Wednesday, 4 April 2012

Jejaka Edisi Terhad Bab 41

     

Sean Norman
Kalau ini takdirMu
Kupohon kau berikanku jalan
Yang terbaik untukku
Yang terbaik untuk keluargaku
            Sean sujud di kaki sejadah untuk kesekian kalinya. Bersyukur di saat dunianya berputar dan diri terasa tak berpijak di bumi, hanya cahaya keimanan yang menemani malam yang sunyi ini. Kau berikan kuhidayah tapi Kau tarik nikmatku. Aku tetap akan bersyukur kerana aku memilih cahaya hidayahMu.

Que Zafril
Kalau ini takdirMu
Kupohon kau berikanku kekuatan
Yang terbaik untukku
Yang terbaik untuknya
            Que memberi salam dan memanjatkan doa. Sempat dititipkan doa untuk Sara Nabila. Sujud syukur kerana masih bernafas di bumi ini. Kasihan melihat Mommy dan Daddy yang bergegas dari Kuala Lumpur sekarang keletihan dan tertidur di sofa hospital. Kemudahan apa sangat yang ada di hospital kerajaan ni. Boleh berteman dan dapat bilik VIP yang tak seberapa sudah memadai bagi Que. Daddy dan Mommy yang beria untuk memindahkannya esok balik ke GKL. Senang nak jaga. Daddy cakap ini balasan untuk Que kerana tergolong dalam sepuluh orang terkutuk melibatkan arak; si pembuatnya, pengedarnya, peminumnya, pembawanya, pengirimnya, penuangnya, penjualnya, pemakan wang hasilnya, pembayarnya dan juga pemesannya.
            Tangan kanannya direnung lama. Fracture radius ulnar atau patah sikit je. Sikit? Kalau jumpa Sara siap plaster of paris bagai ni, memang confirmlah Sara lari. Que cuba memejam mata. Bayangan Sara memenuhi ruang fikiran. Nak telefon, LG Prada dah tak tahu melayang ke mana. Jam dah merangkak 3 pagi tapi mata masih lagi segar bugar. Setiap saat rasanya nak mengucapkan perkataan Alhamdulillah.
            Esok, memang sah terus letak jawatan isi borang online. 24 jam lagi, terus Que bukan lagi pramugara terkacak abad ini. Pramugara cacat dah jadinya. Que menjeling telefon Mommy di hujung katil. Boleh tak nak jugak dengar suara Sara sekarang? Suara Sara baru bangun tidur dan jerit I hate you pun jadilah.



p/s: pjg sgt sbb igt nk buat 2 epi tp nk publish 2mrw mcm occupied the whole day 2morrow so baca smpai lebam!
XOXO!!
SN & QZ Feeling           
p/s/s: Last Epi on Monday. InsyaAllah.
JET remove on Wednesday.
Arluna remove on haven't decide yet.       

119 comments:

  1. hanim a.k.a nim4/4/12 9:39 pm

    oh Allah, terima kasih kerana memberi idea kepada kak kl utk tidak mematikan watak Q! eksiden kecik je...

    sean...beratnya dugaan, saya rasa semua keperitan itu. jika saya jadi suami saya akan ceraikan indah masa tu juga, patutla Allah tak letak talak ditangan perempuan..emo.

    saya tahu Q & sara akan bersama dan harap sangat kak kl bg pengakhiran yg terbaik utk sean.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanim cayang...pnay sy berchenta dgn Que tetiba nk bg mati? oh-no-no & amnesia? huhu x mungkin. Kalau cerpen, mini novel bolehlah kot..
      Betulkan, cerai masa tu pun sah tp x jatuh pun lagi talak..kna tgu jgak.

      Delete
  2. huhu..yg jahat akan dpt balasn jugak.. hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...betul2..totally agreed. Antara jelas atau x je..kadang penderaan mental lg dasat kot :p

      Delete
  3. Kesian que, patutlah sara kol xangkat accident plak....biarlah dorang besatu, untuk sean plak, salute abis bab tetap tenang dalam dugaan, kesian gak nasib dua beradik yatim ni, ikhlas ngan orang tapi kena aniaya,,,xpe Allah akan bagi ganjaran yg setimpal....Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello...x tau nama awk sape tp x pelah. Org yg bnyk diduga kan Allah syg. Amin.

      Delete
  4. aduhai...machonye saat sean bagi penumbuk sebiji kat danial..indah patut diberi peluang ke 2 tapi kaka tetap dgn pendirian kaka, kaka tak leh terima petualang mcm indah...

    lepas indah branak...kaka nak sean pinang ZS...kalo indah tak reti bahasa sila remove sajok si indah tuh... ZS pun patut diberi peluang...walo ada pepatah cinta tak semestinya bersatu... kaka tetap mau ZS n sean bersatu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak...org tgah mengamuk macho..haila..haila..peminat Sean rupanya.
      hehhe kalau madu tualang boleh yea kak? Buat ubat :p
      Sean & ZS ke ZM?

      Delete
    2. kak nora..ai pun setuju ngan kak nora 150%

      yes!sean & sofea..kecian la mereka

      they deserve each other

      Delete
    3. SN & ZS? oh oh...

      Delete
  5. Uwaaaaa tak tahu nak gambarkan perasaan ni mcm mane...semua dah terbongkar....rasa macam lega, seperti beban ni dah takda...fuhhh2,

    Que! alhamdullilah masih wujud lagik....suspen gak masa last n3 dedulu...

    Indah, pity her,but she deserved that, banyak hati yang telah dilukai...

    Sean, masih waras membuat keputusan, tak divorcedkan Indah keputusan yang baik..at least fikirkan masa depan anak yang bakal lahir..

    Zarith, boleh ka dia jadik isteri No.2 Sean hehehe..everyone deserved second chance rite

    Hmmmm result fair & square to everyone but nak tahu gak pasal Sara and Que punyer relationship???

    My dear KL, thumb up! sangat best... N3 yang sangat Gojesss ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa...bukan takat reader je lega..ai pun lega uu...
      brapa lama dh berchenta dgn dorg nih. fuhh tarik nafas lega :))

      Delete
  6. Hari ni memang sedih dengan Sean bila semuanya terbongkar dalam 1 hari saja... huhuhu....
    -Danial kan dah cakap jangan kacau family Sean... degil....
    - Indah kan kak sue dah ingatkan suruh berterus terang... kasihan juga kat Indah.... x tahu nak cakap apa tapi apa yang Sean buat rasanya betul....
    - Sean tenangkan hati sebelum buat keputusan ok.... Sayang Sean....
    - Sean kalau rasa x boleh berlaku adil x payah kahwin dengan ZS .... maafkan ja lah Indah... ITU PUN KALAU HATI BETUL IKHLAS .... KALAU X LEPASKAN CARA BAIK....
    - ZS terima kasih sebab x ambil kesempatan pada Sean .... bagilah Sean masa untuk berfikir.....
    - Que jangan risau dengan Sara ya... Insyallah Sara akan jumpa Que di GKL ...... Itupun sebab Indah masuk GKL juga kot.... hehehe.... pandai-pandai ja kak sue ni...

    ReplyDelete
  7. Indah oh Indah.... everbody deserve a 2nd chance

    sean mungkin x sampai hati nak ceraikan indah sebab fikirkan anak.

    Indah..kalau masih ada rasa kasihan kat sean, pergilah dgn cara terhormat, jgn biarkan sean serba salah untuk membuat keputusan. jgn jadikan anak sebagai alasan utk mengikat sean.


    kak sabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sue cakap betul ya KL...
      Kalau Kak Sue kat tempat Sean ... akak x boleh terima Indah semula .... kita x boleh terima sebab anak yang dikandung ja.... yang penting hati.... Kak Sue x yakin bila ada peluang ke dua sebab hati x redah .... jadi kawan adalah lebih baik dari kembali semula....

      Delete
  8. Sean dh rasa mcm nak mati tu..hahhaa..cian abg heroine sy tu.
    danial tu aptut Jijie & Don humban kat bukit tuh tp karang jd murderer plak.
    kak OgByn Indah last2 epi dulu mmg kat GKL :)

    ReplyDelete
  9. Atty Ismail4/4/12 10:29 pm

    Sean mmg lelaki yang baik....Masih punya hati perut lps kena begitu dgn Indah...Realiti kehidupan kalau lelaki lain yang kena mcm Sean ni maunye si Indah tu kena cerai & pecah muka kena pukul masa2 tu gak...
    Que dan Sara mesti bersatu ye KL, cian kat Sara yang dah takut tahap langit ke 7 kalau2 Que cari awek lain....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tuh KL wat sean dapat hidayah dulu...
      Sean yang lama pastinya mcm yang dikatakan tuh lar...

      Ramai jer yang macam sean, dapat mengambil masa untuk bertenang...
      Sebab keputusan yang dibuat dalam keadaan marah adalah bisikan daripada syaitan...

      Delete
    2. wahhh org bnyk baca novel..bisikan drp syaitan...ayt power tuuu

      Delete
  10. yea ke realiti mcm tu? hahha..kalau is3 curang ya konpem tp ni b4 kawen :))
    hahhaa...x guna punya writer :p
    Sara tu padan muka..nyusahkan Que je kejenya.

    ReplyDelete
  11. kesian ngn indah lah...kita tahu dia jahat tp kita rasa dia terdesak lah..diakan sebatang kara so nak rasa kasih sayang yg macam sean bg kat sara..maafkan lah dia...kan tgh mengandung tu .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju jer..sy yg buat cter ni..hahaha

      Delete
    2. cik writer yg budiman.......bglah indah peluang nak brubah..biarkanlah dia bahagia ngn sean n baby diaorg pleaseeeeeeeee...

      Delete
    3. pleaseeee...pjg tu plseaseee

      Delete
  12. KKKKKLLLLLLLLLLLLLLLL !

    What a superb story. its been a while since i last visit the page. the story has grew up a lot. alhamdulillah dah nak habis pun. KL, please jangan berhenti meroyan. will sure miss ur writing and especially ur heroes and heroins. :)

    Goodluck in creating solutions forr the conficts in JET. i hope it will satisfy us all. hehe. buat panjang -panjang sikit okay.

    Lev you KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kay...mcm mana nk meroyan...nk buat edisi terhad apa lagi? hahaha...

      Kalau x satisdy mesti nk unfollow kat Twitter nih ..haishh..marah ni :p

      Lev u too

      Delete
  13. oh my!!! cam tragis sangat la n3 nih..semua emosi kuar, lam gembira (sbb kejahatan indah dh terbongkar) sedey ngn Sean(dikhianati oleh isteri sndiri)tmbh sedey(Que xciden, tk pat nk cntct sara lagi)
    perasaan sian + benci ngn Indah...patt ke nk sian kat indah nih??? lps apa yg dia dh buat...cam benci je lebey kat indah nih...sian cket jeee..lau sian pon, sian kat bb lam kandungan Indah, sbb tu ank Sean...
    dh nk abess ke JET nih KL...alahaii...windu la nanti kat Que...
    apapun...smua ceta2 KL aii suka...GET bla agknye publish ekk...tk sbr nk tau ending Fareez & Jazmin...
    yg pasti lompat bintang lagi...KL terbaeekkkk!!! ( - ___ ^)

    ReplyDelete
  14. Tragis? hahaha...tp x lah emo sgt. Level biasa2 yg boleh diterima lg...zaman skang x leh wat cter emo2, nti pecah tablet korang...hahaha

    ReplyDelete
  15. KL......bersyukur que masih alive.....kenapa dah nak abis...sob3x.....hopefully semua karya KL dapat dipublishkan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah makbul doa awak :)
      ala sume cter kna habis :(

      Delete
  16. It takes one second to destroy everything,,pofff..

    sume org deserves 2nd chances kan..xkire indah or si zs.,sume ni sean yg tntu kan,.

    tapi siapa yg btl2 layak dpt 2nd chances? indah yg sarat mngandung n knun nye insaf or zs yg setia tp xpnh prcaye?

    mybe zs ade jodoh lain yg mnnti die kan,or indah mybe jodoh die smpi takat tuh je dgn sean.

    ReplyDelete
  17. poffff....habis
    sape syira
    ZS?
    Indah?
    Vote, nk bukak undi hari Sabtu Ahad ni...aci tak?

    ReplyDelete
  18. Dear KL,

    - amboiii..smoothnya jalan cerita kali ini...akak suka sangat...thank you for the n3.
    - pandainya sean, tak menurut kata hati yang sedang membara tu...ciri-ciri suami beriman..
    - sara pun apa kurangnya...sabar dan saling memaafkan..
    - tapi part indah ni, akak tak tau nak kata macam mana..coz orang jahat ni dia insaf sekejap aje..then dia akan buat perangai lagi...
    and indah should be glad walaupun sean tinggalkan dia nak tenangkan hati yang lara tapi dia tetap suruh sara take care indah..
    - que, just pray for the best....hoping rasa akan terima awak....
    - luv u today than yesterday...muahhhh...

    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..budiman smpai kna lanyak2 je dgn Indah tu :(

      lev u today & yesterday akak :))

      Delete
  19. Que - lega xde ape2 - cepatle call Sara!
    Sean - xtau nk kate ape - kesian - but proud of u!
    ni betul2 mixed feelings .... ZS if Sean lamar u - pls terima lh ok!
    mati syahid utk Indah - tenang lh di alam sana! Kemaafan tlh dpt dr Sean & Sara!

    KL - harap awak x jemu dgr cakap sy .... u are always d best KL!

    -guest melepak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nti Que call okay :)
      Oh ni yg bincang dgn Jazmeen suh matikan Indah yea...

      Tolonglah ckp hari2...saya x jemu :p

      Delete
  20. suke cara KL menggarap watak sean...terasa-rasa ap yg sean rasa..
    -snb-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah lagi sorg kelab sayang Sean...hehehe

      Delete
  21. indah jahat...sian sean........

    buat jer la indah mati mase bersalin tapi baby selamat....

    pastu sean kawin dgn zarith n jaga baby indah...

    yeay..hepi ending....chewahhhhhhhhhhhperasan kan?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala cianlah baby x jmpa Mommy...x mo..nk bg pembalasan lg kejam kat Indah.

      Delete
  22. kecian Sean..
    Sara..call la Que,cr Que ngan mama dia ke..pliss
    Indah..ai no komen,bila kita buat sakit ati hubby kita..susah nk give birth kan..kecian sofea tp dia ada class,ngaku silap dia psl x percayakan Sean dulu.
    dia ckp..so far i'm doing okay kat Sean.Rugi Sean x dpt sofea..
    Jijie ,kwn yg baik..bertuah Sean

    Cik KL..sambung lg ye..i dh mabuk ngan citer u, TQ!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal ni mabuk campur meroyan skali..hahaha...
      Ni kira ayt manis nk Sean dgn ZS lah ni?

      Delete
  23. sedehnya..cian kat indah sobsob
    duk terbayang indah menangis time nak bersalin duk panggil sean...ekekeke
    pastu duk terbayang indah cakap cani kat sean lepas bersalin sambil duk susukan baby..
    'awk,sy mitak maap sesangat..sy tau dosa sy terlalu besar tuk dimaapkan..kalau awk rasa zarith sofea adela kebahagiaan awk dan awk xkan dpt kebahagiaan itu dr saya..awk pegi la kat ZS..sy reda...tlg lepaskan..sy janji sy akan byr hutang awk..dan anak neh biar la sy jaga...sobsobsob

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap tgah menyusu tu...gelak pecah perut nih aniss..wakakaka again, baiknya Indah! Macam x je?

      Delete
  24. rasanya mmng patut pon indah dpt balasan camtu sbb dari awal persahabatan dgn sara, indah ni x ikhlas kwn dgn sara.
    zarith sofea mmng baik. rasanya indah patut beralah dlm hal ni sbb dia dah bnyk lukakan hati orang sekelilingnya. lgpon sean lyk dptkn cinta dia sendiri.jgn biarkan dia dlm dilema. hope sara dgn que cpt2 kahwin sbb hati masing2 dah ada cinta.bt pa tunggu lama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indah yg patut beralah sdiri?
      sesuai ke? hahhaha...kna tgu Monday :))
      QueSara kawen kna tgu JET SE kot.

      Delete
  25. Ms KL, dah nak abes? I'm gonna miss this story.. I would say JET is full of emotion & cerita on a few stories, meaning x focus on one journey aka QueSara je..I lioke! Gonna miss this one! Truly..

    Eyp, mase u tgh simpan citer ni buat pekasam smbung2 lah n anta for publication. A nice story that shouldnt be missed. You hv the talent! All da best ya

    -cthans-

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat pekasam smp GET kluar...seganlah nk anta bnyk2 slagi GET x lpas :)

      Kalau rindu, singgah & say hello always okay. I'll be here..always (pinjam ayt yea ZS)

      Delete
  26. Awww. Kesian sean, kesian indah, kesian zarith :'(
    Luckily eksiden tu buat que sedar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian sume org...kesian sy stress nk peram ending...x sbr nihh

      Delete
    2. Hehe. Kesian kami juga tunggu ending

      Delete
  27. wowee, Goodbye Air Supply ni one of my fav. Really suit the situation.

    Haish, terus rasa kesian kat abe sean kesayangan zawani. kenyataan memang perit. tapi fikirkan jalan terbaik. bukan senang nak memperbaiki diri ni, banyak je dugaan dan cubaan yang mendatang.

    setuju dgn syira, semua orang patut dapat peluang kedua. tapi siapa yang layak? hoho. nak buat poll tak? tapi kang takut ada yang meroyan lak bila apa yg diorang nak tak dapat. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good bye!
      Good bye!
      Tapi mana tau reach 200, siap ada org bg motivasi lagi..kot ada idea rajin je melepak kat sini....kan?kan?

      ramai org meroyan la nti...konpem..

      Delete
  28. wahhhhhh best2 ep JET kali ni...banyak maklumat yang boleh dijadikan panduan...tak sabar nk tunggu last ep nnt...hehhehe...gud job kl....keep writing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx..glad to hear that :)

      Delete
  29. ASSALAMMUALAIKUM... ehem ehem....... harini nk meroyan pnjg2 ckit

    1. sekejap jer JET dh nk hbis, mula2 nk kata sowie dgn que, coz smpai kesudah, sye pokus dgn abg sean jer, dah memang kipas susah mati abg sean,dari zaman dia teruna n suci, smpai sedetik ini.... first time jtuh cinta dkt abg sean time dia duk tggu lif, masa hotel dkt kuching dulu, time tu abg sean memang xder dialog lngsung, tpi time tu juga hati dah trgolek2 dkt abg sean..... hairan hairan
    2. sob...sob... sedih dgn nasib abg sean sye ni,kebenaran yg mnyakitkan. sabar ye abg sean, Assobaru Minal Iman. kadang2 bila ALLAH turunkn musibah, itu adalah ujian sebelum dosa kita di ampunkn. ada kemanisan di sebalik kesabaran dan ada hikmah di sebalik segala dugaan.
    3. kekecewaan dan ksedihan abg sean terasa sampai ke pelusuk hati n perasaan sye ni.... mungkin guna gelombang wifi kot, tu yg cepat jer detect.. xpe la abg sean, ni abah haji mukhtar tetap setia menanti menantu kesayangan dia ni, nanti saya msuk minang abg sean taw, xmau sedih2 lgi... (sambil usap2 blakang abg sean, then lap air mata dkt pipi abg sean).
    4. indah tu xpernah nk berubah, xpyahlh nk ungkit kjahatan dia, nanti loya2 pula rasanya. sampai nk hbis cerita, dia tetap pentingkn diri sendiri, kalo dia betul2 insaf, kenapa dia still nk abg sean trperangkap dlm prkahwinan dorg, trgamak dia buat begitu, kasihani abg sean tu, kalau bukn sebagai suami pun, sebagai seorg manusia. tolonglh jgn paksa jiwa abg sean lgi, luka yg indah buat tu bparut smpai bila2, kalo guna krim hilg parut mederma pun dh x boleh. kalo betul2 dh insaf, biarknlh abg sean bebas, biar kli ni dia mncari kbahagiaan dia sendri, ( maybe dgn zm ker, ahaks)
    5. indah selalu fikir yg diri dia tu asek malang, then asek negative thinking, cuba positif sikit, kalau dah trtulis yg bkn abg sean sye tu jodoh dia, knapa nk dpaksa2 lgi, andai kata kalo baby tu d besarkn dlm keadaan hbgn mummy n daddy dia yg keruh tu, boleh bahagia ker. nanti sean trseksa, NI trseksa, sean junior juga yg merana. mana dia tahu, kalo abg sean lpaskn dia, hidup dia akn jtuh merempat terus,kan rezeki tu ALLAH dh tentukn, lgpun indahkn graduan oversea, buknnya bodoh piang pun, just tamak jer. smpai bila nk brgantung dgn org lain. kalo xbrsama abg sean pun, abg sean xkan abaikn sean junior. ibu ibu tiri dia pun akn jaga sean dgn penuh kaseh sayang. i promise.....
    6. zs, dah dapat balasan atas kebodoh piang dia tu, so maybe dia patut diberi pluang...... maybe la kan......
    7. abg sean p la masuk blajar pondok,cari blik ketenangan yg hilang. harta dunia dah puas cari kot, maybe ni la masanya nk tambah bekalan di akhirat kelak, pi la brguru dkt sapa2, kot2 nanti tuan guru tu brkenan, bleh buat menantu.... (dkt kedah ada bnyk sekolah pondok, saja la nk habaq)
    8. just nk kongsi pndapat, wlaupun Perkara halal yang paling dibenci Allah ialah cerai, tpi cerai itu jika membawa kebaikan seperti mengelakkan kezaliman/pnderitaan antara suami dan isteri atau anak-anak, maka itu adalah suatu kebaikan, jadi jika perkahwinan sudah tidak lagi membawa kebaikan, mungkin ini jln yg trbaik...

    untk abg sean........
    Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi ...

    untuk kl......
    thank u..... LOVE LOVE LOVE

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai setuju & suka sgt kat ulasan u..paling suka no 8 tu,jgn rs terpaksa & x ikhlas.

      Ayat ke dua suka :
      mana hilang matahari,rupanya Allah nk bg Pelangi..

      Chill & cool ye..so nice wordings!

      Delete
    2. omaigod!!!
      zawani sy mmg kalah dgr ayat pelangi tu..entah...mcm sweet & terasa ke hati. Ramai kan org suka ayt tu n konon2 baca nada rendah..feel dowh!

      No 8: Abg Sean main psiko :p Lagi perit :p

      Delete
    3. mana hilang matahari,rupanya Allah nk bg Pelangi..

      *ayat ini tak original pon ... google je ... beratus di paparkan dalam carian ... ayat ni memang selalu di gunakn dalam blog, novel, motivasi.

      ayat memang power - sebab itu menjadi cliche untuk menyatakan bila ada kesusahan pasti ada bahagia dll.

      terima kaseh.

      -ransoma

      Delete
  30. oo.. da terbongkar?? nape yer x feel sedih pon pasal indah.. cuma simpati sket la sbb tgh pregnant.. tp, xboleh nak accept la.. sbb kalo mmg dr mula dia cinta gila kat sean ok la.. deserved la for 2nd chances.. mslhnya dia dr awal kenai sampai dpt kawen ngan sean keje dia mendengki sara jer.. haishh!! hrp indah kali ni boleh menggunakan akalnya dgn cerdas.. sila undur diri dr idup sean

    sara jugak yg bagus.. adik, sahabat yg baik..respect u gal so much!! hati libang libu?? tu laaa.. sapa soh melawak kasaq sangat..?

    sean, bab dpt mengawal perasaan mmg terbaekk ah.. bukan mudah utk x king of conqueror control cmtu kan. sean, pls pilih la ZS.. dia sgt setia.. sian dia.. ini baru layak dpt 2nd chance!

    Que ~ alahaii.. simpati kat awak.. xpe balik KL dlu, ai blanje paddle pop rainbow k? don wori, for me, u still pramugara terkacak abad ini! c u soon! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....
      mmg ahli kelab anti Indah smpai sudah...
      baguslah awk mizz acu, pendirian tetap...
      Pandai Joe train :p

      Delete
    2. ahaks..! thanks for the compliment KL.. ngee~~

      Delete
  31. waaaaa.........dah nak abis. nanti rindu la dengan Que - Sara. mml

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaa....kat sy x rindu pon *lariksss

      Delete
  32. kesian kt sean tp baby yg bakal lahir lg kesian..apa nasib ank sean.. sean + baby + zarith sofea = happy family.. indah tu g la smbung bljr kt luar negara, biar sean bahagia plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisy don't read my mind plsss

      Delete
  33. Ya ALLAH … reading this n3 .. am so bowled over n really flabbergasted!
    Since JET promo to epi 39 – never hv I felt sooo sad but as of epi 40 & 41 – really my tears do finally drop (mahal tuh ayeq mate!) – am so emo …
    it’s d way KL rendered it - characters of Sara & Sean n even Indah’s words of repent – really touched my heart – like seeing n having them around me!

    Sean & Sara = the two most admirable characters tat readers must take note! Being orphaned – without (or few) closed family kin around – suffering the life (bukan miskin ok) yet still strongly stood still and now leaning towards the true path – ke jalan yg di redhai ALLAH.

    Alhamdulillah Sean – making a decision not following his anger & frustration but asking for ‘hidayah’ & acknowledge tat all these are ‘fate/takdir‘ fr ALLAH! Insya ALLAH – Sean, ALLAH will give u the destiny n there must wisdom/hikmah within it!

    ***Bagi Que, love is trust dan bagi Zarith Sofea love is loyal. Bagi Sean? Love is bullshit! A piece of crap**. Sedih yooo ….!!!

    Finally, I won’t and will not loathe Indah anymore … watching her crying and so and so & so …. my heart melts – yeah she deserves forgiveness!*may be naluri sy seorang ibu MUDA ahaaks ….:))
    Tadi ade cakap ngan guest melepak …. it would be better if Indah died peacefully during delivery ….
    Mati syahid - …. Sbb tidak semestinya org yg pernah buat jahat akan mati dlm kejahatan and vice-versa …
    sbb dlm citer zaman Rasullallah SAW – pun ade org kafir/jahat tp bertaubat & mati dlm keimanan & mdapat darjat yg tinggi di sisi ALLAH! So may b this type of story can incoporate & blends well into JET!

    So this will gives way to ZS & SN to rekindle their ‘interrupted relation’ – kot nama ZS & SN dh tertulis di Loh Mahfuz! And also QZ & SN

    Okays … so Que is not badly injured – but am so glad when he wants to resign within 24hrs …. Well done!
    Thanks to daddy for tat one sentence lecture: Daddy cakap ini balasan untuk Que kerana tergolong dalam sepuluh orang terkutuk melibatkan arak; si pembuatnya, pengedarnya, peminumnya, pembawanya, pengirimnya, penuangnya, penjualnya, pemakan wang hasilnya, pembayarnya dan juga pemesannya.

    So now …. Que take tat mommy phone n call Sara ….. sara will says... "Que... I miss you so much!!!"

    TQ Rin Ahmad@Karya Lepak ♥♥♥
    p/s air supply …. Still do hv in my collection!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..agaknya awk, Hajar & me sebaya kot...lagu stock2 mcm ni je kita layan...oh & I suka sgt okay part ibu MUDA (siap bold lagiee).
      hmm...sy pun okay je bg Indah mati tp nk bg dia nangis hari2 nanti...jgn ckp sy kejam plak yoo!

      Delete
  34. suka apa yg daddy cakap kat Que tu.. balasan kerana tergolong dalam 10 orang terkutuk melibatkan arak.. thats true! yg haram tetap haram..

    ReplyDelete
    Replies
    1. if nk jugak jd paramugara .... or Mrs Joe wan to b a stewardess - keje kat RBA - tat airlines totally does NOT serve alcohol in all flights - so if nk Umrah better choose RBA - bebas dr tercium bau kencing syaiton!

      ♥♥♥

      Delete
  35. salam KL..trajis sungguh hidup sean kan..tak habis habis diuji dalam 1 hari byk benda yg berlaku yg dulunya hanyalah persoalan yg dia mengharapkan jawapannya..kini bila jawapannya ada didepan mata..dikupas satu satu ..akak rasa dia mmg terlalu baik..tak lah dia giler meroyan membuat sesuatu yg tak eluk kat indah..kerana kejahatan bini nya..he just walk out ..to cool himself..like sean can't beleive it..he is sleeping with an enemy kan..
    Just wonder ..whether the child is his..the one that indah is carrying..

    For indah..i think..she do not deserve any second chance as she is to wicked and sadisnya dia kan kerana cemburu kawan baiknya sendiri..better still if sean let her go...cause d trust is not there anymore...and trauma kan kalo tgk muka musuh dlm selimut kita..kita tak tahu hati mereka macam mana kan.. Agak agak..indah akan lost d baby ke? sebab is not worth having a baby which is not sean ..and suffered d rest of her life..

    Kesian kan Que..hrp dpt contact sara..dan hopefully sara boleh menerima que dan meluahkan perasaannya..boleh mamat macho tu have a speedy recovery..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Speedy recovery sbb Sara..akak pinjam ayat kay...ni sayang nih. Idea bnyk je kluar tambah sana sini dgn adanya akak yg best.

      x mo cter pasal JET nk cter sy sayang akak & appreciate ur support & the review, sy dpt feel akak truly feel the flow.

      :))

      Delete
  36. kak rin...
    sya slalu jd org yg lambat bca entry...
    kak rin...
    akak dpt buat kisah yg menarik ...
    percaya lah....
    org yg baik akan mdapat pasangan yg baik dan begitu la yg sebaliknya...
    sesungguh nya ALLAH itu maha mengetahui n maha pengampun...
    tidak ALLAH jadikan sesuatu tanpa sebab...
    hati n perasaan mmg sukar di mengerti...

    sejauh mana kita melangkah hanya ALLAH yg mengetahui baik buruknya...
    sesat di hujung jalan balik ke pangkal jalan....
    ALLAH itu sentiasa dekat dgn hambanya jgn la kita leka n abai pd tanggungjwb kita.

    sean marah mcmn skali pun tolong byk kan istighfar...
    best ke daniel kene tubuk ngan sean...
    kan indah 2 hak dia yg ko bg sean marah knp......

    knp sean cri zs eh....
    spttnya sean berserah pada ALLAh krn DIA sebaiknya yg mberi prtolongan...(mgkn jiwa kacau n t'ingat kat zs 2 yg jmpa 2)
    mgkn sean jugak ada salah.(sory bg peminat sean ye)....(jgn marah saya)..

    jiwa wanita itu terlalu halus n perlu bimbingan n ajaran...sean sbg sorg ketua perlulah berikan didikan agama supaya indah mudah sedar akn kesilapannya...
    percaya la tidak ALLAH turun kan musibah kpd umat nya yg x mmpu utk mengharunginya...
    masing2 bersalah...cuma kita sbg manusia tidak pernah puas dengan apa yg kita dapat...
    perlukah indah mendapat peluang ke2.....
    perlukah zs mendapat peluang ke 2....
    perlukah sean mmbuat pilihan yg sebenarnya bukan pilihan....
    berserah la pada ALLAH...

    bgs gak sean ni walau marah mcmn skalipun keselamatn indah di jaga...
    sara pun baik gak...
    kemaafan dendam yg terindah kan...
    tiada guna dendam ni krn ia menjarak kita kpd kebahagiaan..

    HATI MILIK ALLAH...JIKA ALLAH KATA KUN FA YA KUN NAK JADI MAKA JADI LA...
    kita merancang tp ALLAH yg tentukan...

    kak rin ...
    agak2 akak nak matikan watak indah ke?....
    kalu blh biar la sume org dapat sedikit kebahagiaan..

    sara dah bimbang ke tel que x berjwb ...
    2 la byk main lgi...
    kan dah merana....
    sara jgn risau...
    que pun dah rindu setengah mati kat sara...

    bila la nk jumpa ni....
    yg pasti akhr mmg que n sara la kan...
    que dah dapat balasan di dunia begitu juga ngan indah....
    indah berdoa la semoga esok masih ada sinar kebahagiaan utk anda...
    sara berdoa la yg baik2 shj utk kebahagiaan family anda n pasangan anda..
    sean berdoa la spy ALLAH memudahkan segala urusan....
    zs berdoalah smga semua nya cepat di selesaikan...
    se smga anda berbahgia n jd ank yg baik....
    utk baby sean jr....semoga anda di rahmati ALLAH hendaknya...

    kak rin ....
    semoga dapat menyiap kan citer ini menjadi sebuah kisah yg mmberi pengajaran...

    kita jumpa di penghujung cerita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgnlah sedih lambat baca pun. semua org ada komitmen sdiri kan? Ada je QueSara kat sini. Rindu drop by. Ada masa drop by.
      Awk antara yg plg awal kan layan Arluna...syg awk kay :))
      Jmpa kat ending. Nti ckp sayang sy banyak222...atau benci kak rin?? aigooo...x mo :p

      Delete
  37. ehem3... kita baru je jumpa blog nih...
    baru nak teroka novel2 kak rin..
    tak tahu nak mula dari mana..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem4...boleh mula kat epi last setiap cerita & tlg jgn mula dgn cerpen. Mood awk boleh mati..hehhe...
      Mesti RM suh lepak sini ni..i came across ur name at her blog :)
      (mata sy mcm laser yo!)

      Delete
    2. wahhh.. dasyat punya mata..hehe..
      tp mgkin sbb nama sy sodap kot.. waahaha.. bnyak punya perasan..
      btul ke nak tutup on wednesday nih?
      rasa cm x smpat nak marathon...
      adeehh.. kasi delay sikt lah..

      Delete
  38. i.k.h.l.a.s5/4/12 6:09 pm

    alhamdulillah!que selamat even kaki kena simen! takpelah,janji selamat.hopefully dapat jumpa sara n berbicara dari hati ke hati.
    sean.....harap2 sean dapat fikirkan tindakan terbaik untuk semua
    untuk indah,untuk baby n untuk zarith sofea.yang penting untuk kebahagiaan sean sendiri..
    ishkk3...nak nangis lah pulak..sedih ,sayu,haru,semua ada
    menanti isnin dengan penuh debaran(mntk2 happy ending yerr ,kl!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy utk sesetngah ahli kelab. oops lupa nak tanya awk kelab mana?
      QueSara? anti indah? sayang Indah? Sayang Sean?
      hahahha....

      Delete
  39. waaa..sudah mahu habis..gonna miss que-sara-sean.. :)
    -alin-

    ReplyDelete
  40. erkss.. Mrs Joe nak jd stewardess??? mesti mrs joe da amnesia tuuuu :D
    ~M.A~

    ReplyDelete
  41. haha...x kanlah...Joe dh bg cukup makan minum tu..goyang kaki jaga Iman sudah kat umah :p

    ReplyDelete
  42. Listening to Air Supply while reading this made me cry. Sadly that it's going to end :(

    ReplyDelete
  43. k. tetiba sedih.
    sob sobs.

    like i said, better indah meninggal.
    bukan nak jadi kejam.
    tp dari dia hidup dengan menghadap kebencian orang lain, better she die.
    kalau indah ada, sean tak tenang.
    even dah maafkan pun, still sakitnya susah nak hilang.
    parut dihati masih ada.
    sakit indah nanty. lagi-lagi sean tu husband sendiri.
    plus, nk menghadap kejelikkan jijie, don lagi.

    apa yang indah buat tu bukan benda kecik,
    benda yang sangat sangat besar. bagi impak atas hidup orang.
    susah tu.

    n sean, please ampunkan indah. she carried your child.
    ampunkan indah so that the baby will deliver well.
    indah baik sebenarnya.
    wuuwuuu. sedih plak tetiba.

    n QueSara? apa jadi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. zatie...wahhh semangatnya marathon. Suka sgt2 eh lpas final.
      Indah baik tetiba?
      Setuju la bnyk yg Indah kna hadapi kalau stay dgn Sean. Kna tgk plak karektor dia mcm mana kan. Ada org tu okay je..hahaha...dh stok selfish kan?

      Que Sara okay jer...lovey dovey mcm biasa...hahaha...
      tgu ya zatie :)
      & thanx for ur blog existence yg draw traffic.

      Delete
  44. akhirnya last 3 episodes abes bace...hehe...gudluck KL tau..mane tau yg ni dapat publish jugak..will support u alwayz :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. zura...thank u vry much... Awk mmg kawan maya yg baik.Bkn saya je, ramai penulis blog baru awk akn bg sokongan moral. Tak semua org nak buat mcm tu tau. Teruskan usaha murni awk. Kalau bkn dorongan readers & kwn maya mcm awk & lain2...mungkin slow jgak sy punya mood but so far I enjoy writing during my leisure.
      Lev u Zura.

      Delete
    2. <3<3<3 ~ mestilah sokong kekawan penulis...sape lagi nk bg sokongan selain readers..haha....btw menulis mmg fun kan? hehe..peace :D

      Delete
  45. Assalamualaikum KL,

    KL
    Dalam byk2 blog yg di terjah..blog ni la yg plg special.saya shout & komen, mmg xpernah buat dimn2 blog..ni kali ke 4 kot..hahahha.Ramai kawan sy dpt dr blog ni..xkesah la kawan maya jer..yg ptg HAPPY..Hajar, Zawani, Mrs Joe, Syira, Fath & W.t and of course la you...saya xkan dpt lupa kata2 KL.."we are wake up every day early in the morning not to please people"...lbh kurang mcm tu la..
    P/s : sayang selalu..

    Sean
    Love is a piece of crap..hahahaha..sean..sean..pity sean..
    Bila semua kebenaran dtg dalam sekelip mata..& musuh plak dlm selimut?
    Sean pernah berjuang untuk mendapat kebahagian dia tp sekelip mata ALLAH dtg menguji..Alhamdulilah sean x terbabas, still dpt bertahan sbb apa yg sean lakukan, perubahan yg dia lakukan semua kerana ALLAH bukan kerana org lain..
    Akankah sean memberi peluang kpd Indah?because of baby?hmmm..mampukah sean bahagiakan org lain klu diri sdri xkan bahagia nnt..
    P/s : semoga sean menemui kebahagian & bijak membuat keputusan..jgn jd bodoh lagi..

    Indah..
    sedapnyer nama dia NUR INDAH...
    ada ker rasa kesian pd Indah?..ntah la..
    too much pain yg di bg pd org disekelilingnya...
    Sebab? Dengki, jeles, cemburu,..ntah pape jer alasan dia..nak kata xbelajar tinggi..smpi oversea lg..mcm mn ek indah ukur kebahagian diri dia ngan buat semua tu..
    Indah kata dah insaf kan?sebab?sebab syg sean?sebab baby?...hmmm org yg insaf bertaubat sebab org lain xkan kemana insaf nyer tu melainkan insaf & bertaubat kerana ALLAH...

    p/s..x kisah langsung apa jd pada Indah..because she's not important at all

    QueSara
    Semoga berbahagia dunia akhirat..:)
    P/s:cpt2 la kawen.

    Zarith Sofea..
    Love is loyal...hmmm
    xkan nak punish dia sbb dia x percaya saje kn?
    ZS setia, selepas percaya tu dtg, setia tu penting..buat apa klu percaya jer tp x setia..package..
    My bos said.."Trust no one"..hahahaha
    ZS still hormat ngan keputusan sean after semua kebenaran di ketahui..still x ambil kesempatan semasa sean in the crucial time..
    P/s : semoga ZS beroleh kebahagian yg dicari..maybe not sean for her & surely not Jijie...

    Jijie..
    Mmg kawan yg baik, setia, memahami....
    sayang sgt kat Jijie..Lebiu..
    P/s: saya akan sayang jijie selalu..

    sayang selalu..Nina....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina..sweetnya surat cinta awak ni.
      Utk Jijie tu mmg x bleh blah la...
      smpai mcm tu ya penangan JET..alahai...Jijie tu kna smbg blaja jd DR Cosmetic la..sesuai sgt :))

      Nina suka ayat tu? Hahaha...itu ayat motivasi diri sdiri. Sbb dunia sy keje slalu involve service jd motivasi slalu ups & down.
      penat tu bgn nk bg org puas hati evry day...kan? So buat je la ayat nk sdapkan hati. Menulis pun mcm tu, ada je org x suke gaya sy menulis & nk ckp apa, sorry la awk, awk x suka..x boleh kan. Let them be. But trying to do the best every day is not an option. A must!
      (kentang neh motivate org, camm baguss eyy)

      p/s: i love u Nina

      Delete
  46. sila matikan watak indah time dia bersalin..keh keh keh..gelak jahat ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...x mo bg mati...nak bg seksa dulu :))

      Delete
  47. JET da tamat ke? kompius2

    ReplyDelete
    Replies
    1. darling jgn lupa epi last MOnday :))

      Delete
    2. kenapa saya tak jumpa bab 21-40??? T_T

      Delete
  48. wahhh... saya dah jatuh cinta dengan mereka2 ini..
    tp cam tertanya-tanya... apalah yng indah buat smapai sean susah nk maafkan dia..haha.. inilah masalah kalau baca menyongsang nih..

    p/s;; cite ni mmg taste sy.. sungguh..

    ReplyDelete
  49. paris on plaster ? klw ikut apa yg sy blaja , plaster of paris la . simen2 tgn kaki nih . heh . betul tak saba tunggu GET :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah kot kalau awk Dr, sy cal my fren tgah on call bgtau, she must be very mabuk to acknowledge she wrongly tell me!!! wah nak marah kat Dr ni..Anyway thanx!!!

      Delete
  50. nape link kat sebelah tu terus melompat dari JET 20 ke JET 41? ke sy yang x paham. huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde orang nak tlg jawab ke? hehe

      Delete
  51. Haha...sy jwb kt Shotbox smlm darling. Korang x perssan kot. Sebenarnya jet partially hbs je. Tak hbs btul sbb dy simpn igt nk cuba nsib. Ending dia sweet kt blog tp cuu korg bc tu ramai x puas hati tang sean jd mmg sy persm jet. Igt nk submit lpas get kluar insys Allah. Sorry ya.

    ReplyDelete
  52. bila JET nk kuar KL...harap2 dpt kuar versi cetak ASAP..

    ReplyDelete
  53. tp pe sal x jumpe ep21 till 40???mane???
    uhukuhukuhuk

    ReplyDelete
  54. tp..mane ep 21-40????
    trgantung je mcm :((

    ReplyDelete
  55. aik kenapa x paham nih...tetiba lompat 40? uhuhuhu explain plez3 cik KL...tulunnnnnn!!!!!!!

    ReplyDelete
  56. Dearest KL.....I ni dh jdi fan u..n btul2 kecewa cz x brksmptan nk bca ending arluna,get,jet...bila nk cetak?I x smpt nk download pun....pls...I asyik bca yg sama je.....xpuas ati btul cz I xtau ending..hu hu hu

    ReplyDelete
  57. Dear unknown, strawberrychocolate & Mins

    JET sy hbskan kat blog dgn ending yg buat semua org meroyan so i remove blk kekonon nk buat manuskrip tp x htr pun lagi...hehehhe sebab nk tgu GET keluar dulu. Insya Allah.

    so kena redha & pasrah dgn cter yg tergantung tp doakan mana tahu ada rezeki kita jmpa di versi cetak. Kalau x pun, dia menempel blk kat sini :)
    Wallahualam.

    ReplyDelete
  58. Sgt99999x suka ngan jejaka edisi terhad ni, especially bila naik moto bsar. Cepat2 la siapkan n publish. Rindu sgt ngan sean n que.
    xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tatau bila.....lalalla
      xoxo!

      Delete
  59. Hey ho KL!!

    huwaaaa! meroyan jap ble bace smpai bab20 tup2 lps tu lompong..cptla kuar novel..hehe..Aw ra best KL!

    ReplyDelete
  60. Salam, sedey ada.....happy ada.....congrattttt kl...tak sabar nak tunggu JET versi novel...hihihi.
    JANGAN HAMPAKAN HARAPAN KAMI YG SETIA MENANTI...

    ReplyDelete
  61. baru jumpa blog KL ni semalam. hehe..
    tapi, kenapa terus bab 41? mana yg lainnnnnn ??? -_-
    ke sy yang tak jumpa? plisss.. habaq mai mana epi sebelumnyaa. nak tau kesah sara n que :')

    ReplyDelete
  62. btul tu excited bc jet smpi 20 crik2 xde dah...huhu besh sgt3 citer ni..klu karya KL mmg xmghampakn smua nye best2...
    Bile nk publish JET,ARLUNA,BIMBO nguuuu nguuu rindu nk bc karya kak Rin versi cetak pk..stiap pg mesti melepak kt cni b4 stat keje cri n3 bru..lev ur karya KL!!

    ReplyDelete
  63. KL cite ni dah dibukukan ke? alaaaa plz jgn biarkan tergantung lama, terseksa jiwa batin hati tergolek-golek ni bila bc rompong episod 21-40...sob sob sob :'(

    oh my que...hahaha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi lah...tengah edit2 baru.

      Delete
    2. Untuk yang frust baca JET, saya memang akan siapkan dan memang dah siap pun tapi saya tunggu turn untuk hantar. Sekarang manuskrip yang saya baru hantar ialah Bimbo. Terima kasih atas sokongan. Maaf lambat reply sebab lepak kat sini dah tak menentu but this gonna be my lepak spot forever. Insya Allah.

      Delete
  64. Haloo..blum keluar lagi ke episod 21-40 tu ..btw cerita ni akan kluar novel ke???😍

    ReplyDelete