Monday, 4 June 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 15

Nota cinta: 12.12.12 special parts of all the rainbows hv been removed :(

*ni arzalif yg request :))












72 comments:

  1. ha3,salam kl....luv u byk3....sy no 1 ari ni, selama ini baca,suka bangat tapi malu...t.ksh 1000x kerana menulis tntg byk perkara,info,kisah cinta,cerita kehidupan n 1000 satu mcm rencahnya...ingat mengingati dlm islam mmg kewajipan kt semua... Cayalah KL... K.Ana,SBN

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam K Ana
      gigih sy fikir apa benda SBn tu ya.
      sama2 1000x jgak sbb sudi melayan cerita yg koya2 imaginasi sy ni.
      Alhamdulillah la kalau akak rasa ada benda yg bgus boleh share :)
      Nk ckp secara langsung , sy x pandai. Ilmu pon x seberapa, sikit2 mcm ni pandai lah :p

      Delete
  2. eh.. cepatnya masa berlalu. tiba2 je dah 2 tahun kemudian. but i like it. cepatlah happy ending..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha cepat ke? Nti bosan kan duk cter lovey0dovey depa..Sy dh muntah hijo duk pikir part jahiliyah dorg..ishh...ishh...

      Delete
    2. sy pun da rse muntoh hijau gak....da boring...=(
      -fm-

      Delete
    3. Yet u still reading.
      Impress.

      Delete
  3. bilik serba pelangi??? cant imagine..
    kredit to that bunga...ohsem! bt bunga telur nak nikah boleh...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kreatif kan Azra? Harapkan Azri apa barang...but the projector is osemmm..nmpklah otak bdk engineering sket :))
      jgn lupa bg sy satu kalau dh jd bunga telur tu :p

      Delete
    2. hahaha nak satu je ke..
      pasni nk try search tutorial 'bunga telur pelangi USD' ada x kt youtube..;p

      Delete
  4. haih...boleh kena kencing manis dengan azri -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak..tak..bkn Azri..Azra..only girl knows what girl wants..hahaha..

      Delete
  5. wohaaaaaaaaa..
    ni rasa sayang SA lebih.
    dia utamakan lisa.
    tak nak terlanjur.
    tu yg rasa diri champion gila masa malam pertama tuhh??
    hahahaa

    kira, dua tahun dah berlalu n they still stick together?
    i love this mommy. seriuslyyyy
    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa champion gilerr? LOL! Pecah perut saya eeii.

      Yes..time flies. karang duk je hari2 mcm tu, bosan kan :)
      Moving the plot so fast :))
      i love u girl!

      Delete
  6. oh bilik pelangi rupanya, alahai kalaulah ada gmbr skali studio yg di hias cantik gitu pasti gmbran lebih gempak hahahaha. apapun bunga tu pun kira mwakili dah hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh i've the pic with rainbow sticker, sy naikkan utk awk k

      Delete
  7. time kch 1000x,senyum je,sweet betul la SA n Lisa ni,walaupun ada 18sx tapi kl tetap menyelitkan unsur
    unsur nasihat,tu yg like kl tu...2day sy no 1,hu2.. selama ini malu tapi malu...

    ReplyDelete
  8. wow..mmg mantap la kl..
    i really like it!
    sangat berinfimasi dan bnyk nilai pengajaran..
    berkasih adakalanya melampaui batas tapi terpulang pada diri sendri bagaimana nak tangani semua tu..
    teruskan..really like azrie n lisa..
    sangat2 real..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kk Zen

      berkasih mmg SELALU kan melampaui batas bkn adakalanya..hahaha..

      Yess way 2 go dear!

      Delete
  9. dah x dpt title pengomen no 1 dah... next.. apa dah jadi dengan kebar ek... hehehe

    ReplyDelete
  10. aigooo sbb sy publish mmg x tentu masa. depend to my free time.
    kebar? pecah bibir sikit je..tu la jadinya :))

    ReplyDelete
  11. Meh nak tlg jawab azra.. Sbb abg awak tu jeles gilakk!!
    Btw, azri is very gentleman.. Bgs la awak pindah umah.. :) tu yg lisa perawan till 1st nite tuu.. Good job azri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....Azra ni pon gi tanya soklan bangang kan...pe la

      Delete
  12. Hoh! ader n3 baru wahhh bestnyer, mesti happening bilik tu kaler rainbow fuhh!
    Dah 2 thn ekk relationship dia org...hmmmm tak sabar nak tahu ape yg membuat Lisa berubah sehingga menajadi muslimah sejati ^_^



    p/s : Rin huhuhuhu pasal virgin mary tu aigooooo hehehe saya ketinggalan lerrr, sgt x polow the stroy line...hehehe pasni saya kena lebey prihatin hehehehe *wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha TLC awk jgn nk compare cter sy mcm english novelss koleksi awk tuh..jauh bebangat beza. tak pelik pon kalau miss here & there.

      Happening campur melting hbs Lisa, siap sad tu Azri nk blah.

      Delete
  13. well well well, love is all around huh? sampai bilalah tu agaknya kan? :P

    wah, berwarna warni sungguh entry hari ni. hehe. yang baca pun tumpang happy lor. bravo to Azri, kesabaran dia memang berbaloi2. hoho.

    apa agaknya peristiwa sadis yang sampai kebar pecah bibir tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. love is all around...nanti korang feeling la plak kalau msk bab Azri layan Lisa sadistic later.
      Sy lambung dulu smpai ke pelangi...heheh
      tetiba mood Nora Elena datang. Hish Seth Tan betul.

      Hah kalau x involve Lisa konpem pecah la bibir awk Kebar.

      Delete
  14. rinnnnn...
    warna2 pelangi! teddy bears pun siap warna pelangi. apa kes ni azri??? sa pun nak lah kalau gini! ;p...

    entry yg buat sa senyum memanjang...sampai 2 kali baca pun masih tersengih2 sampai kawan atas katil pelik "kau ni duduk hadap laptop tgh study ke buat benda lain?"
    oh rin! sygnya awak dah tak ada kat negara sebelah babe. betul2 nak jenguk pulak tadik >.<
    nanti kalau jadi dtg beraya kat sini sila sound sound kat sa k ;) kat moscow tu sa kenal sorg je, encik suhaimi zainudin (mesti awak tgh dok pikir, "name sape la yg budak ni merepek, bukan aku kenal pun") ;p...

    love and friendship will never walk together~~ayat seekor naga ;) totally agree kalau lelaki nya macam si azri ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. emy i deleted part personal..tu hehhe..bahaya!

      Delete
    4. hahahahaha! no prob babe ;) komen tu personal tahap gaban. kita je yang tahu ;)

      Delete
  15. yes i want to know how that handsome boy boleh pecah bibir eh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa peminat Kebar lagi sorang heyhey...

      Delete
  16. 7 teddy bear,rainbow sticker,rainbow projector..all i can say thumbs up la azri,jyeahhhh!!!

    dan Lisa sepatutnya brsyukur sbb Azri ni perfect man with perfect emotion,.

    p/s bunga ros tu nampak supercilious...nak makan leh? kbye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..sah bdk ni x lunch kalau tgk bunga pon lapar...syira...monyet jer tgk bunga rasa lapar....hahaha...

      Yes indeed she must b very grateful!

      Delete
  17. EEE x sangka arini ada n3,igt kan esk ker...
    Sungguh gentleman Azri,sacrifice ke bilik sebelah..mana mau cr mcm ni kan.
    Azri really take care Lisa in his own way..
    Love is all around , OST cite apa ..dh lupa,but still my favvy jugak.
    Patutla bila dh kawen Azri feels he's the champion in every way!!
    Lev u Rin! Lev ur storyline..i am so happy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa always be 'sangkarable'. time free mmg sy x kan buang masa. Mlm td sume org tdo awl..laju lah sy mengedit :))
      Next episs tgal put teaser & ready 2 go!
      Glad u happy :))

      Delete
  18. mesti comel bilik lisa! boleh imagine teddy bear tu. oh maiii! jeles dgn lisa. hahaha!
    mesti tengku akhbar tu kena teruk dgn azri. tak sabar nak tahu apa yg menyebabkan azri bengang dgn kebar sampai pecah mulut tu :)

    thanks KL! :) love you. hehehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha sy pon duk terbayang jgak kalau tetiba Mr Hubster jadi mcm ni. Sy pengsan lol! Takat projector tu pon sbb ada org gi jual kat opis kot x pon tumpang berangan dlm bilik our boy...hahaha...kesiankesian

      welcome & love u too

      Delete
  19. kak rin....
    mmg terbaik la....
    sya nak bunga 2 boleh....

    azri bg lisa kenangan yang terindah 2....
    mmg akan di kenang smp mati ....
    masih lagi dengan dunia kemanisan SA n NS..

    dugaan betul bila berkasih ni....
    lisa dah gabra kot bila azri suh baring kat dia...
    apa yang jadi...
    adalah pemandangan pelangi dri projektor..
    azri terpaksa la jd lelaki yang budiman...
    lagipun...
    lisa kan sukar di agak pemikiran nya....
    kak...
    lisa berubah bila diorg g festival 2 eh...
    mgkn lisa tengok org yang xde iman 2 bersepah
    2 yang terinsaf kot...

    apa jd kat TA..
    dah tentu ar kene tibai ngan SA sbb berhubung ngan lisa kan.....
    azri 2 kan cemburu....
    mana blh hak dia ada org kacau....

    pas ni bermula la kisah lisa yang berwajah baru......(memandai je kan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ryana
      apa kata awk yg bg saya.
      Sy pun nak :(
      comel kan? eii gerammm.
      tp susah jgak nk dpt, florist yg kna rajin n k mendye tu.
      hahahha konpemla Lisa duk terbayang cter box 12 tu...hahaha
      SA ni mmg x bertapis langsung.
      ryana dh start dh prediction dia. haiya..kalau sy pon boleh muntah tgk org tunggang beer mcm tu..haishh..
      TA membawa diri sbb dh x encemmm :p

      Delete
  20. wah seronok ye ada boy mcm azri kan...
    dapat pelangi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa so tipikal la pelangi but the projector tu nmpk cerdik *cet x guna puji idea sdiri...lariksss

      Delete
  21. Osem..coolie..pelangi...wahhh..
    Only girls know what a girl wants!

    -cthans-

    ReplyDelete
  22. cthans
    coolio...usually nmpk fake jgak kalau laki terover creative so it just so true only girls know what a girl wants!

    ReplyDelete
  23. KL dearest,

    thanx for the entry...
    suka lisa ngan azri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yattie dearest...thanx!!!

      Delete
  24. Salam KL.
    Wahhh pantasss ada n3 baru..tima kasih..tima kasih.
    Waa xsangka azri sanggup pindah bilik .ingat main aci redah je duk sebilik ngan lisa.
    Sgt gentleman hoccaayy.See SA takde hal bad boy sgt. Gua caya sama lu lah SA!! Hhehehe
    Memang dia betoi2 tergolek2 habis kat si Liza ke? Hebat penangan seorg Nur Lisa.

    Azri+Kebar= alegik x hengat. Hahhaaa. Sian kebarbibir seksi dah pecah.

    Best n3 ni.
    :-)

    ReplyDelete
  25. *Haishh..previous komen ilang lak.*

    Wahhh pantas ada n3 baru.tima kasihhhhh kak rin:)

    Here we go.. Whattt SA pindah bilik iskk isskkk rugi wooo.. SA sgt respect sama SA walaupon lepas laku..aci redah punye olang..masih lagi pikir pasai gurl dia. After all dia xle bad boy sgt.

    Azri+kebar=alegik habiss seh.. Hehhehee sian kebar abis bibir seksi pecah. :-)

    Best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. darling..rasanya x hilang komen tp sy mmg tapis sbb nk privilege jd org pertama baca....hehehe

      Kesian Tg Akhbar habis tak seksi dahh...

      Delete
    2. Alamak... Dah kasi 2 komen hr ni.. Excited lebeyyy..

      Delete
  26. TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!! kak rin... saya tak tahu nak komen apa... tangan saya mengeletar nihh.. sebab entry ni superb duperb best gila nak mampus.. ngeeee.. x tahu nak mula dari mana.. pasal 7 pelangi tu ke? or pasal SASG yang bikin hati melting habis.. pasal NL yang kebabo tuh... or pasal ending yang saspender tuhh..

    SASG... superb!!! dia dah tunjukkan yang dia lelaki yang sangat gentelmen habis.. seeee.. terbukti sudah yang SASG ni x teruk.. msih dalam lingkungan lelaki yang bertamadun tuh.. respek gila sebab dia stay hormat NL... siap tukar bilik.. gila melting kali ni... confuse dah.. hero2 kak Rin semua mantop.. x tahulah nak pilih yang mana..haha.. (padahal, macamlah diberi ruang untuk memilih)

    NL... heh.. kali ni x tahu nak komen ap sngat pasal NL.. sebab bnyak entry dikrongker oleh SASG.. menyerlahkan watak lelaki yang boleh dikagumi..hehe.. part NL pun komen sal SASG.. hahaha.. tp sungguh, the lucky young gurlz tuh.. dpt layanan yang special gila dari SASG... terpkir-pikir.. mcm manalah dia leh bertaubat.. xpe2.. teruskan entry yang sweet mueeettt ya.. confuse nak jadi NL ke nak jadi NINA.. (mcm nak ubah identiti je... tp boleh ke dpt y mcm SASG @ JA...) kah kah kah.. gelak untuk diri sendiri..

    overaaall... setiap entry kak rin makin kebabo best.. makin best makin best n makin best.... idea y ohsom.. pasal pelangi tuh.. nak2 pasal bunga tuh.. kalau x ada gmbar tuh, compem x percaya weh.. wujud jugak walaupun tiruan.. thanks kak rin.. rasa mcm nk bersara dari menulis.. nk tunggu entry dari kak rin jeh.. ahakssss... lagipun, x mampu nak bersaing dengan penulis yang bagus mcm ni.. serius... surrender awal2...

    p/s;;; tahap didih makin meleburkan hati dan perasaaaaannn... hingga menjadikan aku perasan sendiri... ngeee.. best sangatlah kak rin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      ini komen ke cerpen???????????????????????????????
      hahahahhahahaahahaha........
      mcm org gilaq sy melayan korang. Serius happy. Berbaloi buat something kalau tgk org meroyan mcm ni....
      hahahhahahah again hahahahhahaha again

      Kalau sy, sy pilih Fareez sbb dia mcm my hubster...hahhahahahaha...
      mulut jahat tp very romantic at heart...ngeeeee awk buat sy melting teringat Fareezzzzzzzzzz............

      sara c'mon awk dh ada buku, sy ada blog je dgn cool blog honeydew peberet...tu je sy ada...hahahhaha....

      Delete
    2. kl merendah diri la tu. Bkn x blh kalau nak buat novel. Saje...

      Delete
  27. aduhai Azri, sweetnya! Senyum sorang-sorang depan lappy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha..harus kna sneyum sbb esk kot nanges plak dpan lappy :p

      Delete
  28. Dear KL,

    - awesome and cool !!!!!!!!!
    - next entry plaese.....
    - luv u sooo muchh

    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear kak fadz
      hahaha...next2...kalau order steak cpat smpai kak, ini order n3, lmbt. Nak2 special delivery fr Pasing :p
      luv u sooo the very much too

      Delete
  29. rainbow everywhere ...
    agak malam neh ramai yg tido sengih2!
    dh nyer trlalu sweet - azra neh mmg creatif ...
    terbaik & sgt terbaik dr KL ... as always ...
    slalu cakap dn mmg benar ... KL ur the BEST... BEST!
    hati ku mula bkata: i'm so lucky dpt jumpa blog KL!

    TQ..tq..tq..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana awk jmpa blog sy ImaAn? by accident ke org rekomen ke?
      hehhe tba2 gatai nk tau.

      i'm lucky to hv someone appreciate my works, vice versa kan :))

      Delete
  30. as-salam & hi KL,

    Sometimes I HATE Azri so much sometimes LOVE & fall for him but today I RESPECT his decision!
    Lisa as always vr admirable!
    Azra – vr sporting and an easy going type – wish she is with payung emas made in Malaysia – can’t imagine how Azri’s reaction! Hope not Lili will get Kebar!! No no..no …

    Congrats KL … so far u delivered smthing tat almost readers could not predict – all this while readers keep on thinking & wondering– how’s Lisa life during those 2 years with Azri – being room-mate & how intimate their relationship !
    But today it is revealed n SURPRISED everyone … tat Azri opted to move next door with Hanif. A decision tat makes most readers ‘terasa lega’!!! …. relief for wat? Not sure – but it seems tat Lisa character is so REAL to readers – everyone rase sgt sayang kat Lisa! tho’ her character selalu pandang lepas je *ekk betul ke my term tuh?
    It is the way u rendered everything tat make readers feel all these like happening rite infront of our eyes!!! – the FEEL is there!!! The vibe is so enormous & massive ehh … Spanish/portuguese like to call it gargantuan!

    Talking of Azri/Lisa landlord who is so fussy with the studio reminds me of my landlord back then – membebel x habis when one of my housemate move one of the sofa fr d iving room to his room – finally we all threatened to leave & stop renting the house - it’s only then she had to give in!!! ishh …

    Gerrr … this n3 is so happening – everyone is touched & excited with Azri/Azra creativity plus the projector display! …
    harap readers x lh tido asyik tenong & bayangkn rainbow display on the ceiling!!! Ehh kn ade laser pen yg dpt display stars & so & so … tat is a more cheaper option heheee ….

    and ... yes .. tats handsomeboy macammane smpai bibir pecah? kesiannyer Kebar! itu hero Fath tuh! any connection with previous Octoberfest?


    eh .. tat pic=room with rainbow sticker & cute teddy bear- is it Eman's room ke? My boy suke blue - his room & almost everything sume nyer blue!!!*out of topic dh !

    TQVM KL ♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam. Hai Jazmeen


      ah I mmg suka jwb yg out of topic dulu...
      hahha mana ada. tu pic ikhsan gugel.
      rumah kitaorg x der makana ala2 ikea ke apa, all basic.
      kata jer 2-2 terer tech & kreatif tech tp rumah sdiri out! hahaha
      kalau org msk rumah, yg org duk berdiri lama tgk not the expensive painting wat not ya but the floor plan kitaorg buat siap kaler2 & siap ada where u stand, where emergency exit...hahaha

      Landlord u pon kecoh mak kiah jgak ke?
      kalau kat Msia, rumah nk pecah pun landlord x der say, kna ikut je kerenah tenant kan. Sana lain.

      & Lisa Azri...cliche jgak Jazmeen tp a simple twist here & there ikut where the wild imagination able to reach.

      GARGANTUAN sgt ke part dorng ni? kalau betul, good, nti mesej di hujung cerita sampai & menikam kalbu for those who ever experienced & utk dijadikan something to ponder kan?
      projector star tu ada kat Toy r us Spore, I ada nmpk tp x beli pon :p
      x der keje nk beli..hahaha

      Delete
  31. romantik la azri ni..
    just x sbr nak thu...
    mcm mn azri n lisa blh break...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha bkn Azri, Azra la yg romantik :)
      kna tgu next2 n3 ya darl!

      Delete
  32. KL,
    dh repeat 3X bace ... still x puas & asyik imagine 7 cute teddy bears!
    ingat dulu-dulu suke collect mini teddy bear/panda bila beli 'HELLO PANDA' chocolate biscuits yg berbagai color ...& until now those collections masih ai simpan in a box - so cute! ehh awak tau tak KL!
    x tau ape g nk komen - sgt teruja - awak mmang sgt osem lh KL - super duperrrr best!
    yg pasti sy akan tetap melepak kat blog neh!
    lots-lots-lots of love KL

    -guest melepak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Panda tu Meiji punya coklat kan? Dulu Meiji tu big client my hubster so slalu dpt segala choc Meiji free. Tu kilang choc terebsar kat jepun tau tp sy tetap dgn Balck Forest Cadbury...hehehe

      lots-lots-lots of love from me tooooo

      Delete
    2. KL ... aaah tul tu Hello Panda Meiji - ai still suke makan uiit dpt free!!- Cadbury Black Forest mmg best - p cadbury mint jugak yummy hehehe ... agak nk ikut taste boss yg suke Patchi memanjang! taste mahal! ehh ... nape tajuk chocolate neh ...

      -guest melepak

      Delete
  33. err, nangis? Oh tidak. Dah sampai part diorang kena pisah ke? sobbbs :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. x la..sy x bg org nangis kat blog sy...hehhe CIM lain, tu bday sy, mood insaf igt ajal :p

      Delete