Thursday, 19 July 2012

HAPPY ANNIVERSARY KARYA LEPAK

THE MOST AMAZING YEAR IN MY LIFE 


READERS


THANK YOU FOR ALL YOUR SUPPORT.
SALAM RAMADHAN.


RIN AHMAD


1. MY FIRST STORY ARLUNA = MY FAVOURITE PART
2. MY SECOND STORY GADIS EDISI TERHAD = NEW ENTRY
3. MY THIRD STORY JEJAKA EDISI TERHAD = MY FAVOURITE PART
4. MY FOURTH STORY UNTUK SEMUA DOSAKU = NEW ENTRY
5. MY FIFTH STORY POKOK KRISMAS BERGERAK = NEW ENTRY



           “Jom, swimming.” Ajak Johan dan mendukung Arluna yang masih di ribaannya ke katil.
            Cepat sahaja Johan menukar baju yang sedang tersarung di badan berganti dengan seluar pendek Nike separas peha.
            “I can walk.” Arluna membantah. Tak penat ke Johan dari tadi dok meribanya. Dukung ke hulu ke hilir? Aiseh memang kasanova kelas satu lah.
            “No. Nak jugak dukung.”
            “Taraa...kat sini je boleh?” Arluna yang didukung diletakkan perlahan di dalam bath tub. Tingkap di hadapan bath tub yang menghadap laut dibuka.
            Angin petang  menerobos masuk membuatkan Arluna memeluk tubuh kesejukan. Johan memeluk Arluna dan bertinggung di hadapan bath tub. Air panas dibuka dan dibiarkan mengalir. Arluna menarik bahu Johan dan menyembamkan mukanya ke dada Johan. Dia mula teresak – esak.
            “Kenapa nangis? Shooshh...” Johan memeluk Arluna dan tangannya mnegirai – ngirai rambut Arluna.
            “Nothing. It just I’m so afraid.” Sungguh dia benar – benar cintakan Johan Arif. Kalau hatinya tidak tertawan, tak kan sedari awal dia menerima lamaran Johan. Arluna cuma kesal dia langsung tidak mempertimbangkan kisah silam Johan sebelum ini. Kalau betul Johan masih cintakan Fazleen maka dialah isteri yang paling malang di dunia.
            “Nina, kenapa ni? Salah saya tadi okay but I did say sorry. Apa yang Nina takut? Tell me honey. Please.” Johan mencium rambut Arluna yang harum semerbak. Err... bau peach, seriously? Sekali lagi Johan mencium dan membelai – belai rambut Arluna. Wah, betul rambut isterinya harum seperti bau buah peach!
            Dia tahu hati isterinya terluka dengan tegurannya yang agak kasar sebentar tadi. Kasihan pula. Kalau Abah tahu macam ni aku layan anak sulung dia ni harus segala keturunan Tajul Mulok turun ni.
            “Saya sayang isteri saya yang manja ni. Kalau tak nak cakap pun tak apa. Just stop crying. Come.” Johan masuk juga ke dalam bath tub yang agak selesa dan besar dan membiarkan Arluna menangis. Tubuh Arluna dipeluk erat.
            “Joe. I always like this song tau. Selalu melalak time – time tengah buat assignments. Dengar tau. Ni kira balas pantun tadi ya.”
            “Okay. I’m listening.”
            “I don´t know where we´re heading. I´m willing and ready to go. We can´t drive it so fast we just need to slow down. And just roll.”
            Memang kelakar giler lah nyanyi lagu rancak Cheryl Cole sambil nangis – nangis tapi memang Arluna macam tu pun. Kalau sedih, orang yang membuat dia sedih yang akan dicarinya juga. Baginya kalau orang tu buat dia sedih, orang tu jugak kena buat dia gembira. Kalau dulu Umi marah, Abah pujuk mesti dia tak nak. Nak jugak Umi yang pujuk. Kalau Umi tak nak pujuk, dia sendiri yang pergi peluk Umi. Johan dah tegelak sakan dengan kerenahnya sekarang. Malunya...
            Johan masih memeluknya erat. Tangan kirinya mula menarik blinder tingkap. Tali bikini mula melurut ke bawah. Bersama suami, selalu orang cakap kalau tengah terluka, isteri akan tewas apabila digoda tetapi bagi Arluna tewas itu taat.




                “Meen, aku nak pergi beli ais krim. Nak tak?” Ferhad bangkit dari kerusi.

            “Strawberry flavour ya.” Jasmeen mengangkat ibu jari. Memang terbaiklah makan aiskrim sambil – sambil menjamu mata ni.

            Jasmeen membetulkan Gucci sunglasses yang melurut ke hidung apabila Jasmeen membetulkan selendangnya sebentar tadi. Sengaja dipilih selendang berwarna hitam dengan fesyen lilitan separuh meninggalkan sebahagian daripada selendang terbuai – buai ditiup angin. Ringkas sahaja Jasmeen hari ini dengan belted silk-georgette top Antonio Berardi yang berwarna ungu gelap dipadankan dengan asymmetric leather jacket berwarna coklat dan seluar denim biru.

            “Flower and strawberry flavour for my lady.”

            Jasmeen tersentak. Matanya dipalingkan ke arah suara garau yang amat dirinduinya. Fareez! Betul Fareez yang sedang berdiri di hadapannya dengan sebelah tangan memegang sekuntum ros putih dan sebatang aiskrim. Perkataan yang Jasmeen sempat tangkap sipi – sipi di hujung telinga hanyalah flower, flavour, what? Tiba – tiba jantungnya berdegup kencang, tidak tahu hendak beriaksi.

            “Assalamualaikum.” Fareez duduk di sebelah Jasmeen.

            Nak tergelak pun ada tengok Jasmeen terkejut sampai tak terkata begini. Bagi salam dululah biar enjin otak si Bunga Melur ni panas dulu.

            “Waalaikumussalam.”

            “Ada pun suara. Nah.”

            Aiskrim bertukar tangan. Rasa macam menggeletar seluruh badan Jasmeen melihat panahan mata Fareez. Tarik nafas. Hembus nafas. Ulang lagi Jasmeen. Jasmeen memberi arahan kepada dirinya sendiri. Sungguh tak terkata.

            “May I?”

            Fareez berdiri menghadap Jasmeen, membongkok dan menyelitkan ros putih yang sengaja dipatahkan baru tadi di celah lilitan tudung Jasmeen.

            “Sekarang bagi ros putih, kejap lagi bagi yang merah pula nak tak?” Fareez dah memulakan aura sengal dia.

            “Err..this one is nice already. Thank you.” Jawab Jasmeen tak dapat menangkap maksud Fareez.

            “Accept?”

            “Dah ada kat sini, terimalah.” Jasmeen menunjukkan jari ke arah bunga ros yang melekat ditudungnya dan tersenyum.

            “Wow, senangnya awak maafkan saya.” Fareez terjerit riang dan berdiri di hadapan Jasmeen.

            Saya? Sila tulis dalam diari tarikh hari ini kerana manusia bernama Fareez bin Ilham membahasakan dirinya  S.A.Y.A. Saya tahu tak! Jasmeen rasa macam nak keluarkan pen dan diari sekarang juga takut – takut terlupa nak tulis sejarah ni.

            “Meen, I am sorry. Rasanya awak tak tahu kot ros putih tu maksudnya I am sorry. Will you forgive me?” Fareez duduk di rumput menghadap Jasmeen yang duduk di kerusi.

            Over mamat ni tau! Jasmeen terkedu. Lembap betul dia nak menangkap maksud Fareez. Sumpah tak ingat bukan tak tahu. Kalau dah kerja jual bunga, tanam bunga, gubah bunga dan segala bagai yang melibatkan bunga dan pokok tak kan tak tahu kot. Ros merah pula maksudnya ‘i love you’.

            “Meen, say something.”

            “Bila sampai?” Jasmeen mengubah topik perbualan.

            “Semalam. Datang dengan Ferhad.”

            “Dah agak dah. Semalam tidur mana?” Jasmeen menjawab perlahan.

            Kalau tak ada pakatan kotor macam ni, tak adanya Ferhad sibuk nak datang layan pokok ceri ni. Jasmeen je yang rajin nak melayan kerenah Ferhad. Hujung mata Jasmeen mengekori langkah Fareez yang kembali duduk di sebelahnya. Masing – masing membuang pandang ke tasik.

            “Marriot. Bethesda.”

            “Jauhlah dari rumah saya. Saya duduk Manhattan.” Pada hal Jasmeen sudah dapat mengagak.

            Mesti rancangan Ferhad. Dihantarnya Fareez ke Bethesda dahulu barulah paksa dia turun ke Tidal Basin ni konon – konon nak re-unite. Hampeh punya adik!

            “Lagi jauh Malaysia dengan New York.” Balas Fareez berjenaka.

            Ishh..lama betul si Bunga Melur ni amik masa nak panaskan enjin. Biasanya Jasmeen cepat je bab – bab menjawab dan memotong cakap dia. Sudah bosankah Jasmeen melayan kerenahnya?

            “Meen. Talk to me please.” Rayu Fareez lembut.

            “I’m listening.”

            “Sama ke talk and listen?” Fareez bertanya .

            “I miss talking to you. Saya rindu dengar awak membebel la.” Fareez cuba menjentik perasaan Jasmeen.

            “Eeiii..ada ke macam tu. Bila masa pula saya membebel kat awak?”

            Fareez tersenyum. Mengena pun umpan. Kena trigger sikit barulah cik adik ni lantang nak menjawab. Kalau tak jawabnya dua tiga patah je. Tadi sekurang – kurangnya dua belas patah perkataan.

            “Tak ke? Macam ya je.”

            “Bila?”

            “Cuba ingat.” Giat Fareez.

            Jasmeen tersenyum sendiri. Betul lah cakap Fareez, memang dia kuat membebel pun. Kalau dia tak kuat membebel pasti dia boleh ingat bahagian mana yang dia membebel. Haruslah perempuan bersikap begitukan? Kalau tak membebel tu maksudnya kita tak kisah. Kalau tak kisah tu maksudnya kita tak sayang kan?

            “Meen.”

            “Ya saya.”

            “I am sorry.”

            “Dah banyak kali dengar. Dah banyak kali baca ayat yang sama.” Jawab Jasmeen berbisa.

            Fareez tersenyum. Memang pun. Agaknya dah berapa ratus kali dia menaip perkataan I am sorry disetiap hujung email yang dihantar kepada Jasmeen. Walau pun hanya satu emailnya yang berbalas, Fareez tak pernah jemu menghantar email kepada Jasmeen walaupun kandungannya sekadar I miss you. Ikutkan hati hujung minggu selepas pemergian Jasmeen ke New York terus Fareez mahu menyusul tetapi dia mengambil keputusan untuk tidak tergesa – gesa. Pasti ada hikmahnya atas segala yang berlaku. Fareez yakin berjauhan dengan Jasmeen untuk sementara waktu mungkin adalah jambatan untuk memperbaiki hubungan mereka jika mereka ingin maju lagi setapak.

            “Habiskan ais krim tu dulu. Dah nak cair tu. Nanti kejap lagi nak dengar lagi saya cakap sorry.”

            “Fareezzzz...” Jasmeen tergelak. 



            “You never tell me you love me Sara. Never.”
            “Action speaks louder than words.”
            “Not enough. Nak dengar jugak. Hari ni. Sekarang. Wajib.”
            Amboi! Dah pandai main paksa – paksa.
             I like!
            Sara tersengih. Nampaklah sikit ciri – ciri nak melentur Sara yang kadang – kadang boleh buat – buat terlupa dia dah ada Que Zafril dalam hidupnya. Mereka menggunakan tempoh masa untuk masing – masing menyesuaikan diri dengan pekerjaan baru serentak dengan mengenal hati budi masing – masing.
            “Okaylah. Ajarlah macam mana. Tak menuntut lagi ilmu memikat anak teruna orang ni.” Sara buat – buat suara merajuk.
            Mereka menyusuri jalan – jalan kecil di Templer’s Park. Angin petang di taman bertiup sepoi – sepoi bahasa dengan awan berarak mendung. Cuaca yang mendamaikan. Pokok – pokok di kiri dan kanan jalan yang dilalui mereka amat cantik dengan bunga – bunga berwarna kuning tengah mekar berkembang.
            “Contoh, pembaca berita ramalan cuaca di The Maui News, mereka boleh menyampaikan ramalan cuaca yang sama dengan ayat yang berbeza. Dengar ni and you better think your ways of saying I love you fast.” Arah Que menarik perhatian Sara. Kalau tak gertak si Sara ni, ada harapan dia nak buat bodoh sahaja. Penat dia membebel nanti.
            “First, partly sunny with a stray shower, second, partly sunny maybe a shower, third, some sun with a shower possible, fourth, chance of a shower partly sunny otherwise and lastly, a few clouds and maybe shower.” Que tersenyum.
            Sara tergelak. Gila punya kerja. Penat bina ayat, maksud sama sahaja.
            “Gelak jangan tak gelak. I want to hear yours.”
            Sara memejamkan mata. Otak kiri pun kena jalan sekali ni. Kalah soalan periksa semester akhir ambil kursus kejuruteraan.
            “I’m falling for you. Okay cliché.”
            “Never mind. Next.”
            “I cherish you like nothing else, I’m beguiled with you, I venerate you.”
            “Wow! Improving. Last.” Que tersenyum Gigih benar Sara membina ayat – ayat cinta paksaan.
            “I need you more than anything else.”
            “Okay I’m touched. They are all sound better than I love you.”
            “Seronok kenakan orang?”
            “Orang nak dapat hadiah, kenalah dera sikit – sikit.”
            “Hadiah?” Mata dah berkelip macam Minnie Mouse.
            Que berhenti menolak stroller Sean Nadhif.
            “Sebelum tu dengar ni. My own ways of expressing my love to you.”
            “Jangan cakap ayat – ayat ni pun stok edisi terhad.” Perli Sara.
            “Main kasar ya. Ayat edisi terhad tapi untuk the one and only Sara Nabila.” Que tergelak. Potonglah Sara ni. Baru nak masuk lane romantika.
            “1, 2, 3 go.” Sara dah gaya penjaga garisan tiup wisel nak mengenakan Que.
            “You fill my heart, you are the one and only for me, you are all I see, you are my treasure and lastly you gonna be Mrs Zafril. Say yes?”



         “Itu fitnah Azri. Lili yang fitnah kita. Kenapa nak teruskan kerana fitnah yang akan merosakkan masa depan awak, masa depan saya?”
            “No comment.” Azri malas nak cakap dia dah kena belasah dengan Encik Tajudin tinggal separuh nyawa. Kot dramatik dan hilang segala kejantanan pula. Kalau orang tu bukan Papa Lisa harus mohon minta nyawa dia serang balas tapi malangnya serangan yang tak boleh nak dibalas.
            “Berdiri di sebelah saya. Kita terangkan kepada keluarga saya hal kita yang dah lama berlalu. Please.
            “No.” Balas Azri dan melepaskan putaran pen. Kot pening pula pen ni tapi perbuatan daripada memutar pen bertukar kepada menekan – nekan hujung pen yang tak bertutup.
            Tap! Tap!
            Kot patah nanti pen tu dek ketidak stabilan emosi Syed Azri. Dia pun serba salah. Tak boleh nak membayangkan hidup bersama Nur Lisa setelah lama berpisah. Sama lagi kah Nur Lisa di sebalik auratnya yang kini terjaga rapi? Masih menggiurkan lagikah Nur Lisa? Rasanya jawapannya ialah ya dan masih kerana setiap pertemuan dengan Nur Lisa menggetarkan perasaan yang sama. Hanya ego yang dibesar – besarkan menghalang hati yang teramat menginginkan Nur Lisa tapi kejamkah dia kalau dia nak Nur Lisa kerana nak semata – mata? Cinta, ya dulu. Sekarang?
            Azri mengeluarkan sebatang rokok daripada kotak yang terletak di atas meja. Penenang jiwa di saat kusut. Sama juga macam Lisa dulu. Kaki hembus juga tapi kalau nak membayangkan Lisa merokok dengan tudung di kepala rasanya dia pengsan dulu kalau nampak depan mata. Kalau dulu pun dia tak suka perempuan merokok apatah lagi sekarang.
            “Sebut pasal fitnah ni teringat buku yang saya baca. Orang zaman dulu kalau kena fitnah sanggup lari duduk dalam gua atau penjara semata – mata untuk melarikan diri daripada fitnah.”
            “Cerita pasal orang buat apa. Masalah kita ni lagi besar.”
            “Tak lah kot awak nak sangat elakkan fitnah adik sendiri tu. Saya nak buat tawaran lah ni. Saya boleh hantar awak pergi Gua Tempurung. Nak? Cantik tau gua tu.” Azri tergelak. Sengaja membakar perasaan si gadis.
            “Kalau nak ikutkan cerita awak tu I wish I could. Orang zaman dulu buat macam tu bukan sebab tak nak paksa kahwin tapi sebab nak elakkan diri dari ketidak adilan duniawi dan tawaran duniawi yang menyesatkan dan mengasingkan diri begitu akan mendekatkan diri kita dengan Allah. Masalahnya dalam dunia realiti saya, there's no cave for me to run towards and I certainly wouldn't choose prison.”
            “If you choose prison to avoid this marriage, I’ll be your visitor for life.” Azri tergelak lagi.
            Dia malas nak fikir. Banyak benda yang memang mengundang fitnah dan dalam hal ini susah untuk dia memberi jawapan yang tepat. Dia nampak satu ruang kelabu yang keliru. Yang tiada jawapan yang betul atau salah malah kalau difikirkan hanya memungkinkan jawapan yang jauh menyimpang daripada kebenaran.
            “Main – main pula. Tak kan awak nak kahwin orang kolot macam saya.” Lisa akhirnya buntu dan kehabisan idea nak memujuk Azri. Degilnya tak berubah.
            Tegang suara Lisa kedengaran tapi Azri buat – buat tak kisah. Dia boleh faham perasaan gadis kesayangannya, si Jumeirah Jane.
            “Kolot tak kolot. Senang kahwin dengan orang yang nak kan kita. Nanti dia mesti jaga kita kan?”
            Lisa mengetap bibir mendengar Azri tergelak sinis di hujung talian. Dia nak tahu cerita sebenar sebelum menghadap Papa. Dia nak tahu pendirian orang yang di hujung talian yang nampak tenang sahaja nak dijodohkan dengannya. Tipikal Syed Azri bin Syed Gilani!
            “Call off this wedding. Please.” Lisa akhirnya merayu. Dia tak sanggup menjadi barang mainan Lili dan Azri. Sampai hati mereka.
            “Lisa, saya banyak kerja. Daddy and your sister in law to be kirim salam. Mereka tak sabar nak jumpa awak minggu depan. Kalau ada nak kirim apa – apa barang kat Dubai untuk engagement day nanti, let me know. Like it or lump it dear. Next time don’t choose passion. The word is haunted.



            “Mommy, baru balik Mekah ke ni?” Bell tersengih dan duduk bersila di atas karpet tebal di ruang tamu.
            Turut menyertai aktiviti Mommy yang sedang membelek – belek plastik di hadapannya. Macam – macam ada dalam beg plastik tersebut. Kurma Ajwa, halwa dan buah – buah kering, tasbih warna – warni, gelang kilat – kilat, sejadah, kopiah dan jubah.
            “Nenek kirim dengan Uncle Syuib tadi. Kan Nenek baru balik Mekah.”
            “I’m old and classic. Sorry, Bell lupa.”
            “Sibuk memanjang. Kerja gaji 3 ribu kalah orang gaji 30 ribu. Kamu tak nak balik kampung sangat jumpa Nenek.”
            “Hey Mommy...Mommy...jangan cakap orang ya. Mommy pun sama tak balik kampung. Kalau tak Nenek kirim kat Mommy lah kan. Kantoi kata nak balik jumpa Nenek. Mommy pergi mana?”
            Kampung Baru pun kira kampung kan?
            “Errr.....ah! Cantik jubah ni Bell. Cuba pakai.” Mommy tersengih mengelak. Mak dengan anak dua kali lima. Mana Daddy tak pening kepala.
            “Alahai. Cantik pun nak pakai pergi mana jubah ni.” Bellina menyambut jubah hitam yang dadanya tersusun batu permata berwarna putih berlian dan kristal pelangi dijahit kemas di lengan. Ringkas tapi nampak menarik dengan susunan batu – batuan yang kreatif dan tak terlalu sarat.
            “Pakai pergi dating la. Kan cantik kenakan dengan tudung.”
            “Mommy!”
            Bellina terjerit kecil. Malu kena bahan dengan Mommy. Maklumlah Mommy tergelak pecah perut apabila tengok Bellina balik bertudung selepas keluar dengan Darren. Daddy cakap Alhamdulillah, dia rasa terharu, Mommy buat muka perli dia rasa macam muka kena cili. Sadis betul penangan nak jadi anak solehah Megat Amani.
            Mommy mengarah agar Bellina mencuba jubah yang dihulurkan. Bellina menurut. Cantik juga jubah ni. Dia bergerak ke hujung ruang tamu yang agak tersorok dan bersambung dengan balkoni ke kolam renang bertutup di dalam banglo mereka. Baru nak tanggalkan seluar skirt kembang yang dia pakai, Kiki menelefon.
            Sambil bercakap, sambil dia tanggalkan skirt. Tak sedar dah berjalan sampai ke depan kolam renang. Kiki ni ada je cerita lawak. Ada pula kisah Datuk Iskandar yang tergilakan dia tunggu Bellina dalam hujan lebat dijadikan bahan. Kiki cakap dia pun sangkut kat Putrajaya sebab gatal nak pergi Alamanda.
            Skirt dah melurut ke lantai. Sebelah tangan terkial – kial memegang telefon, sebelah tangan nak buka zip blouse pendek di belakang. Dia selamba je, dah sah kat rumah ni sekarang tinggal dia dengan Mommy je. Apa lagi, jadilah model Victoria Secret sekejap. Set pink terang dia pakai pagi ni baru beli minggu lepas.
            Hujung telinga terdengar Mommy bercakap dengan seseorang. Hmm....Auntie Jenna lah tu kot. Sahabat semati Mommy. Rapat kalah dia dengan Kiki.
            “Kira kau ganti aku dating dengan Datuk Is lah ni?”
            Bellina tergelak besar apabila Kiki menjerit di hujung talian. Rambut panjang yang diikat dilepaskan dan rambut gatal diurut dengan sebelah tangan yang sedang memegang jubah. Bellina riuh mengusik Kiki sambil sebelah dua kaki dimasukkan ke dalam jubah yang diletakkan di atas lantai. Bellina tunduk dan menarik jubah ke atas. Teknik pakai jubah sambil buat kerja lain. Jubah dah siap tersarung di badan tinggal separuh lengan sahaja belum masuk.
            “Aaaa....” Bellina tersadung hujung jubah yang labuh meleret dan hilang imbangan.
            “Gosh! Thank you.” Bellina menarik nafas lega. Baru berpaling dan nak tersenyum, tengok muka Darren yang tersengih – sengih terus muka Bellina jadi muka Snow White. Pipi dah pink. Tangan refleks menarik blouse di lantai dan diletakkan di atas kepala.
            “Darren! What are you doing here?” Bellina terjerit.
            “Daddy you suruh datang. Assalamualaikum Bellina.” Darren menyembunyikan senyuman dan berpura – pura serius.
            Anggap je lah yang dia nampak tadi bonus di pagi hari. Confirm lagi seksi dan menggiurkan daripada semua stok yang dia pernah ada. Memang betul lah Daddy cakap stok ustazah. Pakai jubah depan kolam renang? Pemandangan unik tak pernah dia tengok kat bumi. Kalau kat Planet Nameck bini Raja Syaitan Pikor pakai jubah pergi berenang tak tahulah. Hmm...tapi kalau kat dalam set pink terang macam Adriana Lima atas pentas, tak kisahlah kat luar jubah saiz XL pun. Rambut Bellina yang panjang dan seksi mengurai? Pergh!
            “Waalaikumussalam. Pusing belakang. You tak nampak kan?” Bellina mengarah tapi malu tak usah cerita. Tak tahan dengan mata Darren konon sinis memandangnya. Segan kat ustaz ni ooi!
            “Errr...nampak Mommy you ke? Mommy you ada kat depan. Dia yang suruh I cari you kat sini.” Darren buat – buat tak berdosa.
            “Jalan ke depan. Tunggu I datang balik kat living room.” Bellina memberi arahan lagi. Terlebih sporting Mommy ni. Kalau Daddy jangan harap. Dating luar pagar lah jawabnya.
            “Bell.”
            Darren berpusing ke arah Bellina tapi mata dipejamkan rapat. Konon tak nak tengok pada hal dah selamat simpan kenangan dalam kotak memori.
            “Ya.”
            “Tak payah lah tunang Bell. Jauhkan maksiat. Kahwin terus okay?”
           Bellina tersedak. Rasa macam nak cucuk mata Darren yang sedang terpejam tapi bibir tersenyum.
            A sexy masculine smile to die for!






56 comments:

  1. Atty Ismail19/7/12 10:15 pm

    Tahniah KL...Bertuah Rasanye dpt bc suma karya u....Awesome...Selamat Berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atty thanx n slamat berpuasa!

      Delete
  2. heppi anniversary!!
    ai kat sini xsampai setaun lg rasanyaa..
    pape pon, sangat enjoy wif ur story n absolutely wif u.. terbaekk!!
    selamat berpuasa KL.. :)

    ~MIZZ ACU~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa mizz acu n x smpai sethn pun tp mcm dh knal lama. Tqvm!!

      Delete
  3. Wohooo. ni kira mcm combo lunch la ek? hehe. Thanks for those awesome stories. Hilang rindu kat...Nadhif? Haha.

    Congrats for the amazing one year in blogging. All the best and Selamat berpuasa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah 24x...
      gelak sebab ada org bg hint rindu kat Sean Nadhif.
      *anak je tau...bapak sorg pon x der rindu ni :p

      welcome & am glad fo having a wise reader like you :))

      Delete
  4. epi anniversary!!!!
    terbaekkkk...klu jalan2 kat sini sure sengih jer...
    senang hati...KL mmg bestt!!!!
    Selamat Berpuasa KL dan semua yg lalu di sini :)

    Fieza

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Fieza!!!!
      selamat berpuasa & kalau stress dtg melepak sini lagi okay :))

      Delete
  5. happy anniversary!!
    and
    happy fasting:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you & selamat berpuasa!!!

      Delete
  6. happy anniversary KL,

    selamat berpuasa Rin... sukaaaanya dapat baca n3 ni

    hairiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hairiah, thank you & selamat berpuasa juga :))

      Delete
  7. kikikikiii -gelak gatai utk Darren :)

    hepi anniversary KL.. tak sangka ada special n3 back to back lak tu. thanks puas hati dpt baca n3 baru (USD n PKB) dan yg lain2..hilang rindu kat arluna yg sibuk baking peacch pie. que sara n SEAN NORMAN auuwww miss u all.

    tq rin.. tq jaz cos pm ai ckp ada n3 baru. muaahsss.
    selamat menjalani ibadah puasa buat semua!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...eiiii bulan puasa ni....semua benda buat kena berhijab...bertapis...

      kna pikir lawak lain dlm PKB kalau nk lpas n3 bulan posa ni yangg!!
      kot terbatal posa korang :p

      eh ada org rindu Sean Norman *LOL!

      selamat berpuasa!!

      Delete
  8. Happy anniversary Rin Ahmad and KL...
    and selamat menyambut ramadhan :)
    btw nice marathon-post for today..like it..totally like it!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes thank you dear!awak pun selamat menyambut Ramadhan....
      sorry lambat reply.....
      thank you sudi marathon dgn gigihnya.
      Saya amat menghargainya okay!

      Delete
  9. hai kl. Setuju ngan hajar. Set combo lunch. Burpp ... Mmg best giler. Thanks rin krn membawa k.ju mengembara seantero dunia dgn imaginasi rin yg sgt kreatif n imfomatif. Bkn senang, dr singapura ke jerman. Mengenali stok2 edisi terhad dlm get n jet. Happy anniversary dlm dunia blogging n marhaban ya ramadan. Luv kl forever. Semoga sukses selalu. K.ju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. K.ju terbalas bulan puasa...my bad :(
      tak boleh nak sebut combo lunch karang kuruih puasa nie...hahaha....
      terima kasih sbb follow sy gi spore, sesat2 kat german & shopping brg limited edition :p
      Best kan? & the journey with my readers are all priceless too :))
      Luv u too!

      Delete
  10. haishhh..knyang dgn aksi seksi maut bell hahahahhaa..

    neway kak rin selamat brpuasa..
    agak2 kijam x soh bby kak rin puase??

    hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...igt Darren je kenyang...syira pun tumpang sekaki :p

      yess dear! u pon selamat berpuasa...
      hoh? my baby? kesian la dia...pagi2 bangun trus sy bagi susu...karang terbantut plak growth dia....hahhaa

      Delete
  11. wah...best2..suka sangat..hepi anniversary KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moonchild....thanx and thanx :))

      Delete
  12. Wah wah rs mcm marathon 4 citer sekaligus. Hebat la rin ahmad, tahniah n hepi anniversary.so mlm ni lps terawih potong kek ke mkn pulut kuning gigih.tahniah lg skali rin, moga terus sukses ye.
    Wpun org lain suka arluna tp i rs GET THE BEST hihi. Tp bc scene Azri kat atas ni tgh hisap rokok terus mbayangkan naga tgh sembur api haha.
    Selamat bpuasa rin n semua phuni KL.love u olss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. berguling baca komen akak nih.. tp terbayang jugak tang naga tuh.. jadi sebab depa kena fitnah lah depa kena khwin kan.. nmpak dah sikit bayang2 tuh..haha..

      Delete
    2. memandangkan reply lambat....hmmm boleh tak nk wish tolongla ada pulut kuning org anta mesjid terawih mlm ni *LOL!

      hahahha bagusss....sy pun sayang GET, cerita pertama yg habis walau pun Arluna idea pertama.

      hmmm naga ni mesti tgah seronok berpuasa kan....
      selamat berpuasa & love u too :))

      sara......
      sempat dia dok bayangkan SASG berasapp..haishhh

      Delete
  13. as-salammu'alaikum dear KL @ Rin Ahmad,

    Alhamdulillah .... one year blogging with 5 enovels under ur belt ... tat is a great achievement!
    it's not the number of novels tats count ... but the quality tat u hv rendered & presented to readers!
    I have to say this ur writings do hv its own uniqueness with ur wild imagination – simply touched readers heart.

    So Happy one year anniversary blogging ur way in the cyberspace Rin Ahmad ... one year worth to remember, one Hijriah year to count with lots of memorable events: -
    be it reading every n3 with so much curiosity, shouting at SB, commenting with dup dap heartbeat, far yet feel so close friendship ... TQVM KL ♥♥♥ for sharing ur brilliant ideas in writings - a gift from ALLAH SWT.

    Thanks for this special back to back n3 of 5 novels --- never did I encounter in any blog around having this kind of special treatment or have I miss of not visiting them???

    KL & all: Selamat menyambut Ramadhan kareem ... & selamat menunaikan ibadah puasa dengan penuh tawadu’ & semoga apa juga amal berkabajikan akan mendapat rahmat ALLAH jua!

    Wassalam,

    ~ Jazmeen ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut ramadhan jugak kak jaz... sangat2 seronok kenal lalink2 di sini.. mereka punya kegilaan tahap begau.. hahaha.. angau hingga diserang sengauu... n of coz... komen2 akak selalu buat sy ternganga..hehe

      Delete
    2. selamat berpuasa jugak jazmeen :)
      ~Mrs Joe~

      Delete
    3. asalammualaikum jazmien,

      akan terase 'kehilangan nanti nak bace your komen
      kot salame neh dean mmang suke dengan coretan Jaz yg suka kupas-kupas watak dlam citer KL.

      selamat berpuasa & semoga Jaz sehat walafiat. KL jugak!

      Delete
    4. oh dear .... Tq Sara, w'salam ImAn, and hmmm to this lady with multi-names mrs joe! righto!
      hehee ... don pay ur attention kat my komen yg sengal tuh! sengal tahap Fareez hahahaaa....
      oh i love Umar=sms sexy masculine smile!

      yeah Insya ALLAH during this blessed month of Ramadhan may ALLAH gives His blessing to all of us & may we perform with sincere 'nawaitu' on wat ever we are doing & get the best rewards from ALLAH SWT both in this world & hereafter.

      Delete
    5. wahaaaa kak meennn ;) happy fasting to u too and all ;)

      ur comment already enclosed everything that readers want to say, sa sokong semua ;) all ur pieces make us readers want to read more and more. tu yg sedih dulu tu bila dapat tau blog x kena update lagi. really miss part yg meroyan berjela2 surat chenta, yg rin sendiri bila baca pun rasa macam pusing2 biji mata ;p..

      Delete
    6. Last kali tuan rumah kena reply kat bawah skali....multiple comments ni...
      lost word! Speechless....
      selalu terkedu baca komen Jazmeen. Nk ckp die hard fan x jgak tp nmpk mcm analyst...hahhaha boleh kata gitu but seyesly I have no sweet words to show how much i am thankful for your continuous support along this 1 amazing year!
      Selamat berpuasa & Thank you!

      Delete
  14. wah wah rs mcm marathon 4 citer sekali gus hihihi.hebat tul penangan KL ni. kalau org lain suka Arluna tp pd sy GET THE BEST hihihi. tp bila bc USD scene Azri tgh merokok sy mbayangkan sekor naga tgh hembus kuar api hahaha. senget tul...
    anyway tahniah n hepi anniversary KL n Rin Ahmad. moga terus sukses. so mlm ni lps terawih ada potong2 kek or pulut kuning x hihihi. sori gurau jer n selamat berpuasa (kali ke3 taip x tau naper yg lain x leh send huhu)

    ReplyDelete
  15. Kak Sue nak buat pulut kuning kot... bukan sebab nak sambunt puasa tapi sebab dapat baca semua cerita KL ... terubat rindu kat semua Hero dan Heroin dalam novel KL... rasa x sabar nak baca cerita ni semua.... HAPPY ANNIVERSARY TO KARYA LEPAK.... dari KAK SUE.... LOVE U....
    Selamat BERPUASA....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sue....bestnyerrr laki Kak Sue dpt mkn pulut kuning sbb saya :p

      hahhaha jeles hoccay!

      Love U & Selamat Berpuasa :))

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. oh TIDAKKKKK!!! saya bangun... saya PITAM.. bangun balik, PITAM balik.. sangat2 best kebabo kot.. aiyooo... rasa nak meleleh baca part by part tuh.. x leh nak komen panjanga2 sebab tangan terketar-ketar..hati berdebar-debar...muka pingki-pingki.. kih kih kih.. awesome from KL.. love u much more sis... suka semua part.. ngeeee... setiap cite ada karakter y berbeza.. emosi y berbeza.. olahan y santai tp melekat di kepala..


    sis.. selamat menjalani ibadah puasa.. semoga boleh mengimarahkan ramadhan kali nih dengan amal ibadat yang lebih banyak berbanding dari y lepas2.. bersyukur tahu blog nih.. mcm2 ilmu sy boleh dapat.. n bersyukur kena kak Rin.. awesome writer.. maap sejak lm x buat bising di sini.. walaupun x muncul, tapi geng2 di sini tetap di hati.. walawehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sarah dear.. part mana yg rasa best terketar2 tu.. ekekeke..

      Delete
    2. hahhahaha awk jgn pitam sbbb lapar puasa hari ni yea dear :))
      pitam sbb lepak kat sini x per :p

      sara sy akan rindukan awk punya meroyan...hope awk sudi follow GET & meroyan lagi dgn Jasmeen & Fareez k!

      saya pun nk tanya mcm anon tu jgak, part mana terketar - ketar tu?
      muahahhaa...

      luv u lil sis, selamat berpuasa & thank you!

      Delete
    3. semua part lah... bila hati berdebar, tangan of coz terketar kannn.. ngeeee.. sy pun harap boleh meroyan baca GET.. tp rasanya mmg nak tggu buku lah.. sbb x sanggup nak menanti mcm tggu USD y pasti akan ambil masa lebih lama kannn... haha.. by the way.. semua watak ada karakter y boleh buat pembaca menggilai mereka... lebiu banyak lagilah siss.. muaahh..

      Delete
  18. Happy Anniversary !! yay, best!
    salam ramadhan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay! bestnya puasa...hahhaha sbb lmbt reply kan :(
      salam Ramadhan utk awk....& of course thank you!

      Delete
  19. assalammualaikum KL

    rase nk terjojol bijik mate - lima citer dalam 1 n3
    agak ini rezeki di hujung syaaban
    suke sgt dengan n3 PKB, weeiii Darren terus je nk kawen baru tengok body Bella
    terima kaseh KL. really appreciate your effort & share your ideas with us.

    SELAMAT BERPUASA & MOHON MAAF SKIRANYER KOMEN SAYA ADE YG TRKASAR KOT!

    love you KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam....

      rezeki nak sambut puasa...baca smpai kenyang...lepak sampai lebam...tu motifnyer :))

      welcome & x mo lerr teringat part Bell tayang body tu *mood org berpuasa = sekian :p

      SELAMAT BERPUASA & SAYA PUN KDG2 REPLY IKUT SUKA, AYAT TAK BERTAPIS & GURAU TAK BERTEMPAT. MAAF YA.

      love you too!

      Delete
  20. happy anniversary and salam Ramadhan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cute ya nama awk...ziety

      Salam Ramadhan & Thank You!

      Delete
  21. Dear KL,


    - Salam Ramadhan Al-Mubarak dan Salam Ulang Tahun
    - Teruskan berkarya.......
    - luv you this ramadhan month muchhhhh than last month...ha..ha..ha..


    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear kak fadz

      - selamat berpuasa & thank you. Yeay! KL dh setahun :))
      - insya Allah
      - luv u alwaysssssssssssssssssssss

      Delete
  22. Dear KL,

    Happy Anniversary.. Salam Ramadhan Al-Mubarak..
    Me, really.. really.. miss JET..! rindu..!
    Keep on writing ya KL.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Yattie,

      Thank you!
      Selamat Berpuasa dgn penuh penghayatan :))

      I miss QueSara too :(

      hahhaha insya Allah dear.

      Delete
  23. good morning rin...;)

    lambat ke sa komen? ;p so sorrrrryyy rin, sa busy tahap gaban 2 3 hari tu. x sempat sa nak komen terus bila baca hadiah awak ni ;) tapi reader yg bising macam sa, mmg tak pernah nak miss drop komen *dgn awak je sa bising rin ;p..

    masa kak meen bagi sa link, sa terus terjah sini. but u know what..the first thing i did was i scrolled down till the end sambil mencari "mana USD, mana USD"..bila jumpa baca penuh feeling...and tengok2 sa regret baca USD dulu instead of yang lain kat atas2....u know why?...sebab special entry tu buat sa makin rinduuuu...wuhaaaaaaa ;p...

    then sa start baca dari entry paling awal sampai yg paling last bila tgh mlm ;) ur arluna memang buat sa jatuh hati nak baca dari dulu lagi bila sa mula2 jumpa blog ni. jadi khatam 3 kali pun sa x muak ;)..

    ur JET...ur JET..ur JET...huhuhuhu...yg ni sa kempunan. ur readers said hero dia lebih best dari SASG..haruslah sa menangis tak berlaguuuu ;(..hope that one day JET akan kena post balik, tak pun dalam bentuk buku ;) *cik kak sorg ni masih mengharap lagi babe...;)

    pendek kata, all ur pieces are awesome, sbb tu readers awak x pernah naik bosan. sa ni bukan kipas mati rin *pinjam ayat w.t kejap..tapi ikhlas dari hati pujian ni ;)

    teruskan berkarya sebab idea dan talent hebat yg awak ada buat readers happy, sedih, nak lagi dan yg sewaktu dengannya ;)looking forward to read GET next year ;) readers like us will pray for u babe ;)

    Salam Ramadhan and have a blessed month ahead rin ;) love u and big hug!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good Morning Emy!

      hahhaha saya tak kisah...datang je meroyan kat sini anytime..nama pun tempat melepak...all are welcome!

      sape ckp hero JET lagi kebaboom? Dorg refer to Sean Norman kot....abang si heroine....jgn percaya tuh :p

      & terbekenan nk komen part w.t sound tuh...did he really say tat?
      hahhaha lucky me kalau ada die hard fan...so far mcm tak ada je...semuanya mcm yg stok suka melepak & feel comfortable here kot.
      Kalau die hard fan tu ayat mesti nk manis pada hal cter sy ntah ke bulan mana kan.....*wish I hv tetiba LOL!

      BIG HUG!
      ALWAYS LOVE YOU.........

      Delete
  24. i missed all of thm... terutamanya Arluna . ada sesuatu kat Arluna yg buat rin terasa sayang gegila kat dorang berdua nina + joe. x tau kenapa...

    ReplyDelete
  25. KENAPA ALURNA X ADA LAGI .

    ReplyDelete
  26. knapa nvl 1 tu xde lagi akak? nvl akak semua the best

    ReplyDelete