Sunday, 3 June 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 14

Nota cinta: 12.12.12 Some parts have been removed. Sorry :(



            “Hey, look, sweetnya couple tu?” Lisa menepuk lengan Azri menyuruh Azri melihat pasangan tua, orang tempatan Pasing yang romantik berjalan berpimpingan tangan. Panorama biasa sebenarnya di sini kerana kebanyakan penduduk Pasing ialah orang tua, maklumlah bandar di pinggir Munich. Memang menjadi tempat kegemaran bagi sesiapa yang mencari ketenangan.
            “Sweet? Germans are boring. That’s why they can live happily ever after like that.”
            “I went to buy condom and you know what pharmacist told me about them?” Azri menyambung lagi.
            “Err...” Kelu terus lidah Lisa. Apa Azri merepek ni? Dia tak nak dengar cerita lain. Dalam kepalanya kini penuh dengan macam – macam bayangan. Kondom?
            “Saya masuk kedai. Mintak je sekotak lepas tu dia siap pelawa nak kotak yang ada 6 ke, 9 ke atau 12? Pelik dengan soalan juru kaunter tu saya pun tanyalah. 6, 9, 12 tu apa beza?”
            “Beza sikit dan banyak je lah.” Lisa menyambung malu – malu. Dalam hati tak guna betul. Tak reti nak cover – cover ke?
            “Salah. Dia cakap, oh sebelum tu nak cakap, ni saya beli untuk orang.” Azri tersengih. Saja nak menyedapkan hati Lisa. Kisah lampau dia hak milik dia. Tak payah nak kompang kepada sesiapa hatta Lisa sekali pun.
            “Yeah right.” Lisa tunduk dan berjalan makin laju.
            “Orang tu cakap orang Itali selalu beli pek 6 sebab dorang guna setiap hari kecuali hari Ahad. Pek 9 pula popular dengan orang Perancis. Dorang guna setiap hari dan dua kali pada hari Sabtu dan dua kali pada hari Ahad. Pek 12 paling tragik. Orang German yang beli pek 12 sebab dorang guna sebulan sekali je. Beli 12 stok setahun.”
            Lisa tergelak sakan mendengar lawak Azri. Patutlah konon – konon orang German kekal bahagia sampai ke tua. Bukan jenis berhibur rupanya. Sedar – sedar, mereka sudah berdiri di hadapan studio.
            “Lisa.” Azri mengeluarkan kad akses tapi berhenti memandang Lisa seketika.
            “That joke just now, is not merely just a joke. I want you to feel safe with me. Not until you want. I promise.”
            “Azri....” Lisa terdiam. Tangan Azri yang dari tadi dalam gengamannya bertambah erat dipegang. Dipandang sahaja Azri yang sedang membuka pintu studio atau rumah mereka tak berkelip.
            “Okay, come in. Surprise!”
            “What happen to our room?”


           





43 comments:

  1. what happened????

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. rin...
    thanks for the entry...senyum lebar sampai ke telinga ;) tapi betapa hitamnya kisah lampau Azri dan Lisa. salute la dengan lisa, hitam macam mana pun akhirnya dia balik ke jalan yang lurus ;) good job rin!

    how r u so far? sakit dah sembuh dah? take care k. an apple a day keeps me away ;) sayang awak rin!

    ReplyDelete
  5. sambung2.....best. gatai la azri ni cian lisa. try to be good partner.

    ReplyDelete
  6. Alaaaaaaa... benci tau!..

    Owh... sweetnye azri... hehehe..

    Terima kasih kak rin

    -lara-

    ReplyDelete
  7. Pagi2 dah gelak besar dgn lawak precaution Azri tuh. Haha. Adehhh!

    Tapi baguslah kalau awal2 lagi dah mention camtu. Takdelah ngeri si Lisa nak dok sekali dgn Azri yg bila2 masa boleh ngap Lisa. Hoho.

    ReplyDelete
  8. Can't wait for next n3. Camana lisa bleh tetiba berubah?

    ReplyDelete
  9. Erks.. Malu aiiii.. :P
    Rin, kalo teori pasal schutz tu betul.. Ai feel sorry for germany.. Hhahaaha
    Bila bc n3 ni kan, tetiba tingat soklan yg wt tnya tu.. (Kisah lampau dia hak milik dia) ~ adakah ia membawa maksud SA ni X _____ dah? Iskhhhhh!! Bad boy sungguh..:p xfair tau.. Dia nak yg suci murni, tp..
    Studio dorang da tukar ke warna pelangi ke? ;p

    ReplyDelete
  10. hajar,mcm setuju je dgn lawak precaution azri tu,hahahahaha...

    and yeah,part "schutz",german people guna once per month??ahahhaa,pndai azri amik hati lisa..

    "what happen to our room??" azri cat bilik tu kaler rainbow and single bed jadi king bed ke?

    ReplyDelete
  11. apa yg azri bg susprise...
    x sbr nak thu..

    ReplyDelete
  12. HRU Rin??
    rasa panas & memerah je muka bc n3 kali ni...
    Gelak guling2 bila bc part otak Azri melayang pikir psl hutan belukar c Lisa..hahahahha
    tp c Azri ni tak la Super Bad Boy sbb dia dpt gk kwl diri n tk paksa c Lisa.....

    Lyry

    ReplyDelete
  13. Rin dearie!!
    Byknya ayat2 yg i suka dlm USD 14
    The most is..Are u Mary?Oh My!Bertuah kan Azri..tu la asik simply judge org. NL really take care of herself. Penat Azra ckp tp Azri asik pikir Lisa..
    Bertuah jugak Lisa dpt Azri yg x memaksa
    "its not a merely just a joke..i want u to be safe with me"
    Hebatnya my SSB Azri..x gelojoh, suka!!!
    Apa??color bilik warna rainbow?so suwittt..

    ReplyDelete
  14. hahahaha kelakar bab kondom tu. cuak jap si lisa ngan azri. pndai gak si azri buat lawak harap2 dia kotakan janji dia ngan lisa la hihihi.
    kaler pelangi??? hmmm i LIKE la jg hihihi. x sbr tgu n3 br nk tau apa la surprise si azri tu. jgn surprise tu makan diri udahlah hihihihi. teruskan cik penulis chaiyok2....

    ReplyDelete
  15. Azri renovate bilik tu jadi warna pelangi ke? O.o tak sabar ni! i love this btw :)

    ReplyDelete
  16. rainbow ... x de specific color yg Lisa suke!
    Azri - kekadang x senonoh - p x jugak kira bad boy!
    azra neh tsgt sporting - sweet je!

    ReplyDelete
  17. Fuhh! berdegup2 jantung baca n3 Rin kali nie....huhuhuhu sib baik dah kawin... blushing pon ader gak tadi... Tak sangka Lisa still a virgin ekk... igtkan tak lagi :-)

    Wondering jugak ape jadik ngan bilik dia org ekk? Adekah pelangi muncul dlm bilik mereka? hehehehe ^_^

    ReplyDelete
  18. azra ni macam hana lah... sangat2 sporting.. mcm dah jd signature kak rin je, hero ada adik y super duper.. ngeee...

    NS... haruslah malu bila azri duk sibuk ckp sal kondom.. kah kah kah.. walaupun perempuan tu gila open minded pun, rasa malu tu tetap n x leh tebas.. tp mcm x percaya bahawasanya NS yang liat tu cair mair dengan cinta SASG.. pergghh.. mmg tangkap leleh gegaban nih..

    SASG.. mcm pelahap je cite sal kondom x sudah2.. tp rupanya nak melawak jeh.. hah, mujur NL dgar smpai habis.. buat2 lisa lari smbil tutup telinga, x ke haru.. yalah, kak rin kan pnh ckp, perempuan ni dia suka dgar separuh tp fahamnya suku jeh...(quote dlm hutang cinta.. nmpak sngat admire kak rin kan..)tp mujur NL x mcm tuh.. mgkin sbb tu SASG berani buat lawak bangla tuh.. tp sukalah sejarah cite tuh...walaupun sngt malu bab kondom2 nih... ngeeee..

    overall... entry y superb.. apalah y terjadi dlm studio depa tuh.. x sabar sngat nak tahu n mengikuti perkembangan lovely couple nih...

    ReplyDelete
  19. hikhik...nak lagi...malam kang saya komen oanjang...nak baca sekali lagi tak puas la curi2 baca ni...hikhik.. i loike....sporting azra... :)

    ReplyDelete
  20. Anonymous
    hmmm....u think??


    Miss Kale - Kale Magik
    hahhha dorg always associate as Germans ni kna lead a boring life so that's how they define la...but cant take as tat officially. Marah yg mana aktif tuh :p


    Emy Roberto
    hahaha syg awk juga..
    sy selalu kagum dgn writer yg ada masa nk jengah blog org lain...rajin plak tu tegur sy & of course sy sayang awk & sadly....this week my hubs terbeli apple ntah cap apa, nk mkn pon x lalu....hishhh....hishhh but turning them into apple juice is osemm neway & I catch flu fr public..,,and now strong as an ox....dh boleh meroyan mcm biasa :)) yeay!


    lara
    ishh nama adik Lisa, Nur Lara...hai awak & sama2...apa yg benci tu? sbb kn tgu next n3? adakah?


    Hajar
    wah paginyaaa...
    ceh Azri ni dgn Damia pnah nyesal x ngap..dgn Lisa tunjuk baik..who is him exactly?
    hmmmm....karang nyesal smpai x cukup kapas nk tutup tinge...hehhee...

    Bellaameera
    tetiba teringat lagu Bella Luna yg Ryn bg sy suh dgr..hehehe sweet...kna tgu oke then we knw how Lisa find her way :))

    mizz acu
    tak pe,,dh lebih umo kan :))
    soklan wt tu nk kna bg korang jwb & imagine sdiri2...ada part2 yg x leh spell out & adventure to leave tat part kan :P
    awk kn kuat membaca, cuba koya the way u wish....
    hehhe


    syira
    hahahha single jadi king? ceh tu namanya cpat mati pucuk SSB neh gigih nk menahan godaan lol!
    once per month mcm mana la nk hidup productive...heshhh bdak2 nti nk jadi Italian ke? Ke France aaaa...no..no..no...


    epy elina
    hahaha cuba teka? ala mesti benda2 yg biasa2...teka2 kot betul..kot blh baca my mind?


    Lyry
    Hai i'm fine & superb this Monday morning *enjoy today. Alhamdulillah.
    hahha gelak eh..bolehlah bayang hutan belukar org,...notti2 notti2...SSb neh dh kna tarik tinge lelaju.

    TLC
    aigoo...ni mesti terbabas bab dorg present yg dh kawen..yg Azri cter 1st nite dorg as hubby-wifey tu :)
    Okaylah blushing naturally..kehkehkeh

    nzlyna'im
    uhh ejaan nama awk x pnah sy taip skali betul..hishh...
    senyummm je nk kna dlete2 hehe...


    Sal
    mahu x gelojoh, x smpai rumah lg baru kuar Alte Galerie tu yg dia pikir. Langkah je terbantut tgk muka Lisa konon poyoss tu. Ishh mcm2 dorg nie...tat joke mahal, Germans dgr marah I tu...


    arzalif
    kna sabar & bertabah tunggu the surprisi yeahhh..
    Azri cari nahas, x pon Lisa lg nk fast track masuk hellfire kalau x take precaution tuh.


    Atikah Munirah
    i love u bcos u love thisss..weeee


    ImaAn
    bad boy gaya student kat tmpt org..kire ada akal lg kot tp bab his history yg dia x mo share tu?
    aAaaa...*jari telunjuk goyang2 ni

    nur ezzah maisarah
    sara sy kagum awk ni, komen awk mmg gaya penulis. Sy x mampu nk sangkal. Siap igt sumer jln cter sy. Sy haru sikit, ada readers tanya sy on the spot, Que smoking x? menjajar sy nk jwb on the spot. Ku sdiri x igt karya imaginasiku...muahahaha...
    Kalau perasan bnyk similarity dlm characters sy, selesa mcm tu kot. Bkn x mo keluar kepompong tp ala - ala trademark gituwww...ces! Silap lah kalau org tanya KL x mo wat ni, wat tu ke sbb am writing for pleasure, not venturing wat not lah. hehehe so mesti ada kesamaan dlm setiap cerita yg mmg disengajakan & difikirkan wajar begitu.
    Sara, ko paham x akak merepek apa neh?
    Tu la org rajin mencoret sy lg triple rajin membalas. Antara cepat dgn lembap je :p


    izan supian
    heyhey you..jgn curik2 baca. Mana nk feel nti :)

    ReplyDelete
  21. kak rin...
    sihat x....smga sihat slalu dan dalam keredhaan illahi....

    wah...makin menarik citer akak ni....
    ni betul2 zaman kegemilangan azri n lisa....
    tpi apa yang buat lisa berubah....
    mesti ada peristiwa yang beri kesan yang mendalam kat lisa kan....
    lisa suka main tarik tali ngan azri eh...
    x agak2 azri cakap pasal protection eh....

    lisa w/pun begau dia masih lgi pandai jga maruah diri....it's the best thing
    mesti azri pun x sangka yang lisa still virgin....
    habisla azri tahan ke dugaan ngan lisa 2....
    rasa nya diorg blm lgi ada 1st night lagi kan kak sampai diorg nikah.....

    2 la azri kan dah makan janji.....mcmn la diaorg jd couple ni...
    mesti byk dugaan ni.....yg penting dugaan utk dri sendiri la kan.....

    apa eh jadi kat bilik diorg 2....
    mesti dah bertukar wajah ....
    atau....
    bilik yang dihiasi dgn bunga2an....
    atau....

    tgu entri seterusnya la baru dapat jawapan...

    ReplyDelete
  22. Pheewwitt.. Dah declare ^___^
    bagus lisa tu x kongkong si azri.siap suh lepak n famili lg.kalau pompuan lain mesti dah setuju ngan cadangan azri blk pasing.. Syabas lisa berjaya pertahankan 'mary' smp kawen ngn tuan syed. Lisa xjahat cuma nakal jerk lebey skit.

    Azri ni dah mcm kuceng jantan gatai asyik duk cite protection je tp dia tetap sporting sanggup tunggu smp lisa ready. Hehhehee.

    Terima kasih utk bahan bacaan yg superb nih!! Love KL :-)

    ReplyDelete
  23. ryana
    Alhamdulillah, sy sihat...harap sihat sehingga siap USD.

    sy suka awk ni sweet je bg ulasan pasal bdk x senonoh 2 org ni...2-2 perangai sama sengal, sama naik je..Lisa tu nasib baik je dpt Kebar baik, cu dpt Azri dr awl..wassalam agaknya *ishh so i sound like pro kebar..hehhe...karekter in the making nih...

    tgu oke :))


    Ayu dzulkarnain
    phewitt...hahaha gigih sy nk habiskan zaman jahiliah dorg nih.
    tu yg boleh bertahan mary sbb masing2 x lah retorik sgt & kuno nk kna kongkong bagai. Dgn kebar je azri jaki sikit..eh jaki bnyk.
    Azri tu gatai dr awl lg..bergesel je kejenya..merayap je kejenya :)
    Welcome & superb ke x superb..sy paksa awk enjoy..hahaha

    ReplyDelete
  24. sooo sweeett SA n Lisa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem...profile pic tu pon sweet nyer...

      Delete
  25. As-salam & hi dear KL,

    Surprise??? – wat the hell is happening to their room?
    Double bed with rainbow bedsheet?
    Don tell me tat azri painted rainbow across the room!
    hehee … btw hv read somewhere, the rainbow is the recognized colors of pride for the gay community! How true is it?? Feels like vomiting!
    Needs Clorox Plus – to cleanse Azri’s negative slant & perception of Lisa! Again Mr. Right knows how to give reasons - telltale a ‘condom joke’ to cover himself for stupidly accused Lisa no more the Mary! & to rest assure Lisa will be safe with him!

    Yeah azri – later u will realize tat it’s not easy as one clear shot to penetrate the tropical virgin rainforest!
    Azri – Lisa is such a rare earth magnet! Magnetic materials in Lisa may create sparks through contact especially when allowed to impact together.
    Hahaa … so azri never handle rare earth magnets in explosive atmospheres because sparking may ignite the atmosphere - spontaneous combustion can occur – is tat the reason Lisa leaves azri on one fine morning ??? …. !!!
    Am so contented to see Lisa has a strong & robust mentality - to fascia the challenges she is to face days ahead esp with a guy of Azri’s character!

    Haha …. Correct Lisa, azri-azra – perangai pun kurang lebih sama & syed Gilani?

    TQVM KL ♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam & hai...org tgah hepi gilerr ni Hajar ajar tutorial nk reply komen sesatu nih..yippie...sayang mata saya...karang juling haru!

      hehhe apesal korang pikir surprise yg pelik2 ni? hahaha....
      gay? aigooo nasib Lisa yg ckp minta rainbow colors, kalau Azri yuckk...

      Reason Lisa left: When he woke up, she's gone. Why?
      eh KL bgtau la...*geleng2

      hahha pandai Jazmeen, Azri tu full of excuse..bg joke la..macam2 nk cover...Mr Always Right will not Always Win right? *ni mcm tongue twister jgak...hahahha...

      Syed Gilani of course later interprem...kot sy nak buat mcm Seindah Sakura, bapak yg nk sapu gf anak ke? hishhhhhishhhh...

      nak gelak lg sekali, tropical virgin rainforest? ngeeeeee~~

      Delete
  26. rinnnnn ;)....
    kalau dah nama pun minat KL, asal ada entry baru memang gatal tangan nak mengomen. tak ada komen pun sibuk2 nak mengomen! ;p

    seriously USB ni lain dari yang lain. open gila, takda main tapis2. certain students oversea memang ada yg macam ni. jalan gelap ke terang ke, semua pun main redah, i have to agree with that rin ;p...

    nice job rin! kritikan org lain tu, ada yang diterima kalau boleh diguna pakai. tapi kalau yang lain macam ckit, kita abaikan ;) you have ur own way to write and just stick to that babe. yg penting, cerita awak memang ada mesej yang writer lain tak sampaikan. salute kat awak;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. emy oh emy
      tak payah jejauh emy, bdk local U pun bersepah mcm ni cuma kat public x lg lah selamba tp club? duduk serumah? haishh sama je.

      emy oh emy
      *ni tkar topik; sesi beramah mesra :p
      kalau sy pergi tmpat awk, agaknya awk nk x jmpa sy. Dlm n3 JET sy ade sebut nama seseorg yg kat sana, he's my.... Do u happen to knw him? Whr u go beraya? He is a great cook despite of all his piles of work. & shall ada problem there, he's the one u shuld go :p

      Delete
    2. rinnnn....
      mestilah jumpa awak babe! nak sangat2! ;) datang sarawak ke rin? waterfront kuching? ;p sape great cook tu? ehemmm ;) ...
      JET sa tak sampat nak habis baca rin. masa sa baru jumpa blog ni beberapa minggu lepas, sa baca arluna dulu. pastu JET, tapi nasi dah jadi bubur, bubur nya pulak dah habis..tup tup punya baca, JET ada yang dah kena delete ;( sa terlambattttt sampai putih mata...

      yang sa sempat baca...mr paraks ya adedeh tu, que si pretty boy dan shah yang nak bertunang dgn sara..yg lain, sa betul2 putih mata tak sempat >.<..

      rin ada kat pasing ke sekarang? atau dulu2 belajar kat sana? kalau masih ada, nak jugak melawat germany. russia dan germany tak jauh, sa boleh terbang sana kalau winter break. nak jumpa writer paling sempoi alaf baru dan nak berangan jadi lisa kejap ;p...

      Delete
    3. Btul la part tu dh x der. I mean russia. They plan to spend raya there but yet 2b confirmed. Tket mahal tu babe. Visa nk buat pun kna by invitationkan. Renyah betul. Plan br emy sy ni confirm nangis x raya kg. My hubs lain. Hehe dh topik merepek close:p germany kalau nk pg my juniors ada lg n siap married local pon ada. Pg la time octoberfest tu. Segala2nya byr dabel...haha

      Delete
  27. Kak KL, Kak Ezzah Maisarah tu memang writer pun :) hehehehe!

    oh-oh, kalau bilik diorang kaler rainbow mesti cantik kan? :D teringin nak ada bilik yang kaler dia macam duduk atas awan. hehehehe!

    superb entry as always, kak KL :) love you! thanks for the entry. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i tau. RM - Rehan Makhtar mentor dier, once a while sy blogwalking baca ayt2 sweet RM, slalu nmpk sara kat sana. In fact they pernah buat cerpen together2 kan?
      Haiya..x semak ke kaler2? Awk umur bape ni?
      kalau nk beli painting utk ank2 yg berainbow ada la some2 i knw painter or org pgl apa eh, oo artis kat PJ, dia bukak galeri. She sells painting & I realized her works bnyk rainbow2 ni.
      welcome dear :)

      Delete
    2. hehehehe! yup :) betul tu. baru 19 :P next week cukup 19 tahun. kalau ada rumah sendiri, nanti bolehlah cat warna-warni :D of course untuk bilik sendiri je. karang cat warna-warni dalam bilik, mau pengsan org tgk :P hehehe!

      Delete
  28. rin, u know at first i ingat lisa tu betul2 ada tanah [part htn blkr tu ;)], lps baca 3 kali baru faham cehhh....LOL! Straight btl otak aku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah....gelak smpai 3 kali jgak..
      bagus, very the innocent!

      Delete
  29. Dear KL,

    - fuuhhh....hidup lisa penuh dengan colorful..
    - azra dah macam setuju lisa jadi future sister in law..
    - azri, awak jangan terburu-buru..make it safely and steady la beb...
    - baru tahu rupanya lisa ni pemalu orangnya..but the best part is she still virgin...
    - luv u soo muchhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..yuhuuu..tu la colorful sgt smpai saat dia nk berubah mmg beribu tentangan :(
      Azri akak siap suh jaga safety? hahha mcm x lut jer tuh.
      Lisa pemalu? aiyakk kalau x malu, dh selamat dgn Kebar lg dah tu.
      luv u tooo

      Delete
  30. what happened???!!! oh really2 miss them... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..dh go check out USD 15..dh kuar tu..hehe

      Delete
  31. pehhhhh
    malulah titeww.
    hahahaaa.

    azri punya cerita pasal condom tu mmg d'bomb ahh.
    =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha part tu hey dia fokuskan...ckp pon the bomb..kalau dia guna..wakakak x ke bom trus Pasing tu?

      Delete