Monday, 25 June 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 22



Nota cinta: 12.12.12 some parts hv been removed :(


            Lie Lisa. Lie. Third lie is a poison to a blossom rose.
            “Ya lah tak ada. Eh, dalam banyak – banyak gambar, aku suka gambar ni. Gambar kau dengan Azri kat Schierke. Ni ha...” Tunjuk Adriana ke arah gambar Lisa dan Azri sedang beriba di atas kerusi di tengah – tengah taman macam taman negara di sana yang dipenuhi dengan salji.
            Lisa duduk atas riba Azri dan kedua – dua tangan memegang leher Azri. Masing – masing tersenyum riang. Masakan Lisa lupa, itu gambar yang ditangkap oleh Hanif. Mereka ramai – ramai bercuti di Harz National Park. Alang – alang dah sampai Hannover, nak ke Harz National Park tu ada dalam sejam. Musim salji tengah lebat tapi konon – konon nak ‘adventure’. Pakai dah tebal gaban pun dia rasa macam nak menyorok dalam baju Azri. Hehe.....zaman kanak – kanak riang. Balik Malaysia, masa tengok Twilight bahagian Edward bawa Bella dalam hutan nak tunjuk wajahnya yang kilat kena matahari dan bawa Bella terbang – terbang tu sebijik la macam hutan yang mereka pergi dalam gambar ni. Bezanya semua pokok – pokok besarnya dan tanahnya dilitupi salji. Lagi menakutkan suasana musim salji di Harz National Park.
            Melihat Lisa diam dan khusyuk memandang gambar tersebut, Adriana menambah.
            “You love him still, don’t you?”
            Lisa tergamam. Dalam masa sehari, kedua – dua sahabat kesayangannya bertanyakan soalan yang sama.
            “Mana ada.”
            Lie Lisa. Lie. Final lie is a heart break. Falling petals and thorns endure all the pain to the broken heart.

           


p/s: Hope 1 year with me is one good memory. As mine, u guys r osemmm!!
Tgu okay 2 bab lagi. XOXO!!!

121 comments:

  1. sho shweettttt..wawawawa...nak lagi..cant wait for next n3~~ good job writer! :D

    ReplyDelete
  2. waaaaa...... best3....
    er... err... boleh x nk bayangkan jap sayalah lisa itu yg diriba oleh azri.... hahaha.. giler berangan!!
    walaupun makin x suka dgn lili terpaksa berterima kasih juga sbb kerana lili SA & NL bersatu.... citerni tersgt ohsem x hengat.... boleh x kalau x nk citerni berakhir?? just go on... like our life...

    ReplyDelete
  3. Makdatuk... so lomanticus.... Yet so sad.....

    Kalau Lisa dgn Kebar pun ok gak... Dgn Tn Syed pun boleh gak...

    Bila lah si Lisa ni nak temui kebahagiaan berpasangan? Penat nunggu ni... Hihihi....

    ReplyDelete
  4. LAma dah x komen kat sini....

    Kebab tuh nanti akan jadi hak milik sapa yer...
    Harap2 lidia tuh dapatlah potong line lili ayam...

    Biar lili menghitung hari sambil nyanyikan lagu andalusia sebab terlepas payung emas...

    ~w.t~

    ReplyDelete
  5. waaa.. nice blogg . nice story :) kagumm ngn ketabahn lisa in order to change.

    kDija

    ReplyDelete
  6. alwayss in good memory dear ^_^

    ReplyDelete
  7. nak nangis bca bab ni...cpat la Azri insaf..ksian kat Lisa.


    >>k<<

    ReplyDelete
  8. As salam..

    KL dearest...,

    senyum dulu.. :)thanks for the entry.. actually, sentap sikit coz' KL kata lagi 2 bab.. Nape ya..? dah nak habis ke..?
    Kenapa nak stop.. :( nanti saya rindu NL & SASG mcm saya rindu kat SN & QZ... sob.. sob.. sob.. :(
    Anyway, saya suka karya KL.. penuh isi, pengajaran & teladan.. awesome..! Thumbs up KL!

    ReplyDelete
  9. yeay dh kuar full entry..hati dah bunga setaman hehe..tapi knp smp bab 24 je..mksdnya bab 24, bab terakhir ke??

    ReplyDelete
  10. Wah my love song huhuhu. Apalah si lili ni curi tp x ngaku. Tp sbb gmbr tu lisa n azri kawen kan hihi.dua bab lg aduyaiii rindu la lps ni huhu

    ReplyDelete
  11. Wah my love song huhuhu. Apalah si lili ni curi tp x ngaku. Tp sbb gmbr tu lisa n azri kawen kan hihi.dua bab lg aduyaiii rindu la lps ni huhu

    ReplyDelete
  12. Alamak. Betul2 nak tutup blog ke?? Mesti rindu ngan karya lepak pas ni..

    ReplyDelete
  13. syaduh n3 kali ni..
    ksihan lisa.nak tipu diri sendiri tu yg menyakitkan.sebb kita sendiri ada jawapanya.
    azri..mmg payah nak berubah.mungkin sbb dia berdendam bila lisa ambil keputusan untuk berubah tu drastik sangat.Tapi sampai bila?hidup kena teruskan.Takkan nak terus bergemumang dgn dosa kan?
    Lili ni mmg laa..tapi thans to lili..kalau bukan pasal agenda jahat dia..lisa n azri takkan dpt khwin hehehe..
    kredit to KL..nice story..
    sampai bab 24 je dlm blog?Takpa..harap bakal dibukukan,amin hehe..gud luck KL..

    ReplyDelete
  14. sweet...alaaa...bab 24 je ker? sedihnya... apapun gud luck KL@rin..:)

    ReplyDelete
  15. uwaaaaa
    sedihnya :'( kenapa saya lg sedih sbb tggl lagi dua episode ni? in this story i like heroin more than the hero. may i ? ;)
    anyway, will pray for USD. insyaAllah.goodluck KL!

    ReplyDelete
  16. riiinnnn....
    first of all, thanks for the n3 babe. panjang berjela, memang pengubat rindu utk yg rindukan USD macam sa ;)
    n3 kali ni buat sa tersentuh hati kat lisa. dia masih syg sgt2 SSB dia tu. part sedih tu bila dia balik studio, pelangi dia dah tak ada ;(;(;( yg ada cuma 7 bijik teddy comel tu aje..apa kes ni azri? kalau sa lisa, dah meraung kot sa dlm studio tu...dahla pergi mcm tu aje, dgn projektor pelangi sekali menghilang. dah hangus kot kena sembur api si naga ;(...
    rancangan Tuhan tak ada siapa yang tahu. terpisah teruk mcm mana pun, dorang tetap jumpa balik dgn cara yg Tuhan dah tentukan. tup tup rupanya lisa ni tulang rusuk azri..wuhaaaaaa...meraung kejap...
    ok, sambung taip...seriously rin, mana awak dapat idea mcm ni? awak betull2 awwsome! cerita ni betul2 buatkan sa byk berfikir, termenung, menangis, ketawa, belajar, insaf...sebab sa pun tak perfect. everyone's got a dark side..tinggal di negara org dugaan dia sana sini. kalau ditimbang, entah berapalah dark sides sa ada eh...
    lepas ni tinggal 2 bab aje lagi kan? (senyum pahit)..sedih mmg sedih babe. mcm kena hiris jantung comel sa ni. tapi nak buat mcm mana, takkan sa nak paksa awak kan. bak kata lisa, like it or lump it! so i guess i have to like it rin ;)
    lepas ni mana sa nak lepak? mesti rindu USD tahap supersaya yg tak sampai ke bulan. JET sa x smpat baca. GET harap2 sa jmpa dlm bntk buku nanti, will pray for u babe ;)
    sigh...mcm sedih pulak. all the best for u babe. karya awak betul2 terkesan kat hati sa ;) seriously i'm not lying. ada angin membawa khabar, kata awak nak retire. betul ke? (gulp! telan liur)..harap2 tak betul.sa masih tak puas nak hayati hasil otak comel awak babe ;) rasanya entah2 kita ni seumur kot, masih awal lagi nak retire rin. amboiiiiii makcik bedah, yakin sgt bunyinya. mcm kenal lama pulak. hello wake up emy, sentap! ;)
    tapi apapun, awak tetap penulis terbaik yg sa pernah jumpa. sa baru jumpa blog ni masa USD4, tp mcm dah lama rasanya sa meroyan dan mengilai kat blog awak ni ;)
    thank u so much babe. sorry sa merapu tak habis2 dlm komen awak ni. emo tak habis2 punya pasal. big huggggggggg for u rin!
    p/s : awak tak rasa mcm ni surat farewell ke rin? hahahahaha! don't mind me babe ;)

    ReplyDelete
  17. serius.... tabik spring kat Lisa... walaupun cinta mati kat Azri namun kerana sinar keinsafan... dia melangkah jua meninggalkan Azri...tapi sayangnya Azri masih belum dpt hidayah lagi walaupun dia seorg kekasih yg romantik dan memahami cuma dia tak mampu menerima perubahan Lisa utk hdup sbg seorg muslim yg sebenarnya....

    ReplyDelete
  18. 2 bab lagi? Mksdnye....?

    ReplyDelete
  19. "Lisa,this is the face of the man who loves you until the last of his breath,remember this face......."

    Rinnn.......lev it...0hmaii!!!Melting..aduiii cair tahap lebur nak jd wap suda i:)

    Lyry

    ReplyDelete
  20. best sangat. tapii.. kenapa kena stop smpai bab 24? huaaa.. sedih ahhhh

    ReplyDelete
  21. WAAA...love u KL!

    ReplyDelete
  22. Best....
    Nk lg....

    ReplyDelete
  23. Jahat btul lili ni, tu yg nnt die tunjukkan pic tu kt papa die, sbb tu lisa kawin ngn azri nnt..

    ReplyDelete
  24. sesungguhnya la Azri ni hati beku.. paksa org jwb jawab dia blah gitu jer.. huh!

    again, xsuka lili ni.. sesuka ati die jer.. ingat bagus sgt ke ape.. mcm la pasni kebar nak pilih kau..

    chumell la duaorg ni masa bercintan cintun..siap beriba bagaiii.. weeeeee... jeles aiii!! ;P

    ReplyDelete
  25. Semua org merajuk ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan merajuk. geram je.

      Delete
    2. mn mrajuk... best cta ni... tiap2 ari tggu n3 br...

      Delete
    3. kak rin mungkin diorg nak komen tapi tak tau nk komen camne..sebab sen\belum ni boleh tulis komen yang kat bawah terus....mungkin diorg tak eprasan kot ade tanda komen kat tepi....saya pon mula2 pelik gak sebab takleh komen terus kat bawah...cari2 baru jumpa kat tepi ni..jgn merajuk plak kak rin sebab takde orhg komen....nnt mesti diorg komen nyer....heheehhe....

      Delete
    4. komen xmsuk ke??rasa da komen td...

      Delete
    5. Rin.. xmainlah merajuk bwk diri yang lara jer..ekekkekee.
      Jap lagi komen..tadi xpuas duk baca kat tepon Pastu dlm surau lak tue.

      Delete
    6. napa nk stop lg 2 bab? nk publish ker? huhuuhhu......... :)

      Delete
    7. dah komen smlm tapi x masuk pun.... komen paling panjang yg pernah saya buat lak tu.... huhu

      Delete
  26. hahaha....terkezut. patut la lambat keluar n3 kali ni. mengemas kini blog rupanya. my heart fall for SA in this epi. geram dgn lisa yg terlalu mengalah dgn mama. tak pe cakap baik2 dan lembut utk memujuk ibu bapa. dan sakit ati ngan lili yg iri hati ngan lisa. all because of TA. tahniah kl. semua rencah cukup utk a very touching story. - lama tak mengomen. sibuk sgt. kenapa sampai epi 24 je? nak keluar dlm versi cetak ke? bila? bestnya. k.ju.

    ReplyDelete
  27. I really miss my tengku akhbar....<3<3<3
    -fm-

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear fm - awk rindu tengku akhbar?
      then i shall miss you soon :))

      Delete
  28. Faham apa yang Lisa rasa walaupun tak pernah bercinta. hehehe! 2 bab lagi? nak stop or dah habis?

    thanks kak KL :D love you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liya Zafrina...so cuteee...x pernah bercinta? ngeee...rugi la...zmn muda kna merasa dada penuh rama-rama, nti dh kawen manyakk experiences..huahua...
      sukalah bdak2 innocent nieh :p
      love you!

      Delete
    2. <----x pernah bercinta gak . pernah crush je.. dia mcm suka, kita pun suka dia. siap take care segala. tpi sbb dlm otak asyik kata bercinta tu haram, nak suami jdi first love, last2 jumpa dia buat2 mcm org asing... kali pertama kedua ketiga seksa kut. tpi dh lama2 x jadi kudis pun... First crush tu smpai skang rin x pernah suka org lain lgi ;3

      Tpi x bercinta pun dada masih ada rama2 gituewww . keh3

      Delete
    3. >.<

      haaa...malunya kite bila kak KL ckp kite cute. kak rin, baca tak komen kak KL tu/ hikhikhik... crush tu adalah tapi boyfriend takde. hahaha!

      Delete
    4. act, 'kak rin' tu untuk sape ? untuk kak rin ahmad ke kak rinsya ? kalau untuk akak, akak ada bacala komen tu . dia kata awak kiut kan ? huahuahua! moon memang comel pun ...

      Delete
  29. xpn..
    best2..
    2 episode lg..
    it gonna be awesome..

    ReplyDelete
  30. thank you...KL finally ada gak n3 for today...
    awesome....suka the way u punya ayat2 cinta...x sbr for the next n3...<3

    ReplyDelete
  31. bukan merajuk lah KL... sedih sangat... tinggal 2 chap aje lagi...
    serasa macam kehilangan sangat dgn lisa & SA..
    ehh.. nanti.. kan dia org dah kawin....hahaha...
    kalau tinggal 2 chap lagi... habis kat blog ke? ataupun stop utk PVersion.
    tapi... n3 22 ni betul buat saya tersentuh....sentaplah sikit...
    "man who loves you until the last of his breath"
    terimbau kembali masa zamam2x tok kaduk kita dulu... hurmmm..
    ... hargai, bersyukur & terimalah pasangan yg telah Allah tentukan utk kita seadanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....sedih? x per nti rindu boleh ulang baca kan?
      stop utk PV kalau ada rezeki sbb mcm JET peluang kureng sbb sy dh hbs partly kat blog even manuskrip full sy buat lain.

      seriously mesti igt partner kn..terbayang trus kat depan muka :p

      Delete
    2. hai KL...
      boleh tak saya nak tahu..
      berapa novel u yg dah buat PV & ada kat outside..
      kalau dah ada nama apa?
      under which penerbit?
      sori ia KL.. saya baru aje beramah mesra dgn blog KL ni..
      saya memang mcm ni... slalu aje kena tinggal flight...hhaahha..
      plssss..KL... ribut ke taufan ke... saya nak jgk book KL yg dah saya terlepas....hahahaha... have a nice day...:)

      Delete
    3. salam kl..n rj
      saya pun cam rj gak..flight delay je...really admire ur writing kl..n do inform us bout ur pv ye..xsabo teman nk bacanyer...copat ler harap2 nyer..@ednayu

      Delete
  32. Dah nak abis ke? Nak part azri & lisa romantic2 boleh? kekeke

    ReplyDelete
  33. Eh naper x kuar komen. Confuseee nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian nye... nasib baik rin bleh komen puas2 ..

      Delete
    2. ni jer yg awk type..ishhh kalau sy editor sy marah nie....muahaha...tadi template baru ni merajuk...sorry :(

      Delete
  34. salam, first time drop comment here... suke ngan sume cite KL terutamanya NL & SA dengan QueSara.. awesome, matang & membuka minda sy tiap kali bace new entry...i love the way you write..^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam ven
      first time nie?
      wahhh thank you!!
      i love youuu!!!!!
      excited gitu :))

      Delete
    2. ax ah..slame nie silent reader aje..bru je melepak kat sini...start ngan quesara then sambung lak ngan NL &SA...

      Delete
  35. mak oi, soalan azri mcm bullet train. tapi satu jwpn lisa dh jwp apa yang dia nak tau. bravo!

    lisa..lisa..lisa.. jgn byk sgt tipu diri sendiri. nanti makan diri tau tak?

    nak tengok cemana lak Lili nak berdrama depan Pakcik Tajuddin nih. :P

    p/s: saya sedih =( but if it's for your own good, just go for it okay? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azri mmg stok naga terbaik..rembat pakai ekor jer...hahahha...
      Lisa...Lisa...syg lagi SASG tu buat apa? Ni lah seterer2 Lisa pun kalah jgak dgn perasaan.

      p/s: sy tau awk sporting sgt2. Thank you sbb sentiasa menyokong, menegur & menolong & meroyan sama2 of course :p

      Delete
  36. rasanya saya ada komen tadi kat sini, takkan x masuk kot....

    ~w.t~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak bila nama awk siap ada hiasan ~w.t~ ombak2 neh? lol!

      Delete
  37. 2 bab lagi utk habis? ala cepatnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...cpatnya tp dh 20 bab dgn Lisa & SASG, seronok x? hahaha

      Delete
  38. lagi 2 bab utk habis? ala..

    ReplyDelete
  39. ala...2 bab je lagi? ...to end or to be continued in hard copy? dont say its the latter, please.....
    btw, sangat suka cara lisa hold strong. very good job. your language is awesome!! cepat la sambung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....how to say...erm..let's wait 4 my love letter :))

      Delete
  40. tu la kan...awat takde org nak commnet ni...tapi aya jadi org pertam yang komen la ni kan rin ahmad....wah bangganyer....rasenyer diorg tak tau camne nak komen kot..saya tadi pon saje try2 tengok2 betul boleh komen...heheehe...mmg terbaik la entry ni rin ahmad....tak sabar plak nk tau camne diorg boleh kawen nnt...ni mesti kerja lili kan...part yang bets tu yang rin ahmad cakap psal solat kat mana2 tu..mmg betul pon ..kat malaysia kalo org solat kat luar dari masjid@ surau mesti irg pandang pelik ka..tapi kat luar negara diorg tak pandang pelik pon...mcm kawan saya yang belajar kat luar negara...sebab malaysia ni pemikiran dh disetkan camtu.....banyak input salan setiap entry rin ahmad....semoga dapat mebuat sambugan entry yang gempak gak....heheehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak...kat Msia org jmpa solat x pakai telekung dlm masjid (tp of course pakaian dia mmg menutup aurat) dh kira pelik tau...x kira lg kalau terjumpa semayang kat tepi golf course...mmg x kan jmpa la kot...
      input meraban sana sini boleh lah masukkan sikit2..hehhee...

      Delete
  41. Cantiknyer muka baru...
    Wahhhhh...melting ngan ayat keramat SA..
    X sabar nak bc citer ni full version...
    Siannyer Lili lala lulu..wakakakakaka...tp bgsnyer lili lala lulu satukan SA & NL
    Yahooooooooooooooooo

    Syg selalu..Mrs Jijie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nina.....cantik..nti bgtau ada sama lg x dgn org. Kalau sy yg tiru template org x per...muahahhaa....
      akhirnya bocor jgak bahawasanya yg minat pink itu ialah saya...wakakakaa

      Delete
  42. KL...what u mean tggu lg 2 bab??? dh nk abis ke?? mcm xlogik je..hehheh..anyway..this story is awesome..thumbs up dear..waiting anothr chapter frm u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm..hm...hmmmmmmm pjg lagi. tgu surat chenta kat bab 24 ah my ohsemm reader :))

      Delete
  43. Eh,new entry?
    Great as usual :)
    -dila

    ReplyDelete
    Replies
    1. dila...yes new n3 & last few n3 :(

      Delete
  44. 2 bab lg? owh....so sad laa:((

    ReplyDelete
  45. nak merajuklaaa... merajuk... merajuk....

    niwey rin tetap sokong akak. semoga maju jaya... sob3.. <===ni masih dlm mood merajuk lgi ni sbb ingtkan nak abiskan cam GET, kemain hari2 bertenggek tunggu update takut terskip n tertinggal train mcm dlm kes GET dolu2 tuh. kui3.
    x pe tunggu penuh sabar je versi cetak...

    Kesian kat lisa, ditelan mati mak, diluah mati bapak. last2 dia simpan dlm mulut. dan last2 si azri gak yg ambik tindkn pertama untuk tinggalkan si jantung hati. tpi okeylah tu sbb nak tunggu makcik Lisa betul2 lepaskan azri, mungkin agak susah n ambik masa yg lama kut? Tpi memang sedihlah berchenta mcm tu sekali, siap hafal muka dlm gambar nak kenang cinta pertama di hati.

    Paling perit tu, kita jumpa dia tapi dia buat2 tak kenal dia... UWWWWWAAAA!! *mcm pernah je melalui saat-2 ni*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rin tu la...sy pun igt nk buat cerita main2..mana tau ada peluang yg sukar dilepaskan..cewahhhh....

      * sedihnya kisah itu...buat novelllll plsss....

      Delete
  46. Rasa mcm dh komen tadi tak masuk ke? Huhuhu hmmm ader dua chapter jep lagik? Uwaaaaaa kejap jep masa yup Rin

    Lagu memory mmg layan..... 1 year together2 wif karya lepak..... Teringat pulok mase memula drop komen kat belog rin ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. template baru pelik la TLC..ramai yg komen x masuk :( sorry..
      igt ke bila kali pertama drop komen tu? hahhaha...

      Delete
  47. Sedihny,dahla komen awl2 td tk msuk pastu USD da nk stop..uwaaa gonna miss em' specially NL & SASG..
    as usual,gd job Rin..luv it very very much,

    "Lisa,this is the face of the man who loves you until the last of his breath.Remember this face"
    aduiii Rinn....melting abis....

    Nk request utk next 2 more epis,rin bg n3 pnjang2 pls:))

    Lyry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lyry hey ya....manyak sedih hahaha...double job...sad n3..sad news..i guess i cn understand the feeling :(

      ayat keramat tu pun sy sukaaaaa....hahhahaa. Aci x suka ayat sdiri? aci laaa

      Delete
  48. rinn....
    first of all, seriously sa meroyan babe. confident sa tulis panjang lebar, tup tup komen tak masuk. huhuhuhuhu susah ckit kalau si buta IT ni nak cope up kulit baru...
    thanks for the entry babe. panjang berjela, tapi sa baca pelan2 sebab tak nak habis awal...

    entry kali ni buat sa tersentuh dgn si lisa. punyalah dia payah nak lupakan SSB dia, dia sebenarnya masih syg. lari sejauh mana pun, sembunyi lah di celah mana pun, kalau dah tertulis jodoh nak buat macam mana..

    tak ada siapa yang tahu rancangan Tuhan. dan memang sudah tersurat mereka berdua akan berjumpa dlm keadaan macam tu. tengok2 lisa tu pulak tulang rusuk azri...

    yg part buat sa sedih tu pulak masa lisa cari projektor pelangi dia..dah tak ada ;( yg tinggal cuma 7 bijik teddy comel tu aje....apa kes si azri ni? dahlah blah mcm tu aje. entah2 projektor tu dah hangus kena sembur api si naga...

    macam mana awak dapat idea semua ni rin? otak comel awak sgt awesome babe..USD buat sa banyak berfikir, sedih, menangis, ketawa, insaf pun ada. the way u expressed lisa really impressed me. hidup kat negara org mmg banyak godaan, sana sini. everybody's got their own dark sides. kalau ditimbang dark sides sa ni, entah2 dah berkilo2 kot sa punya ni...USD really taught me a lot..and thanks to the most awesome writer i've ever known, rin ahmad ;)

    and and and part yg buat sa paling terkejut sampai jaw dropped pulak USD sampai 24...terkejut beruk, sampai sa rasa hati ni kena tumbuk sampai lumat pakai lesung batu mak kat dapur tu (dah bagitau jazmeen dah tadi)...

    tapi sa hormat apa pun decision awak rin ;) takkan sa nak paksa awak kan? macam yg lisa cakap, like it or lump it ;)i have no choice but to accept it willingly ;) lepas ni sa support semua karya awak. andai karya awak dibukukan satu hari nanti, i might not be the first to buy but i won't be the last one to have it. jarak yg jauh mungkin buat sa susah sikit nak dapat. tapi jgn risau, KL tetap di hati sa. apa pepatah tu...jauh d mata tapi dkt di hati..kalau x, awak boleh suruh pihak tertentu deport sa balik msia ;p..

    tetiba sa rasa sedih. baru dua bulan sa melepak kat sini tapi rasa mcm dah lama. lepas ni mana sa nak komen babe? wuhaaaaa...rasa macam farewell pulak...;( sa dah jatuh sayang kat KL..satu2 nya blog di mana sa mengomen dengan penuh tegar...;( wuhaaaa....

    nampaknya lepas ni sa kena divert otak sa pikir benda lain. kalau x, entah sampai otak sa akan mereng rindu-rinduan kat USD...

    awak tak retire lagi kan rin? harap2 khabar angin kus kus tak betul. sebab sa x puas lagi nak hayati karya awak. karya yg betul2 buatkan sa tersentuh, terasa, dan yg sewaktu dengannya. bila readers rasa mcm tu, tandanya rin ahmad sangat awesome ;)

    boleh sa nangis tak? rasa macam farewell je bunyi, makcik ni makin menjadi meroyannya sebab USD24 dah makin dekat. haruslah awak tahan rin, sa sgt emo ni skrg...bbztttt...nak peluk awak x dpt, so sa peluk 7 teddies lisa dalam mimpi malam nanti. betapa kuatnya penangan USD, sampai sa tak terkata nak describe mcm mana lagi.

    jangan berhenti berkarya selagi awak mampu rin, sebab karya awak dihargai oleh peminat tegar awak, one of them is me.ni ayat ikhlas ni babe, bukan sekadar menaip semata2 ;)

    tinggal dua bab lagi sa nak komen, tapi macam luahan hati pulak yg lebih byk dari komen n3..sabar rin, don't mind ne..emo tahap songoku supersaya tak sampai ke bulan ni...

    last but not least, all the best babe. sa sebagai pembaca setia karya awak akan terus menyokong selagi sa terdaya. big hug from me ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. my word ... Emy sgt enjoy reading ur luahan rase - bombastik le ayat-ayat awak!
      salute u all as writer but also commented other writers works - with full of encouragement words - supporting one another! tat's superb!
      betul dh buat 'mini ceritas' kat komen box neh - five stars Emy!
      ur words do make me sob sob sob .... uwaaa ...
      & now .... is waiting for another 'cerpen' from Sarah ... :)

      Delete
    2. Emy..awk buat sy rasa nak nanges baca komen ni..

      Syg korang sume.. Sgt bertuah dpt membaca, melepak n berkenalan ngan korang sume.

      Delete
    3. jazmeen...
      ngeeeee~~luahan hati seorang yg sangat emo tu meen ;) rin ahmad is the best writer i've ever known. dia dgn readers dia xda boundary, dia layan semua kes2 meroyan kita, sikit pun tak bosan. macam mana ni meen? emo lagi balik...wuhaaaaa...mana sara ni? tunggu cerpen dia pulak...meen, nmpk gaya sa pulak yg pergi jogging hari ni. nak repair ckit otak mereng sambil menyihatkan badan ;)


      ayu...
      jgn nangis babe ;( sa dah puas meroyan dgn jazmeen mlm tadi, skrg penyakit ni dtg balik. adedeh..divert otak p tempat lain ;p

      Delete
    4. ngeee... tragis lah komen ni kak emy.. kak ayu.. enjoy kat berkawan kat sini.. kak jaz.. aiyoo.. komen akak pun blink2 jugak meyh..haha.. eh, apa kata kita request kak rin buat group.. heh, boleh melepak, meraban, meroyan kat sina.. bukan pe, kat SB ngan KLFP tu limited sngat... kak rin.. plez plez plezzzz... (sambil kelip2 mata buat muka comel..) hahaha

      Delete
    5. I LOVE YOU EMY! (Boleh x nk komen ni jer?)
      err mcm ni rupanya perasaan kalau kita tulis ada org sanggup meroyan...hahahha *sambil tepuk dada sdiri

      Delete
  49. "lisa this is the face of the man who luv u until the last of his breath. Rmember this face"

    Walaupun azri agk begau sbb leh tnye soklan super bullet train,tp ayat diatas buat sy meltingggggggg. :D

    Adriana+lydia. Yeaaaahh. Truly BFF! Ssh sng sntiasa ade utk lisa.

    Lagi 2bab?b4 abis cite la sket psl lydia ek.

    P/s. Luv u kak rin. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...ada jgak part Syira melting. Igt dh tertimbus dlm file..dh jadi heratless :p

      p/s: i always luv you!

      Delete
  50. Alahai, hati... janganlah sentap sangat rasa tu. Cer chill... <----- saya pujuk ati saya pakai ayat nie je bila baca kak rin nak update USD sampai bab 24 ja. :( what? kecewa?? adess... banyak dan sangat... huhu.

    Saya jarang komen sebab selalu lepas baca entry kat KL ni hati selalu terkedu sampai spechless nak komen... hehe jgn marah aa.. apa2 pun tak pe lah saya redha kan jelah... takkan nak bantah buat demostrasi ala2 bersih tu pulak kan?? sangatlah tak logik walaupun idea tu blh dipertimbangkan.. for sure ramai org join... KL punya fans ramai kot... ;)

    Suka part lie lisa. lie. one is... two is three, four and so on untill final tu... oh my... rasa mcm nak buat daily quotes ja rasa, lepas tu lekat dekat peti ais rumah.. ^^

    lisa dengan kebar?? idoklerrr teman suke... bantah! pairkan je dgn si bunga lili yang kembang kuncup tak malu tu. Kerja nak menjahanamkan hidup lisa je... memanglah budak tu tak ada life... hurmmm...



    waittt!

    pikir2 balik kebar dah berubah kan? he deserve someone better than bunga lili layu tu... errmm... nak request kebar dengan lydia la.. boleh? *tangan genggam sambil buat mata puppy eyes... haha

    Kak rin... for sure bila kak rin stop update entry nanti saya rindu. Psst, pujuk la hubby kak rin extend promise nak berhenti tulis tu... hehehe... kot2 cair boleh continue menulis... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. part request tu boleh blah...hahhahaa....boleh x awk sayang saya kalau plot tu lain sket? sket jerr tp hmm sy rasa fair je utk Kebar :p


      hey...kn boleh menulis curi2...hahaha....not workable tat way I guess but I kn blaja dgn Adriana & Lisa kuasa wanita memujuk...ahakss

      Delete
  51. As-salam & hi ya KL :)

    B4 giving comment on this n3 – nak puji sket – lawa this new wall sejuk je mata memandang hmmm … but for readers nk submit comment is unnoticeable – it is far located on the left side on top of the page – smthing vr unfamiliar to readers – plus it was almost overwrite by the date …

    Okay this n3 does invite me to keep on sympathize Lisa again & again– she still loves azri n memory of their lovey-dovey relation at Pasing keep on intact & blogging her mind!
    Plus all those ‘4 lies fact’ she had to undergo and Lisa trying to deny her own feelings bcos of azri’s continued cruel attitude & insensitiveness when talking to her!
    Looks like azri is still the same ‘naga’even after marriage*referring to earlier epis!

    Credit to Lydia & Adriana*eh nama adik arluna pon Adriana jugak ye!*
    Yeah both these two ladies are always on Lisa’s side & keep on comforting her!
    Lisa still hv to face sarcastic words from old friends n she needs to be strong to confront these expected situation!

    How I wish there is an episode where Lisa meet Kebar at this time around – may b a short tête-à-tête – Kebar, who too have changed – so tat they could chitchat tho’ not involve anything to do with feelings!
    It must b a relief for both to hv a say coz they too hv not seen each other since then! Or will Lisa attend the invitation tat Kebar invited for his company anniversary?

    Hmmm so far Lili’s plot still not working as plan --- but with pics she took fr Lisa might or will make the difference? Plus Lisa willingness to travel to Johor – could be the beginning of a ‘new’ era to her life --- which led to marriage!!!

    Honest – I do still hv mixed feelings on azri --- either to like (not admire ok) or to hate & abhor him hmmm*mcm le dorang neh exist kat sebelah rumah hehee ….

    TQVM KL ♥♥♥
    p/s: watever happen after USD Bab24 --- i will always support ur decision. I always enjoy my stay at this blog since my first entrance in mid ramadan last year! The memory will never fades ... coz those memories are so 'good' & enjoyable! thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jazmeen......

      x pe la nti readers pon dh x der nk komen apa pun :p
      hahahha.... blh x nk ckp THANKS FOR ALL THE BIG EFFORT YOU THROW ON KLFP...THIS BLOG....THE SUPPORT...THE EVERYTHING?

      Delete
  52. sekejapnya dah nak hbs kat blog...dulu saya sr jer...skrg baru nak komen. rin punya citer semua saya minat sbb citer rin santai. kdg2 blh terbuai perasan mcm rehan makhtar punya olahan blh buat org terbuai n terasa berada dalam citer tu... good job rin!!! x sabar tunggu publish mesti bertambah lagi koleksi novel saya nanti. papepun tahniah blh garap citer yang membuat saya terbuai dgn perasaan sendiri. luv lisa n azri...

    -hanim-

    ReplyDelete
  53. uuuu..komen kt pn x msk..adakah ia merajuk sbb USD tggl lg 2chapter nk kn berhenti huhu..anyway KL kalau USD kena berhentikan utk PV..KL kn la ganti citer baru...btol x uollss ^^

    ReplyDelete
  54. Dear KL,

    - semalam masa KL post new entry tu , memang akak dah baca sekerat dah...tiba-tiba rasa jiwa melayang pulak...sedih beb...tetiba aje dah nak stop..hu..hu..hu..
    - anyway akak kan peminat setia KL, whatever you do and done, i'll always support , being with you no matter how.
    - berbalik cerita USD ni, nape la si Lisa ni buat-buat tak kenal ngan SA...SA for sure kenal Lisa....first love, deep inside their heart...
    - tak sah bulat-bulat, si kebar tu tak nak Lili..dan Lili pun tak payah dok terhegeh-hegeh kat Kebar..malu laaa...orang pompuan buat mcm tu...ha..ha..ha..
    - next entry hopefully ada cerita pasal SA tau...dah rindu kat SA ni thap gaban dah..
    - luv you much more than yesterday.....


    -kak fadz-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear kak fadz
      ---jiwa---melayang smpai mana kak?
      hahhaha...teruk lah saya buat org hilang jiwa :p
      next n3 ...ada...ada...
      lev u alwayssss more & more every day :)

      Delete
  55. Hai.. rin.. i dah komen semalam.. tp kenapa tak de plak ek.. komen baliklaa.. sedih gak nk stop bab 24.. but.. gud luck..janji blh tahu mcm mana diorg kawin ek.. he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai shima....sorry smapai kna type 2 x....sob3x..template baru ni mmg! sabotaj saya & my beloved readers :(
      hehehhe...bila tu baru boleh tahu?

      Delete
  56. Salam rin..
    memula skali.. Blog dah salin kulit..chantek baahh!!! Pink n grey.. *blh wat tema kawen depa ni rin*
    okiess back to biz.. Sedey baca n3 kali ni. Sedey baca pasal lisa..sedey pasal2 chapter jer lg blh dating ngan lisa n azri.. Sgt kagum dengan lisa pasai sanggup korbankan rasa chenta pada azri sebab nak cr cinta Allah. Syabas babe.. Kalau gua kat tempat lu mesti hanyut smp sudah..owhhh.. Betoi ckp Lydia..peduli ape org kata yg penting y kat atas tu tahu ape yg kita buat. Lisa bertuah ada kawan mcm adriana n lydia..cuma kurang tuah skit ada adik mcm lili.

    Azri.. Sy cair baca kata2 anda..tp nape buat lisa macam tu?? Sungguh xpaham..mulut ckp syg perbuatan tunjuk sebaliknya..

    Thanks rin.. Teruskan berkarya. Akak akan terus sokong kamu..insyaallah. ^_____^


    *Ingat lg masa 1st time lepak kat KL. Marathon JET dr ptg ahad smp pagi isnin.. Lepas tu terus bangun pi keje..mata bengkak xyah ckp lah..hahahahaa memori betoi.. *

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...cantik? hahahha...ada org tu suruh tkar sbb yg petronas tu sama dgn blog e-novel jgak.
      bab story line mls komen :p

      *okay part marathon tu buat sy amat terharu....terima kasih sgt2....ini mmg touching hbs..at least bengkak mata menulis pun..ada jgak yg bengkak mata membaca..fair la kannn...hahhaa

      Delete
  57. KL,

    - sedih coz' tinggal 2 bab je lagi.. :(
    - Teruskan berkarya coz' karya KL mmg lain dari writer lain.. Mantap, penuh isi & bila baca saya rasa mcm tengok drama / film.. berimaginasi SASG & NL cam pelakon kat TV.. ahaks... :)
    - Keep on writing coz' your words inspires others.. & ME..!
    - Luv u KL.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yattie....x mo la sedih.
      hahahha mcm tgk drama. x leh blah..tetiba sy duk trebayang USD kat TV3 LOl!
      yesss tiap2 hari menulis..tp tulis report jeee...muahahhaa
      Luv u too :))

      Delete
  58. Yg paling sy suka n3 ni..the last part, ms outing kat park tu,duduk meriba. SSB Azri mmg romantik in his way..siap pesan Lisa u should remember this face forever ..org yg sgt cinta Lisa. But yet, Azri tinggalkan Lisa dulu..sadis momens, just tinggal kunci without proper gud bye..huhu
    Kalau sy jadi Lisa..sy akan tormented apart!!lg Azri buat2 x kenal..tp cinta Azri walau kelam pun dpn Zouk still dpt cam Lisa. A very smart man..just one answer Lisa jwb dh tenangkan Azri..Yes, i'm still with my mom. So there's still hope.
    Azri tahu Lisa mmg milik dia.
    Next n3 USD 23..another one more n3..rindunya kat USD nanti.
    Rin..pliss next n3 ada SSB Azri..sy nk suasana yg romantik antara Lisa & Azri in mood present..leh la buat peneman sy utk koya & angau.
    Rin,sy x fhm USD stop at n324..ending trus ke?
    Oooops Azri purposely tinggalkan 7 teddies utk Lisa kat studio..projektor & sticker dia amik kan..at least peneman tido Azri hehehe
    As always ..Your stories amat hiburkan sy..a big thanks..now off for a meeting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk tambah lg ni Rin..Sy nk sgt happy ending..coz i really adore this sweet couple!!sweet Lisa & SSB Azri..wish momens solat berjemaah ada diselitkan..Azri imamkan Lisa..
      Plus..Sy selalu bayangkan Rin adalah Lydia..i really do.
      Ur advices thru stories sgt berpengaruh..dont stop yer Rin
      awaiting for more as always..

      Delete
    2. hahahhaa...sy notekan awk punya wish list tu :) Insya Allah.
      (sy nk ckp terima kasih bnyk2 about FA. Sy note tp segan nk ckp direct. rasa mcm x deserve langsung. It such a big effort to go to such extent. Betul. Sy amat hargainya. BIG THANKS Sal :)))

      Delete
    3. Rin..her wish & my wish sama. We pray that u can go further, there is no limits in writing as long u hav ideas. Pada usia mana pon x kesah. Cerita Rin makes me happy. Apa yg sy buat ikhlas..sy suka kenal seorg gifted mcm Rin. Media cetak or onlines..semua ok pd sy.Thanks also for ur reply.

      Delete
  59. Hai KL,

    mmg terkejut bila baca USD stop kat bab 24 - tapi apa pon jika itu yg trbaik teruskan.
    Sbb rasenye jika USD nk jadi buku pon memang patut jugak! good luck KL.
    sungguh hati rase kesian kat Lisa - sedih gitu sbab dia berasa serba salah dengan perassan nye sendiri.
    Cuma cara lili permainkan kakak sendiri tu yg buat sya benci dgn lili!
    oh sedih le KL ... n3 neh rase nk nangis pon ade!

    tq KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ImaAn

      terima kasih atas keterbukaan awk menerima berita yg agak sadistic ni :)
      jgn nangis k...cerita khayalan jer ni pon :(

      welcome dear!

      Delete
  60. kak rin...
    x tau nak komen ke nak tulis saje2 eh...

    rasanya setahun 2 macam baru je kan...
    pas ni akak dah x mengarang lgi ke...
    lepak kat blog akak best...
    x bosan n x boring...
    sentiasa menantikan karya akak...
    mula2 saya lepak kat cni mase akak buat arluna n GET...pas 2 kali pertama komen kat blog akak...slama ni tau baca je...
    kad n email akak akan jd kenangan yg terindah...
    kalu boleh nak kad lgi...
    apa pun yg berlaku lepas ni semoga akak sihat n di rahmati illahi di samping keluarga tersayang akak..

    kak rin
    ni utk entry yg best...
    5 soalan azri 1 jawapan lisa yg mmberi kesan terhadap azri
    sejarah utk di ingati...dan sbg panduan serta pengajaran yg sush utk di pelajari..
    jodoh pertemuan di tangan tuhan kalu dah jodoh x kemana...
    w/pun lisa syg sgt kat azri kalu dah xde jodoh nak buat apa lgi redha je la...
    tapi dalam kes lisa ni...nanti dia kahwin gak ngan azri cuma x tau macamna cara yg menyebabkan diorg kawin..
    azri ni ego je lebih....kalu syg ckp la syg ni x boleh pulak tinggalkan lisa tanpa apa keputusan...
    kalu jumpa pun buat2 x kenal...
    ini lah pengorbanan yg perlu lisa lalui utk berada di landasan yg betul...
    w/pun lisa kehilangan SA tapi lisa ada adrianan n lydia sbg penguat semangat...

    apa yg mbuatkan TA berubah eh..masih tertanya tanya lgi...
    TA n lisa dah berubah bila lgi SA nak berubah ...
    sesungguhnya perancangan ALLAH itu lebih baik dari kita..
    hati milik ALLAH bila2 masa je dia berhak utk buat apa saja...

    lisa inginkan SA tpi lisa mengingin kan org yg blh jd imam n pandu dia ke arah kebaikan di dunia n akhirat..
    kalu ikut dr pertemuan diorg slps 2 thn SA masih org yg sama.
    rasanya lisa n SA akan jumpa lgi di johor...mgkn di situ la segalanya bermula..
    yg pastinya pasti ada kaitan dgn lily..

    kak rin
    lgi 2 bab...
    nak abis ke... nak di terbitkan...
    atau ....stop terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. ryana...woooo kna tgu surat chenta sy kat Bab 24...
      boleh?

      Delete
  61. rasa celaru bin gundah gulana baca entry kali nih.. bila baca part yang lasti tinggal dua bab tuh... ngeeee.. !_! sedih kot... sob sob sob... jadi nak mogok lah dari buat cerpen panjang2.. hahhaa...

    NL... kasihannya NL.. dia stay sayangkan SASG.. tp dalam pd ms y sama cuba menidakkan rasa hati milik sendiri.. NL, penipuan tu hnya akan menyakitkan hati sendiri.. jadi, baik lah berlaku jujur dengan adriana or lydia.. mengaku jelah yang hang mmg sayangkan SA tuh... kan kan kan.. tp betullah ckp NL tuh.. memang harap agar seorang lelaki yang lebih baik untuk pimpin ke jalan yang diredhai ALLAH..(ayt skema paraksss) haha.. tapi kena ingat.. lelaki y baik untuk perempuan y baik.. lebih baik menerima sesuatu yang tak berapa nak baik, tp ada chance nak berubah jadi baik daripada menerima yang baik tapi kisah buruk kita menjadi umpatan di mulut n lidah.. opsss.. tak dapat nak bayang kot...

    TA.. benornya dah boleh predict yang TA ni anak tengku afeefa... heh heh heh.. tiba2 jadi pembaca yang bijaksana pulak..(kononnn).. rasanya sebab nilah yang membuatkan lili makin meroyan nak satukan SASG dengan NL kan.. dalam kekejaman dia tuh, sebenarnya stay nak ucap thanks.. sebab tolong satulan NL ngan SASG nnti.. tp x leh predict lagi cm mana cara lili nak satukan NL ngan SASG tuh.. heh... sebab lili yang degil lagi x bertamadun tu yang akan menjatuhkan ego si kakak kan.... (eh.. apasal bab TA pi komen sal lili.. adakah ini bermakna mereka ada jodoh..) hahaha.. compem ramai sakit hati.. hopefully TA dpt orang lain... lili.. oh.. budak ni elok campak jauh2 dalam cite nih..

    SASG.. ngeee.. sikit je part dia.. rindulah kak rin... agak2 nyer projector tu dia buang ke dia simpan pasang meroyan sorang2 kat JB..hahhaha... dlm ms y sama, kagum sebab dia stay x ada sesiapa... yalah, ms lepas damia tu, cpt je dia ngam ngan NL.. hopefully time NL pi JB nnti.. leh ketemu sama SASG.. kasi melting2 boleh? (request penting nihhhh)

    bnyak sngat kenangan sweet2 NL n SASG kan... gambar2 tu x pulak NL buang.. hmm.. sebab kalu NL tgk part gambar tu, mcm menerokai alam jahiliah dia jeh.. xpelah... ambik port untuk beringat kan.. eh... macam terlebih meraban je nih.. td benornya dah komen.. tp komen x lepas kot.. sebab x kuar2 pun.. sadis bin sedih + meroyan... lebiuuu sis.. n lebiu USD + lebiu german (penting nih..) *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah at last ade jugak 'cerpen' Sara masuk - suke bace! --- kesian ye 'first cerpen' x masuk -- hisss i think a number of readers comment pon tak masuk ... sadissss ....
      but lagi sadisss bila bace komen korang neh ... osem gitu! aaaa di mana agaknye SA simpan projector tuh???

      Delete
    2. hahhaha sy pon bercelaru nk check cerpen awk kali ni...nak bg markah pun serba x kna...
      x nk komen yg lain tp pg esk German Italy nehhh...berdebar sesgt2 neh...adehhh

      Delete
  62. kita. is. sedihlah. mommy =(

    its sad, its sad... why cant we talk it overrrrr.
    *tetiba*

    ReplyDelete
  63. knapa dua bab lagi???/ nak lagi2x dan lagi....kl....ur writing ohseemmm..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaa.....dua bab je....waaa lagi skali :p

      Delete
  64. KL,

    ayat2 cinta Azri terus mmbuai persaan Lisa - perasaan rindu & benci
    tambah lgi dgn kehadiran azri secara tiba2 je di pagi subuh!
    kasihan Lisa.

    Jahat e Lili - dia ambik gambar Lisa & pas tuh nk bagi Papa or Azri?
    dh mula nk buat perangkap so that dia leh dptkn TA!!!

    nak cakap ape neh KL, USD tnggal 2 bab je g?
    mesti kitaorg rindu kat Lisa & azri, & byk kisah lydia & Darling lum g tau

    kata2 KL kat kakinota mbuat sya rasa sedih - tapi nk gtau KL - tmpat neh mmg rase mcm lepak dgn kekawan walaupon hakikatnye masing2 jauh - tapi dekat di hati esp KL sendiri yg tak jemu melayan kami!
    tq KL .... love luv & lev u always.

    -guest melepak

    ReplyDelete
    Replies
    1. guest melepak

      kasihan Lisa kan? susah lah kalau cintakan org sgt. Kan best kalau perasaan cinta tu x der..err boleh gitu?

      USD tgal 2 bab lg...ya betulll :(

      x per, rindu2 boleh je melepak lg kat sini...sy ada je even x aktif ke..x visible ke....
      welcome....love lev & lev u always.

      Delete
  65. Great job Rin...sangat touching .Selalu kita rasa besarnya bakat yang awak ada. Thanks...puas hati setiap kali baca new n3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umie..thankss....bakat main2 memang terserlah ni Umie :p
      welcome. Cover novel baru tu sweet tp tajuk dah x menahan, sad story ke?





      errr aci x bls dr bwh smpai atss...ni bahana lembap reply....sorry(

      Delete
  66. eii..nyampesss la lili cap ayam ni eiii..
    awat lisa ni baik sgt ni.. takat marah gitu jer.. patut kasik kaki sekali.. hahahahaha.. gila kejamm!! but i think she deserved it :P

    azri ni junjung ego melangit kan.. hermm, projektor dia amek eh? wat kenangan ngan lisa..sweet ajer.. :)

    errr.. part g bercuti tu. err.. ai jelesss tauu!! wuwuwuuwuwuuuuuuuuu.. sweet gilos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mizz acu..sy lmbt sgt reply ni sbb msk spam..sob3x

      Delete