Thursday, 14 June 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 19


            “Okaylah. Kejap lagi keluar jalan – jalan nak? Nak main salji. Lawan macam tahun lepas. Sampai lebam kita main.”
            “Okay.” Lisa mengangguk. Dalam kepala terbayang dah nak pergi main salji kat mana. Memang sedang elok pun dia nak bawak Darling keluar hari ni. Sejuk pun sejuklah. Dia tak peduli. Kasihan dengan Darling, bosan sahaja di sini. Lidya agak sibuk minggu ini. Jadual padat dengan aktiviti yang syarikat telah tetapkan.
            “Nak masak apa? Please tell me you are cooking my favourite soup. It’s so cold and drinking soup is great now.
            Lisa tersenyum dan menggelengkan kepala. Azri buat – buat muka masam. Bukan sup asparagus atau spargelsuppe lah tu yang Lisa tengah nak masak.
            “I’m making Kartofelknödel.”
            “Tak suka la babe.”
            Azri memeluk Lisa buat – buat merajuk. Azri tak suka makan makanan budak – budak tu. Kartofelknödel ialah potato dumplings. Semua yang berkenaan dengan ubi kentang Azri kurang suka tapi kalau Lisa yang masak, dia telan dengan terpaksa. Janji kenyang cukup tapi dia berterus teranglah dia memang tak suka.
            Lisa tergelak. Memang untuk Azri nanti akan disedikan bratwurst atau sosej yang Azri suka tak kira disediakan grill atau goreng sahaja. Senang nak jaga perut Azri.
            “Tak apa. Tu saya buat untuk Darling. For you I’ll prepare bratwurst.”       
            Manja sangat Azri kebelakangan ini. Lisa membalas pelukan Azri dan melentokkan kepalanya di dada Azri tapi di saat badannya bersatu dengan Azri, jantungnya berdegup laju. Bau badan Azri biasanya umpama penenang di saat jiwanya resah. Bau cologne Ferrari Black tak mampu menggetarkan jiwanya tapi meresahkan jiwa seorang Nur Lisa yang sedang disimbah cahaya kebenaran.


Nota cinta: 12.12.12 Some parts have been removed :(

            “Jangan ganggu Lisa. She had enough. Interfering with your life and this girl is just not her thing. My thing. Our thing. Maybe she just being grateful and I will repay you for that but I really hope you can leave her alone.
            Panjang senafas Azri bercakap. Dia boleh agak Lidya anak orang kaya dengan beg Chanel besar tergantung di bahu tapi ‘repay’ yang dia maksudkan boleh jadi dalam bentuk lain. Tolong carikan rumah lain jauh dari Lisa mungkin?
          






p/s: n3 back 2 back in days ya...enjoy...nak publish esk actually but my schedule very tight.
Do enjoy & do say hello *wink2, mana tahu lagi rajin meroyan :p
Lev, XOXO!!!


To be completely honest
It scares me to imagine
What life would be without you

And for this very reason
I ask you to forgive me
For what I'm putting us through

Although there are so many things
Against us, I've decided
That I'm not giving you up, no...

Thinking back, I see what we have
Is something different
I think we've known all along
So how fair would it be
To divide this love's existence
Between what's right and what's wrong

And you, always wondering if we'll make it
Time will tell you
That I'm not giving you up, no, no...

We'll find a way to be together
However long it takes, wherever
If it means having you for only a moment
A moment just might be enough
I'm not giving you up, no
No I'm not giving you up, no

Screaming in the silence the promises we've spoken
Come back to haunt me, false and broken
Quiet desperation to see we're lost forever
Searching for water in the desert

No, I refuse to have to do
Without your kisses
I'm not giving you up, no, no

We'll find a way to be together
However long it takes, wherever
If it means having you for only a moment
A moment just might be enough
I'm not giving you up, no

No I'm not giving you up, no
No I'm not giving you up

39 comments:

  1. Owwh... geram ngan azri....jgn terpengaruh lisa.. tetapkan pendirian...

    ReplyDelete
  2. hmm, kira Octoberfest tu just like blessing in disguise la kan? Pengsan-jumpa Lydia and dpt 'cahaya'. Good for you Lisa. Jln dah ada depan mata, kena pepandailah. Nak berubah ni mmg bukan senang. :)

    kdg2 bila fikir, jealous dgn org yg dpt 'cahaya' dibandingkan orang yang dah sedia dok dalam 'cahaya' tapi tak nampak cahaya tu. (apa aku merepek petang2 ni? haha)

    ReplyDelete
  3. warrrggghhhh...... so confused.... shld I be happy for Lisa's new development or sad coz her relationship with Azri is coming to an end..... Aaaargggghhh.....

    ReplyDelete
  4. pehh,terbaik! makin baca makin addict dgn nur lisa.and azri sememangnya sgt baik cuma belum cukup baik? -,-"

    ReplyDelete
  5. Respect ngan lisa..harap azri pon dpt nur mcm lisa. Touching la pulok n3 ni.

    Thanks kak rin n KL :D

    ReplyDelete
  6. Sweet ja azri tlg selimut n bg teddy bear kat Darling.mmg ada tokoh jd bapa baik ni hihihi. Wpun hati azri keras tp ku ttp suka dia. Like it or lump it hihi

    ReplyDelete
  7. kalau dah jodoh pusing satu dunia pun still blh berjumpa juga akhirnya...USB cheer up my day walaupun tgh serabut dalam exam week....tq kl...;)

    ReplyDelete
  8. seriously sy sgt suke character Lidya.
    dah kene sedas dua dgn azri pon,die relax je,btl2 gaya org beriman ni,xcpt melatah.

    Lisa : lets be better together.
    SA : We are together,always and forever but this way Lisa,this way.my way.. (part ni sy rase nk azan kt telinge SA)

    agk nye lps ni la dorg brgaduh bsr n separate kn,SA xleh terima knyataan yg Jumeriah Jane die dh jmpe jln lurus.

    ReplyDelete
  9. mesti sedey giler mase ni.... come lisa... im here for u....

    ReplyDelete
  10. ...bukan senang nak berubah ke jln yg diredhai, berkasih sayang di zaman jahilliah bila medapat cahaya untuk kembali ke jalan yg benar ingin menyintai org yg dicintai kerana Allah. Beruntung klu si kekasih dpr faham kalau tak sayonara la.... Rasanya ni realiti kot.. Kebanyakkan kita punya masa silam... Ada yg dr kegelapan jumpa cahaya, ada pula dlm pencerahan blh tergelincir dan kembali mencari jalan pulang...
    Apa yg paling ingin dirasai seperti org terdekat merasai iaitu HIDAYAH.
    Suka sgt ngan citer ni, rasa watak2 ni berada di sekeliling.

    ReplyDelete
  11. X sabar nk tunggu mcm mana lisa n azri can meet again at kl...... Heheheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. true,x sabar nak tau kehidupan dyrunk again after marriage too

      Delete
  12. "I'm not giving you up but....."
    "No but Lisa, Like it or lump it"

    and Lisa, choose
    Him instead him
    His Bless and Love instead of his love

    Well, we do lose something while gaining something else
    The choice is in our hands
    We make choices. Every day, we choose many times, from the moment we wake up, until the time we choose to fall asleep.
    and I do love and support Lisa's choice, Kak Rin

    walaupun xder kaitan sangat pun, tapi baca n3 nie wat saya tetibe nak layan lagu Suratan dan Kebetulan lak..hehehhehe...love this entry, Kak Rin. TQ

    Sesuatu yang tak disangka
    Seringkali mendatangi kita
    Itukah suratan dalam kehidupan
    Atau hanya satu kebetulan

    Kita asyik membicarakan
    Persoalan hidup dan pilihan
    Sedang kejujuran semakin berkurang
    Masih tiada bertemu jawapan

    Walau kita dihadapkan
    Dengan berbagai pilihan
    Mengapa sering terjadi
    Pilihan tak menepati

    Hingga amat menakutkan
    Menghadapi masa depan
    Seolah telah terhapus
    Sebuah kehidupan yang kudus

    Pertemuan sekali ini
    Bagi diriku amat bererti
    Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
    Bimbangkan berulang kesilapan

    aznati

    ReplyDelete
  13. Terbaek ah lisa! Alhamdulillah..
    Azri ni sweet laa.. Kata xsuka darling tp dia plak caring lebehh..hehe sweet!
    Xhabis2 dgn like it o lump it.. Asik pikir enjooyyy ajer.. Haish..
    Harap2 azri akan segera ikut jejak langkah lisa.. ;)

    ReplyDelete
  14. Go Lisa! Kejar cinta Allah :D

    geram dgn Azri. Like it or lump it konon. Arghh! *tetiba emo.

    thanks Kak KL! :D Love you!

    ReplyDelete
  15. i love azri & lisa but i miss que & sara....miss writter love this piece :D

    ReplyDelete
  16. teruskan usaha Lisa,.tarik Azri skali keke

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah akhirnya Lisa berubah, tq rin sedihlah pulak baca n3 kali ni....hopefully Azri pun Akan berubah menjadi Suami Dan pelindung Lisa :)

    ReplyDelete
  18. tetiba rasa sedih. sayu? entahh.
    mommyyyyyy

    ReplyDelete
  19. ishh.. mmg btol lah rse nak azankan sikit kat telinga azri nih..nway,,lisa nih memang bagus sebab x bertangguh bile nak berubah kan.. bukan sume orang boleh nak wat cam tu..

    ReplyDelete
  20. terbaik
    terharu
    tersentuh
    Akhirnya Lisa pilih Dia
    Cahaya yg bakal menyuluh perjalanannya!
    tq KL - BEST

    ReplyDelete
  21. as-salammu'alaikum KL,

    Yeah readers are all in the ‘moving, touching & heartrending’ mode! Moved by Nur Lisa decision!
    A decision which is so difficult for SA to accept! But when Allah commands ‘Kun Fayakun’ … who are we to say no please???!
    Let alone Azri the ‘naga’ yg selama ini sesuka rase je nk sembur org keliling dia kn??? ‘Surely His Command, when He wills a thing, is only to say to it: Be! and it is’
    And it is righto for Lisa to say, “No. This is simply because of Him.”

    “We are together. Always and forever but this way Lisa. This way, my way.” … TRUE Syira nk azankn Azri lgi sekali … I hate to see someone who likes to give command or directive refuse to listen the other side – ingat pulak kat SE (Shah Ezlan of JET ex Sara waaa…) --- there shud be two-way traffic kn??
    And Azri is too egoistic … suddenly I hate to hear Azri’s absurd phrase, like it lump it Lisa!

    All in all … so satisfied with Lidya --- best le when she said: “Girlfriend tak wajib masak untuk boyfriend tapi kalau niat nak sedekahkan untuk kawan boleh je.” Why?... coz nowadays girlfriend do care or lagak mcm ‘kuli’ je bila together with boyfriend kn … ehh ia ke???

    So Lisa … ehhh jaz remember this catchphrase: ‘ sure you will and can be the most beautiful bloom of all, only if you give yourself the chance to try the fertilizer’ --- === but x ingat dari mana bace this idiom!

    Congratz KL … as usual every entry is always satisfying but this time around terlebih awesome & superb!

    TQVM KL ♥♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haish nape sya suke bace komen cik jazmin sjak dri arluna jet & skang usd
      Lepas tu ade g kat bawah komen versi BM yg sgt mghiburkan dri cik nur ezzah
      Kenapa le komen dlm blog neh sgt mantap
      dah le sume novel di sini terbaik
      Haish kn dh addicted nama nyer!
      Tolong ssb azri
      Tolong lisa
      Tolong KL daa

      Delete
  22. pnjg ag kisah dorang..aish da x sabar...da GIAN~~~!!!

    >>k<<

    ReplyDelete
  23. kak rin...
    dapat pun nk nyibuk kat cni...
    rasanya...di sinilah....
    bermula nya kisah lisa yang baru kan....
    apa saja perubahan yg berlaku memerlukan pengorbanan yg besar dalam khidupan seseorg..
    lisa dah temui jalan menuju ke arah nur islam....tapi azri masih kelam lgi jalan nya...
    azri x blh salahkan lydia krn lisa berubah bkn kerna lydia tp krn nur itu sudah tiba...
    lydia hanya la sbg pengantaraan shj...hanya ALLAH shj yg mengetahuinya...
    lps ni lisa bukan sje prlu berperang ngan dri sendari tapi ....ngan azri juga...
    di sini lah kesilapan azri bila mana dia mmberi pilihan kat lisa...
    lisa mmg syg kan azri tp rasanya lisa lg syang islamnya....
    janji ALLAH itu pasti.....
    stp yg berlaku ada kebaikan n keburukannya....
    bila lgi nur islam nak dtg kat azri...
    lisa perlukan dorongan n sokongan dri azri tapi syg azri x leh trima perubahan yg lisa lakukan...
    lisa berubah mengikut aturan spy dia sentiasa teguh dgn pegangan yg bakal lisa lakukan..

    ReplyDelete
  24. rinnnnn...
    thank u so much for the entry babe ;) tgh2 letih2 duduk tepi dinding semata2 nak cari plug kat airport ni, KL kata entry baru da update. sa pun apa lagi, terus terjah. baca dgn penuh emosi pulak tu ;p...
    thumbs up to lydia, sebab dialah lisa betul2 jadi NUR lisa. tak sabar nak tau kisah dorang ni ;) harap2 nanti SSB tu dah sedar mana gelap mana terang ;)
    and terus terang sa cakap, inilah novel terbaik yg sa pernah baca setakat ni rin ;) sayang awak!

    ReplyDelete
  25. Ngehehehe. Go lisa go! Lain orang, lain caranya dia nampak cahaya tu.. Maybe Azri akan nampak 'cahaya' tu dekat Johor ;)

    ReplyDelete
  26. Ala azri nikan teruk betul, kata syed tahu agama lebih dari lisa, tp yelakan nur insaf tu tak muncul lg kot. Nasibla lisa jenis teguh pendirian

    ReplyDelete
  27. I'm not giving you up! Fuhh! mmg touching ruang rongga jiwa....lagunyer pon membuai2 jep perasaan kita ^_^ gloria estefan mmg terbaikk

    "To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly"

    Hmmmm Lisa u go girl...teruskan perjuangan ke arah Cahaya Indah, tinggalan zaman kegelapan yang sudah nyata nyer kelam.

    p/s: Huhuhuhu tiba2 teringat subjek history pasal zaman kegelapan (Renaissance)XD

    ReplyDelete
  28. Aiyoooo kak Rin.. rasa macam nak menangis.. terasa bebanan yang NL rasa tuh.. macam mana beratnya nak melepaskan seseorang yang kita sayang hanya semata-mata untuk memiliki sesuatu yang lebih diperlukan... iaitu perhatian dan rahmat kasih sayang dari ALLAH.. macam mana sukarnya nak memilih perubahan ke arah kebaikan... yang baik itu pasti akan lebih diuji...itu yang NL sedang alami kan..

    Lydia.. dia memang spesis bijak dalam melahirkan kesimpulan paling mudah untuk NL faham tang agama... dia guna pendekatan psycho dalam menjentik naluri NL untuk berubah... x perli2.. x ada teguran yang menyakitkan hati.. hanya tingkah yang membuatkan NL faham bahasa tubuhnya,... kata2 nasihat yang ringan agar NL boleh pikul.. kadang2 terfikir, bukan mudah nak jadi macam Lydia... orang sekarang suka perli2...tegur kasar2.. rasa mcm diri mereka terlalu bagus.. menggunakan teguran yang keras sedangkan mereka tahu yang hati itu lembut sifatnya.. Kekerasan tak akan mampu melenturkan keegoan.. kredit to Lydia.. =)

    SASG... hmm... kasihannya... sebenarnya ini juga ujian untuk SASG.. dimana dia bukan berperang dengan manusia untuk mendapatkan kasih sayang NL.. tp dia berperang dengan DIA yang sebenarnya telah berjaya menarik hati NL untuk kembali ke pangkal jalan.. SASG bukan nak menghalang.. tp dia takut jauh dari NL.. kerana cintanya terlalu tebal buat NL.. SASG ni terlalu bnyak kasih sayang.. tengok masa dia layan darling tuh.. bukti yang dia mampu jadi ayah yang baik satu hari nanti.. mungkin SASG lebih banyak didikan agama daripada NL.. tp hidayah ALLAH itu bukan pada tebalnya ilmu agma, tp pd tekadnya hati untuk berubah mencari jalan y lbih baik.. dan dia masih belum bersedia untuk merelakan perubahan NL..

    NL... aishh... tersentuh dengan watak NL nih... berperang dengan cinta sendiri.. berperang dengan perasaan sendiri.. dan bakal berperang dengan dunia luar untuk berjalan di atas kebenaran.. rasa nak tergelak part, NL ingat ALLAH ada di malaysia je ke? Hahaha.. lawak seyhhh... tp memang ramai yang ingat macam tuh.. kalau mak ayah jauh, itu satu tiket untuk melakukan aktiviti bebas.. lupa pada saksi yang berada di kiri dan kanan yang teror bab mencatit tanpa salah sedikit pun... NL.. bertahanlah... jalan yang baik itu tidak mudah.. kerana Syurga itu menagih ujian manakala neraka dipagari nikmat..

    Overall... puas hati sngat2 ngan entry kali ni... dan akhirnya saya dah terkomen panjang kan??? Aiyooo... dulu dah insaf.. sekarang makin meroyan pulak rasanya... maaf kalau terlebih membebel sis... my bad habit.. sayang sis much much more… ngeeeee

    ReplyDelete
  29. wah...entry kali ni mmg terbaik la...lisa dh nak berubah...teruskan menulis yer cik weriter....im always support u...

    ReplyDelete
  30. Well..Lisa is trying,Azri just terkejut & ego of course
    Azri tahu apa Lisa tgh buat cuma he needs time to accept
    Lisa ckp..i'm noy giving u up
    Azri ckp ..Like it or Lump it..typical man kan, touching sungguh momen ini
    to be with someone ego..life will not be easier, every day..it is challenge!
    Suka part meaning of puasa,Hard disk,RAM & tukul..nice approach Rin
    Sometimes sy rs Rin mcm Lydia..hehe,speku lagi!
    BUT they finally married kan..that the best part,lari kemana kalau dh jodoh mmg tertulis..

    Rin..cant wait utk baca momen sweet Lisa & SSB Azri first time jumpa balik in Malaysia..before they kawen..

    Rin busy yer..sy pon sama..Happy Flyday!

    ReplyDelete
  31. ... Kak Sue dah jatuh hati kat Lisa ... cara Lisa nak berubah menarik .... x perlu tergesa-gesa, x perlu heboh satu negara, x perlu minta kebenaran dari Azri .... yang penting betulkan diri sendiri dahulu sebelum membetulkan cara Azri pulak...
    ... Prinsip Lisa terbaikkkk.... kalau nak berubah diri kena kuat... x perlu bertangguh... untuk kebaikan diri sendiri supaya x terkejut .... tapi bagi orang yang tersayang berterus-terang demi kebaikan bersama... x kira apa jawapan yang perlu Azri berikan....
    ... Azri x kan baru nampak Lisa berubah sikit dah kecut.... x rock lah....

    ReplyDelete
  32. KL dear,

    i'm so touched.. teruskan ya KL... saya tunggu entry seterusnya.. :)

    ReplyDelete
  33. just found this blog n like it. lisa.azri and all those remind me of my past years in england...many of us find the light there.not here in malaysia....

    keep on wrting rin ahmad ! :)

    ReplyDelete
  34. love this story. just found this lepak port and its a nice one ;)

    you make me miss those time in UK. those time ...forsure islam community in europe approach us differently. I love those people there, the way they do dakwah..its different...long to be there again.

    ReplyDelete
  35. KLLLLLLLLLLLL

    nak tuju lagu kat SA & NL boleh?
    SA lagu LAST KISS & NL lagu TIADA DUKA YG ABADI...UTK KL plak lagu KERETAPI..:p

    Sayang selalu..Mrs Jijie

    ReplyDelete
  36. Sob3.. rin yang baca ni boleh rasa terseksa. lagilaaaa si budak berdua tu . nak berubah bukan mudah. Lagi2 bila dah jadi darah daging sendiri. Bila dah ada cinta di hati. <--emo lebih

    ReplyDelete