo sementara yang dilukis oleh Viviene yang ditempah khas. Dia dah lama nak sangat buat tatoo biar yang tipu – tipu pun di perutnya yang bulat, putih dan tegang ini. Nampak sangat seksi dengan bunga raya warna merah di sisi perut dan daun yang berwarna hijau dilukis ke tengah. Esok dia buanglah. Tak sempat Darren tengok pun tapi dia nak juga ada gambar kenangan perut seksi dengan tatoo ni.
                “Hot belly ya hot Mommy!” Kiki menghampiri Bellina dan meletakkan tiara plastik yang berbentuk love di kepala Bellina.
                Budak – budak ni bab bergaya jangan cerita. Mana pernah mereka masuk kelab orang tak pandang. Semua jenis hot babe! Parti a.k.a baby shower yang dihadiri oleh semua kawan perempuan Bellina yang paling rapat ni makin rancak apabila tadi permainan teka hadiah untuk baby berlangsung dengan riuhnya sebentar tadi.
                “Welcome back our Bell!” Semua yang hadir menjerit dan berteriak. Maklumlah hari ini majlis yang Bellina atur bukan setakat baby shower nak main lipat – lipat lampin, main game buat susu paling sedap tapi juga hari melepak bersama Bellina setelah sahabat mereka seorang ini buat – buat bersalin kulit. Lelah juga hypo (hipokrit) dengan suami sendiri tapi Bellina cakap dia dah fall in love dengan Darren jadi setakat nak ubah fizikal, tarahal lah.


                BANGLO di atas bukit milik Darren Umar meriah dengan pelbagai gelagat kawan – kawan Bellina. Muzik kuat terpasang. Darren yang baru sampai terkejut. Macam ni gaya ke orang baik – baik buat majlis? Sangkanya kawan Bellina semua stok ustazah. Tapi dia dah syak juga, nak buat baby shower? Kan pelik tu.
                Darren melangkah ke arah pintu utama yang sedia terbuka. Suasana bising tapi apabila dia melangkah ke arah kolam renang di hujung ruang tamu barulah dia nampak sekumpulan model? pelakon? Bitch? Errr yang nyata bukan stok ustazah yang dia terbayang di kepala. Pakaian masing – masing ya ampun! Mata melilau mencari kelibat si isteri.
                “Bell!!!!!!!!!!!!!”
                “Omaigod!” Bellina dengan tangan cucuk ke bulan tengah menari mengikut irama muzik latar terkejut bagai nak rak melihat kelibat Darren yang sedang menjerit di hujung kolam renang.
                Guilty as charged!






               
SURAT CHENTA UNTUK READERS & FOLLOWERS BLOG KARYA LEPAK

Assalamualaikum,

Alhamdulillah beberapa hari je lagi, Karya Lepak akan celebrate 1 year anniversary.
Untuk Semua Dosaku (USD) akan jadi karya terakhir saya di blog.

Basically that saya pencen berblog tapi menulis tu, *ikut ideas/mood/time etc.

Prolog yang saya bagi kat atas tu ialah saya punya next project. Lepas saya siap touch up manuskrip USD & Arluna. Dua – dua saya akan hantar cuba nasib. Doakan.

Saya jugak nak minta maaf sangat – sangat ‘bout e-novel ke-2 saya Gadis Edisi Terhad (GET) yang lama pending di blog. I’ve never planned to get any of my e-novel published but then I’ll never pass good opportunity.
So far berita terbaru, GET Cuma akan keluar Jan 2013. Insya Allah *still subject to publisher arrangement.

This awesome 1 year is full of satisfaction.

Saya okay je GET keluar kurun ke berapa pun. USD & Arluna lagilah tak tahu bila kan. Jangan tunggu lah kot. Kalau ada – ada J

Yang penting this wonderful year was spent wisely with awesome readers!
Not once in my life I’ve dream to have a novel?? Printed version?? Not to mention a blog?? Saya buta IT actually *not stupid but not my kind I may say

So dear lovelies, this entry and last entry USD 24 gonna be the last entry in this blog.
I’ve removed GET & Arluna but will re-publish at soonest epi by epi so new readers can feel lepaking here like old readers do.
This new project is pelik sebab saya tak publish di blog tapi saya akan publish kinda album di Facebook Karya Lepak Fans Page. So short epi by epi will be updated at KLFP only. Do join KLFP.
Simple story just to feel the vibe of I-am- still-exist perhaps?

New Project Title: Pokok Krismas Bergerak
(ada la sebab why I chose this so funny title LOL! I hope u guys fall in love with Darren & Bellina too.)
Cover: Tak der pun lagi. Tgu Crash Tillez free nak buat sbb sy tak reti buat sendiri L

Special thanks dedicate to KLFP (Karya Lepak Fans Page) established by committed young and sincere reader who is not even an avid readers of all Malay novels not to mention my works but she does appreciate my effort I suppose (You can’t like all of my e-novels, Impossible right?) I don’t even know her and we contact only thru PM – FB KLFP *cool hah.
Thank you for your support KLFP and the new project will available upon your availability. I know this kinda surprise you.

Dear Readers, last entry, USD 24 & Epilogue will be published this coming Friday 6/7/2012.

Come to end of my surat chenta;
Thank you for all your support, yg rajin komen, yg rajin shout, yg rajin refresh page, yg sayang saya J
I am sorry for all mistakes, flaw here and there, cerita tak kemas, grammar mistakes, tak tereply comments, shouts, any wrong info shall there be or anything that come from my negligence.
Thank you again!
It’s really a wonderful 1 year.

Love,
Rin Ahmad @ Karya Lepak



25 comments:

  1. Uihhh.. Wat r u doin at this tyme kl?? Stay up for studdy?? Hehehehhee..
    Ur new project err a bit..terrible?? Hahahahaha.. Bongek betul la laki bini ni.. Tah2 darren tu betul kiki besfrennye x-boy.. Hihhihihi..
    Funny laa... Cerah mata ni..tq

    ReplyDelete
  2. Lupa lak tnya.. Asal surat cm gaya nak letak jawatan jer..hewhewhhew

    ReplyDelete
  3. oh my.. this pokok krismas bergerak will definitely be on my top list to-be-read..highlight lagi beb.your writing are brilliant.bet you be hearing this before but still,,big thanks to you for make me happy reading these.may Allah bless you.

    ReplyDelete
  4. as-salammu'alaikum dear KL,

    a vr good morning & vr surprise with this surat chenta & Alhamdulillah ALLAH hv granted u with another wild imagination to share with readers!
    Another great project!

    wanna say:
    ALHAMDULILLAH coz i wake up this morning ALLAH gives me strength to live my life * u know wat i mean!

    shud i CRY? ....
    yesss .. & no .... because we only can plan or tabled smthing but There is always ALLAH who knows the best !!!

    so congrats KL ... never doubt tat you are gifted with great ideas.

    TQVM Rin Ahmad@Karya Lepak ♥♥♥

    ReplyDelete
  5. AssalaMmualaikum..so i tout this might b my last comment here..hurmm so sad..my tears are almost like niagara falls i think..ouh rin now im thinking of my life without ur pieces.. i was like so happy back few minute before, before i read ur surat chenta of course..i tout that was ur new e-nov..and smile like senile young girl here while reading it..but then it turn out to b the saddest think subuh2 nih..huwaa my mom da pndg pelik kat ai..

    so wishing u all the best..best in ur life n plis dont stop to karyaking coz now theres no lepaking..i love u sis..hoping getting all ur collection of printed version of nov..ahh i think that our sis emy dah melalak da tuh..
    be sure to tell us updates of urself ya..
    b missing u..hope to see u one fine day, mayb at any pesta buku, Insyaallah..that one fine day will come..
    thanks to Allah that He give u the talent n u had used it wisely..pleasing us w ur writing, n telling us new thing in life w ur writing skill which sometime do look dull but never becoming dull..oh my..
    huwaaa dont know how to stop actually.. i bet all the readers must be sad now..

    kk rin i have been following u sinse arluna, b the one who do always refreshing ur page.. b the silent readers, one of hundreds who screaming whenever theres new entry of u here n b one of ur earliest followers..which is one of the 30's i think..seriously i've never found other writer who wrote as simple as u do..mayb theres others, but u are the first which i met in million i guess.. the way u expressing ur words, the way u expressing the air of ur stories w all those oldies in the early of ur writing..i bet i start to like those oldies music from u babe..u did teach me something, u know..before, i am not someone who been liking those oldies, n now that barry manilow, air supply, n other's da jd mcm atuk sy da..and please do believe that i love all ur pieces..

    to kl w love, Johan Ariff and Arluna will always be the first, but i will always love Jasmeen and Cheesy Fareez.. As much as i adore Sean Norman, my mind will always navigate to Que Sara.. And now my heart were full of Nur Lisa and Syed Azri's love.. the love that will never be last..

    love u babe..oh felt like im losing a sister..
    do b good writer n muslim ya..Assalammualaikum..

    p/s: i shall stop now, after 40 minute of writing this..u r not going to remove this blog right..

    the one who wrote w great emo in herself,
    ~adda~

    ReplyDelete
    Replies
    1. adda....

      oh goodness me...adda, instead of rin, i'm the one crying reading ur surat chenta. wuhaaaaaa...seriously...tsk tsk tsk...sa belum breakfast lagi ni, appetite dah hilang...wuhaaaa...

      adakah hari ini hari banjir sedunia? huhuhuhuhu...like adda, i'm also hoping for that one day to come. hoping that we could meet rin. sa sanggup terbang dari sarawak ke KL kalau ada ura-ura awak akan muncul dpn readers babe...but please not when i'm still in that faraway land..;(

      wuhaaaaa confirm sa meroyan dgn kak meen lepas ni ;(;(;(...adda...komen awak sgt touching...huhuhuhuhu

      Delete
  6. Pokok Krismas Bergerak? Huahua. Ingatkan betul stok masjid jumpa stok clubbing. Rupanya dedua stok sesat jalan. Ish2..

    Hmm, setahun dah ye? Alhamdulillah. As for me rsnya x smpi setahun lgpun melepak sini. Tp dh rs mcm lama gak. Haha. Anyway, good luck and all the best with all ur hardwork. Takpelah lama menunggu asalkan penantian tu berbaloi. ;)

    ReplyDelete
  7. ohhhhhhhhh....

    ReplyDelete
  8. Adoi..dua2 ke laut ye.. Hahaha tjuk pokok krismas brgerak tuh sy leh byg kn cmne hero/heroin die.kmpom meriah!!

    Well...btl ckp mizz acu,awat mcm surat resign je hahahaha.

    Xkesah la get tahun dpn pon,mak ok je :)

    And utk arluna+jet+usd sy doakn yg trbaik.and kak rin,nk request leh x,ape ending SN dgn NI. Adkah NI meroyan kt ausie tu?

    And sy adalah antara few ppl yg pg kak.rin,am.i rite?

    Sy rse mcm bru je google blog ni,sbb jtuh cinta bce cerpen first kak rin dulu kt p2u. Sy suke the way kak rin olah cte kak rin. Mmg super ohsemm.

    Bhse pon relax je,xde sinetron sgt. Yg pnting ilmu rumah tangge yg arluna ajar,larikkks ;)

    Sy de byk lg nk tulis..tp sy email je la kot.

    Lebiuuuuu kak rin :p

    ReplyDelete
  9. salam...
    wow..ada project baru eh. baca intro pon excited gilos babas nih.. *nak lompat bintang kat opis nih..hhehhehehhe*
    sobb..sobb..sedeylah baca surat chenta rin n komen adah. yups felt like losing sister T_T. love u n ur writing babe!!!
    best of luck Rin.. akak doakan ur e-nobel akan kuar versi cetak.* rak buku kat rumah dah xsabar nak simpan ur karya babe..heheehee*
    i'm proud to be one of ur reader babe.

    ReplyDelete
  10. hurmmm.....terkedu, terjeda sekejap...
    rasa nak menangis pun ada...
    rasaya, baru sngt saya joint lepak kat sini...
    tapi, tak mengapa.... ada rezeki insyaAllah, boleh baca jgk dlm bentuk Pversion..
    tapi... jangan berhenti menulis...
    wish u best of luck..
    oh!!.. btw... i suka "pokok krismas bergerak" & hope all ur novel here will be publish to Pversion...

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum,
    sedihnya baca surat cinta rin dan dah tak dapat nak melepak dkt sini lagi... walaupun saya jarang komen tapi sebaknya tetap ada..saya ucapkan best of luck kepada rin dalam bidang apa pun yang diceburi selapas nie dan saya berharap semua karya rin akan dipublishkan tak kisahlah kalau lambat sekalipun janji ada..
    sorry nak tanya JET tak akan dipublishkan ker..coz rin citer pasal GET, ARLUNA dan USD sahaja.. tue yang tertanya-tanya ttg JET rindu dgn Que, Sara dan Sean..

    Is

    ReplyDelete
  12. good morning rin ;)...

    as usual, bgn pagi sa terus cek KLFP. ada surat cinta rupanya, hati pun menari2 joget dangdut ;)..

    thank u so much for that great news babe. i was speechless and at the same time was damn the very super the happy.

    first time sa jumpa KL masa USD3 /USD4, sa jumpa link dlm blog kak zura asyfar. guess what, sa terus jatuh hati ;) then sa baca arluna (skrg dah 3 kali khatam, tak pernah bosan hokaayyy) ;)JET sa frust sbb masa sa singgah JET dah kena delete. GET pun sama, tp GET sa sabar tunggu bila kena cakap akan keluar jan next year ;)

    USD pulak...umpama kekasih awal dan akhir sa. dialah yg paling first sa baca kat sini, dialah juga yg akan jd paling last since there will be no more new posts in the blog.atau lebih parah lagi, blog dah nak tutup...;(*perlu kesat air mata? oh, harus!..tsk tsk tsk...

    nanti bila tiap kali tgk rainbow, "eh, USD"..tengok rainbow lagi, "eh, USD" ;p..like i said before, rainbows will always remind me of USD ;)

    thank u so much rin. awak memang awesome. bukan sekadar kata2 ni tapi seriously u are damn awesome. sempoi and selamba pok ye ye tahap minnie mouse, tu yg buat sa sgt suka each and every piece of yours ;) silalah senyum, ini kata2 ikhlas dari seorang reader awak rin ;)...ngeeee (senyum lebar sampai ke telinga)...

    even though no one knows u, who u are, where do u work,how u look like..but i'm sure everyone feels very close to u. this cute friendship between u and ur readers will always remain. umpama sahabat dulu, kini dan selamanya..kesat air mata lagi? oh, harus babe! tsk tsk tsk...

    lepas ni semua akan bertenggek kat KLFP. at least masih ada KLFP, means karya awak masih 'bergerak', taklah readers rindu menonggeng sgt kan ;)...but definitely will be missing KL babe, kenyataan tu xda siapa pun dpt pertikaikan..

    okay, dah nak habis dah luahan kata ni. klu pjg sgt nanti x pasal2 kena lagi balik 'must be within 4906 characters' ;p..komen xdpt masuk sbb surat cinta pjg sgt...

    we x know much bout u, but at least we know one thing. 80's babe ;) kita satu kapal ni, budak2 zmn 80'an ;)*teruja sambil ketawa tutup mulut..;)

    lepas ni, haruslah sa meroyan dgn kak meen yg sgt sensitip dan mudah tersentuh hati tu. huhuhuhuhu..kesat dan kesat lagi air mata..tsk tsk tsk...

    big hug rin! xdpt jumpa awak, jumpa Yang Berbahagia kat jauh sana tu pun sa dah berbesar hati ;) (head bow) tsk tsk tsk...

    cukup sampai di sini saja (aduh! macam bunyi putus cinta je ;p)...kita berjumpa lagi esok, finale USD. thank u so much babe! tsk tsk tsk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. babe rindu gilek kat u..hoho..
      aduss sedihnye ari ni..seyes hati ni walang abis je..
      definitely kk rin would not forget u la dear..
      haha tgok rainbow nmpk usd..comel la u..

      ~adda~

      Delete
  13. will miss you sis.. a big hug to you... *mata dah berair..* I'll miss que, sean and joe.. ;) all the best in ur future..


    p/s: x reti tulis komen panjang2.. hahaha

    ReplyDelete
  14. nak taip pe eh..
    kak rin
    apa pun yg terjadi semoga akak di rahmati allah slalu...
    semoga berjaya dalam apa jua yg akk lakukan...
    citer akak mmg best...
    smga akak mdapat idea melimpah ruah
    sya tetap tgu karya akak

    citer baru akak pun best juga...
    ada gak org mcm bellinna n darren ni..
    msg2 menipu utk apa pun x tau...
    mesti family diorg ada skit saham dalam citer diorg ni..
    sape yg kene tipu n sape yg menipu...
    masing2 berlakon jdi baik tapi sikap yg sebenar hampeh

    ReplyDelete
  15. ... KL... Sedihnya kak sue pagi ni.... tambah lagi hujan ... macam faham ja hati ini yang sama hujan.... baca cerita best tapi.... bila baca surat cinta macam .... aduh hati terasa sebak pulak....
    ... Tajuk cerita POKOK KRISMAS BERGERAK .... INGATKAN TAJUK MASJID BERGERAK ATAU MAJID BERKEMBAR 2 WAJAH ....hahaha...
    Permulaan cerita yang baik.... bukan seorang ja yang bertukar wajah tapi dua-dua sama kepala...
    Bila hati sedih x tahu nak cakap apa2....
    GOOD LUCK kak Sue ucapakan apa jua keputasan yang telah diambil....
    x kira berapa lama cerita dari karya KL akan di bukukan ... kak sue akan setia menanti..... LOVE U.

    ReplyDelete
  16. Wahhhhh… x sabar nak tunggu USD, GET, JET, ARLUNA ke versi cetakkk..hmm… kena tunggu lama pun x apa.. asalkan dpat peluk ketat2… ngeeee..

    Aiyoooo…. Prolog pun dah mencengkam jiwa..pasti stu lagi karya kak rin yang super duperbbbb best… ap y boleh sy simpulkan ialah, lelaki yang baik utnuk perempuan yang baik.. kalau yang teruk tu, untuk pasangan yang teruk jugaklah.. x gitu..

    Xpe2… t8 your time sis.. bukan mudah nak menulis.. apatah lagi nak tulis karya yang kebabom kan… alwayzzz… support n sokong sis.. lebiu much moreeee…. Muaaaxxxhhhh…!!!

    ReplyDelete
  17. KL...nice new project..hope all ur manuskrip diterima,dipublish dan terjual dgn beberapa kali ulang cetak because nowadays readers nak cari novel yang punya isi mendlm....makin boring dgn jln cerita novel2x yang makin tipikal je skrng nie dan kosong...mencari sesuatu yang lain...don't forget criminal minds dr reid said....huhuhuuuu....will wait ur karya dgn pnuh sabar...... love u sis KL.....GET,JET,USD........;)

    ReplyDelete
  18. haha..bole pulak your hubster kata stop reading! no wonder your novel centain such a good cntent. a good writer is the one who do read a lot though. btw kak rin, things i like most is your language. very lepak and well said.

    ReplyDelete
  19. K. First, I'm so happy when there's a new entry. Read and read! But then, I read your Surat Chenta. You're my favorite writer. I'm the the one of thousand that excited, scream and shout out loud when there's a new entry on the blog. Kept on checking your blog if there's a new entry. Hmmm. 1 year already huh? Proud of you. I'll never forget about lovely Jasmeen-Fareez, sweet Joe-Nina, full of passion Lisa-Azri and such a cute love Que-Sara. Heads up to you! Will be waiting patiently for this Pokok Krismas Bergerak! Take your time cos an amazing pieces can't never be done in a minute! Much love you you Rin Ahmad @ KL.

    With love,
    Yong! *your fan*

    ReplyDelete
  20. Dear KL,
    Love ur karya. Ohsemm..mabeles. The new project? Tersengih bace..haha so funny. Ur karya is not just a plain story. U taught me a lot of things that i dont know, even about hitler! Haha..

    Looking forward for ur karya to be on papers.. Keep up ur good work! Continue berkarya ok?

    -cthans-

    ReplyDelete
  21. salam kak rin. all these time,i've been a silent reader. but today,i force my fingers to write here. all i can say is,kak rin u n ur stories r AWESOME. am not bein exaggerating okay? :) keep on writin n i'll keep on eye u on da bookstore. love u kak rin!! :))

    ReplyDelete
  22. Dear KL,

    - since USD pun stop, this story very nice...kena ngan jiwa akak ni..
    - pandainya KL berkarya, minda penuh dengan ilham dan ilham datang mencurah-curah..
    - keep your good work KL
    - entry mesti masuk selalu yea..sayang..
    - luv you KL......

    -kak fadz-

    ReplyDelete