Thursday, 19 April 2012

Untuk Semua Dosaku



4th E – Karya @ Karya Lepak

UNTUK SEMUA DOSAKU

“Awak pernah pergi Dubai?” - Azri
“Tak pernah.” - Lisa
“Ayah saya kerja kat Dubai dah lama tapi tak pernah sampai. Jom pergi sana.” - Azri
“Ada apa kat sana?” - Lisa
“Macam – macam tapi paling sesuai untuk awak Jumeirah Beach. Awak kan suka laut. Jomlah.” - Azri


Kata Syed Gilani;
“Tengok Lisa teringat foreigner ladies strolling along Jumeirah Beach. Local people call them Jumeirah Jane. You are the exact version of Jumeirah Jane.”
Kata Syed Gilani lagi;
“Kalau Lisa Jumeirah Jane, haruslah si semak Azri ni Jumeirah Jo.”

            Nur Lisa tergelak. Azri semak? Not semak lah tapi sexy-smart-beard Jake Gyllenhaal perhaps? Biasanya Lisa anti-janggut tapi melihat Syed Azri dengan renungan tajamnya dan muka bersahajanya membuat matanya amat fokus kepada SSB (sexy-smart-beard) menghiasi wajah Syed Azri. Nur Lisa menjeling ke arah Syed Azri. Dup! Mata mereka bertentangan. Orang kata dari mata turun ke hati. Dengan iman senipis kulit bawang di rantauan, dari hati boleh terjun ke kancah dosa.


Ini kisah cinta Jumeirah Jane dan Jumeirah Jo.

Jumeirah Jane itu ialah si cantik Nur Lisa binti Tajudin
~ Cinta yang berputik dalam kancah dosa. Adakah akan terpalit selamanya?

Jumeirah Jo itu ialah si kacak Syed Azri bin Syed Gilani
~ Cinta yang tak perlu berubah. Adakah akan kekal selamanya?



p/s: Dear Readers, tajuk mcm berat tp sebenarnya cerita biasa & cliche. Bahu sy senget nti kalau expect yg pelik2 so the plot will flow at it simplest way, & according to my usual style.
Welcome JJ!!!
Rin Ahmad
TGIF!!!



46 comments:

  1. ada ceta baru...tk sbr nk baca..
    KL owess terbaekk ( - ____ ^ _

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy mmg owess terbaek tp cter belum tentu. LOL!
      (joking)

      Delete
  2. Uwaah baca intro dah menarik.......
    memang tempat lepak seterusnyal nanti he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. melepak boleh tp sila cabut kot USD ni termeraban ya.....hahaha

      Delete
  3. Tajuk xbley blah.. Hehhehe.. Pape pon, congratulations for ur 4th karya.. ;) u r one of my feberet writer.. Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. my feberet reader jgak! Tajuk buatkan org tu tkar pic profile yoo!

      Delete
  4. wahhh best la intro.. mastura marof @_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. intro je :p Jgn terpedaya.

      Delete
  5. welcome JJ ... beautiful place with beautiful people!
    fantasy of JJ
    so excited - anticipating for another master piece fr an extra-ordinary modest writer ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tat praised doesn't suit me...as yet
      but thank you.

      Delete
  6. sasaran utama telah dikenal pasti... ok fokus syed azri.... tetapkn hati untk hero utama jer taw... hati dan mata jgn melencong cari hero yg lain ek... jgn biar tragedi ehem2 brulang kembali... hikhikhik tq kl.... x sabar nak baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn terchenta kawan Syed Azri plak ya.

      Delete
  7. Alhamdulillah.... ada sntapan baru ini... Intro macam best ja.... selalunya cerita dari KL x berat sangat...
    yang penting rempah ratusnya harus secukup rasa ya... suka, duka, kelakar dan sewaktu dengannya...
    Yang penting ada santapan x kira lah waktu bila... sarapan, lunch atau tea time.... yang penting ada cerita ok...
    KAK SUE FOLLOW.... Love U KL....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sue, thanks tp jgn expect grande sgt sbb takut x kna selera kak sue. tak berat lah. simple plot je.

      Delete
    2. Kak Sue faham x semestinya kita dapat memuaskan hati semua orang....
      Setiap orang lain-lain citarasanya... Yang penting Kak Sue layan semua cerita KL.... itu semua asam garam kehidupan kan....

      Delete
  8. yeay!..new story!..cayalah kl!.
    -alin-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes alin, doakan sy meroyan.

      Delete
  9. Kali nih cita orang dah kawen ker masih lagi citer budak2 yang sedang mencari cinta...

    ReplyDelete
  10. lepas JET abis, tiap2 ari bukak blog KL. Nanti karya baru le tu. Ari ni bukak, emm... Bestnyer. Mcm dpt hadiah birthday dr cek hubby. Selalu nantikan karya KL sbb karya KL mmg takkan mghampakn. Thanks KL krn menceriakn hidup akak. Kak ju.

    ReplyDelete
  11. yeoww...kawen pun ya, bercinta pun ya. Bdk2 pun ya.

    ReplyDelete
  12. Jake Gyllenhaal??? love and other drugs punya hero kan?I loveeeee himmm.
    Cant wait KL! tak kisah pun light story. :) ahh, what a good dose of relaxing-drug after a exhausting working days.

    ReplyDelete
  13. haha. okay, baikkkk. saya tak expect yang pelik2. cuma mendoakan semoga laluan berkarya itu dipermudahkan. Aminn.. :)

    ReplyDelete
  14. ehem ehemm.
    cantiknya cover diaaaa. suka.

    disebabkan ramai sangat nak cop azri nanti, sila cepat tonjolkan kawan azri. kite nak cop.
    hahahaa.

    moga-moga dilimpahi idea yang melimpah ruah sampai banjir KL
    always support you lah =)

    ReplyDelete
  15. yeh yeh ..ada cite baru...tak sabar nak tunggu.. caya lah.. GOOD JOB KL

    ReplyDelete
  16. Wow!!! Dah karya ke-4.. TAHNIAHH. Tak sabar nak baca full story. Nak Adam Levine jadi hero blh? hehhheheheee

    ReplyDelete
  17. Ada citer baru..bestnya tq rin :)

    ReplyDelete
  18. yeay...citer baru.tak sabar nak baca....thanks kl.luv u

    ReplyDelete
  19. kembali menjadi pelepak tegar..;)

    ReplyDelete
  20. cinta lagi, buat lah crite perang2 ke, misteri ke tak pon ala ala matrix, sebab aku tau kau mampu menulis dan berimiginasi

    -seripagi-

    ReplyDelete
  21. i.k.h.l.a.s20/4/12 5:53 pm

    at last..cite baru
    ni yg bt teruja sgt2..
    hopefully yg ni jgn la heavy sgt yer..
    lepak2 mcm sll,but rin mmg hebat kan!
    sure best! x saba tunggu

    ReplyDelete
  22. Readers
    sorry reply comment previously tunggang langgang sbb tkar template & sy rasa template ni bertahan lama sikit kot sbb sy suka simple & color yg cool & cold :))


    kay
    Jake love & drugs..hahaha...boleh bayangkan sape2 tu Lisa punya imaginasi. Kay make sure bkn u lg stress lpas baca sudah. Takut sy nanti.


    zatie
    ooh nk cop kawan dia? Kna bg watak ghai & bergaya jgak la2 tempelan Sean la kalau mcm ni.


    sara
    yeay! sila tgu dgn penuh kesabaran :)


    sue
    totally agree...

    yuyu
    as per ur imagination. Nk George Clooney pun boleh...hehehe tp tu sesuai utk Syed Gilani la kot :p


    Atikah Munirah
    sabar plsss....


    Eeyta
    w'come. yesza cter baru :)


    izan supian
    wheee whoo....cite baru yg biasa2....w'come & luv u too.


    tikahmodjaika
    sy pula kembali menjadi peroyan tp hopefully kali ni sy boleh tahan penyakit meroyan sy. Kalau dulu everyday nk meroyan, kali ni nk kurangkan meroyan sbb nti cter cpat hbs pastu sy pening nk pikir plot sbb tangan dah gatal nk menaip :p


    seripagi
    best nih cter perang & matrix. Kna buat hero SSB ala - laa Keanu Reaves la gitu but seyesly I'm no good at ur mentioned theme even this love story pun merangkak -rangkak lagi. Years to come, who knows.


    ikhlas
    hoh..x berat lah. Sy sdiri x mampu nak carry cerita berat :)

    ReplyDelete
  23. KL....thankss for coming story~~~
    so, slps ni leh laa tiap2 ari meroyan nk tggu ur new n3 kat sni..hehe......

    KOMPEMMMM akn jatuh chenta tgolek2 kat Syed Azri plak..hehe

    ReplyDelete
  24. kali ni, x akan lepaskan peluang untuk baca dari 1st n3... ngeee.. x sabar.. tgk blurp mcm best tuh.... be waiting., !@#$$^ dgn sabar.. =)

    ReplyDelete
  25. salam KL..
    rindunya kat blog U ni..terlerai..bila KL post citer baru..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam....saya pun rindu akak...ini baru perasan yg mana e-mail sesat2..sob3x...
      saya pos cerita baru di KLFP...kak saya berblog for fun je 1 year. Skang nak ckp pencen menulis tak tp layan blog dh kureng kot :p

      Delete
  26. salam...citer nih dh kuar ke? sebab nanyer few kedai mcm xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...
      belum keluar, saya baru hantar manuskrip. Mungkin June 2013 or late 2013.
      Minta maaf ya sbb mmg x pnah rancang nak publish versi cetak pun jadi cerita siap awal tp queue hujung dunia :))

      Delete
  27. novel ni best sangat! sangat! . saya baru habis baca petang tadi . suka sangat syed azri! :-)

    ReplyDelete
  28. It is the best Malay novel I've read so far. Good to read something familiar. Thank you so much, looking forward for your other masterpiece. xoxo

    ReplyDelete
  29. syafikah, Che Lynn
    BIG THANKS and Alhamdulillah u guys like it.
    xoxo - KL@Rin Ahmad

    ReplyDelete
  30. Salam , yeh ! sy dh habes bce novel akk..
    tp sy agk pening la part campur2 masa die ..
    kadang2 time die dh insad, kdang kat jerman..
    hehe .. tu je.. yg laen, jln cter superb..
    :) xoxo . publish~~hehe

    ReplyDelete
  31. Honestly I never read & never like a malay novel before. My 2 sister and I were die hard fans of english novelist like dan brown, sidney sheldon, kathleen widoowiss, susanne mccarthy etc etc.

    It all started when I accidentally came across Karya Lepak's page. Read USD online & I really really fell in love with it eventho' it was only certain clippings of the novel. I immediately bought the novel at the Bookstore & was so so excited that I actually owned it.

    Honestly never knew that malay novels can be this awesome !!!...
    It was like a 360 degree change for me. Something which I dislike previously , now became my hobby. Just dont know how to describe the feeling but that particular novel "Untuk Semua Dosaku" (USD) was really "Great" . It opens my eye to an entirely new perception of malay novels. Now and then I do buy malay novels...and this is all because of USD....Thumbs up to Rin Ahmad....


    ReplyDelete
  32. Just bought USD n done abt one n half day reading..Oh my!u really speak of my lovelife exactly every inches in this piece. That smoking pot...living together in the same roof...clubbing..even the character's name was same as mine too....Larkin, jln serampang it took my places also..my hometown...felt so close..can't describe more it's truly happened in my life entirely...and the This USD giving me what I'm looking for...the answer that I'm eager to find..THANK YOU!

    ReplyDelete