Tuesday, 12 June 2012

Untuk Semua Dosaku (USD) Bab 18

Nota cinta: 12.12.12 some parts hv been removed :(

           
            HUJUNG minggu yang sengal dan bosan tanpa aktiviti. Dah keluar joging, Lisa balik dan masak sedikit untuk dirinya sendiri. Ringkas sahaja. Cukuplah makan bujang katakan. Lisa melangkah ke almari pakaian. Hajat di hati hendak menggosok baju stok seminggu. Bukan semua bajunya perlu digosok pun tapi baju Azri kebanyakannya kemeja dan seluar yang perlu digosok. Dia angkut di rumah Hanif balik dari joging tadi. Firuz pun ada di studio sebelah. Azri tak ada, pantang lah tu. Terkedu juga Lisa apabila Hanif tiba – tiba meminta maaf di atas kejadian Octoberfest. Dah lama berlalu dan kerana cabaran bodoh Hanif, dia kenal Lydia.
            Semalam Azri ada telefon. Tanya nak pesan apa – apa lagi tak. Prihatin betul. Rasanya tiap – tiap hari Azri telefon. Risaukan Lisa tapi Lisa pandai sahaja mengambil hati Azri agar jangan risaukan dirinya walau pun hati sakit menanggung rindu. Yang penting Lisa tergelak besar mengingatkan Azri menyuruh Damia Humaira menjenguknya di Pasing kerana risau keadaannya. Siap cemburu ingatkan Lisa bermalam di rumah Tengku Akhbar. Lisa hanya membiarkan soalan Azri berlalu. Nanti – nanti dia akan kenalkan Azri dengan Lydia.
            Baju kegemaran Azri, kemeja lengan panjang berwarna putih Polo Ralph Lauren dengan kotak – kotak hijau-biru gelap di lipatan lengan ditarik. Baju ni Azri selalu pakai dengan jeans lusuh D&G siap lengan dilipat ke siku. Kalau dah rindu, ingatan macam kena gam. Sekali, yang disangkakan kemeja Azri ialah telekung Lydia. Lisa terdiam. Jantungnya berdegup laju entah kenapa. Putih dan harum telekung Lydia selepas dibasuh. Lisa terus menggeledah almarinya. Mencari telekung miliknya sendiri.


         LAGU Eagle Eye Cherry, Save Tonight yang selalu Azri pasang dinyanyikan perlahan sambil menapak turun ke bawah. Lagu kegemaran untuk menaikkan semangat tunggu Azri balik entah bila. Bolehlah layan lagu tengah – tengah rindu ni. Bersemangat tau dengar. Beg kertas di tangan berisi telekung Lydia dipegang erat. Sampai di hadapan rumah Lydia, lama Lisa berdiri di hadapan pintu rumah. Teringat keletah Darling. Baru Lisa nak mengetuk pintu, pinggang dipeluk dari belakang.
            “I’m back babe!”
            “Azri?”



p/s: sorry for the teasing teaser...hahaha...and also sorry utk sesiapa yg add FB Rin Ahmad, sy tatau nak update apa frankly speaking & keep on thinking & this is now become a major problem to me. *sigh. (actually segan nk beradd bagai dgn readers, I'm nobody_hehe)
But u guys must like KLFP. The anonymous admin will help you and entertain you always.
Thank you admin & KLFP likers :))
p/s/s: panjang nih. Baca smpai lebam. XOXO!!!


  

52 comments:

  1. bila nk start brubah ni?
    lambat lg ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh soon like next n3?
      tak sabar as much as i do :)

      Delete
  2. wAH...cepat lak hari ni... cahaya indah nampaknya mula mengintai2 hati Lisa... syukur.. alhamdulillah...go..go.. go..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka bg n3 pg atau lunch sebenarnya. Kalau ptg & mlm org x feel sbb mcm tu time busy kan.
      Alhamdulillah :)

      Delete
  3. Auwwww.. Azri is soooo sweeet!
    Ldyia ni terrbaek lah.. Suka karakter ddia.. So, ni la permulaan perubahan lisa.. Beshnyer!
    Azri da balik.. Xsabo nak tggu saat2 azri di tinggalkan lisa ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. auwww mizz acu sweet part mana? ni sumer psl Lisa & Lydia jer.
      Dah mula dah...sumer org tgu nie...
      lagi org tgu Lisa tinggalkan Azri...whoaaa

      Delete
    2. sweet part azri ngn lisa laa.. sila rujuk tyme lisa tengah angau sensorang dpn lydia tu.. hehe.. caring overboard!

      Delete
    3. siap ada rujukan..x menahan..hahahaha

      Delete
  4. aaaa~ why, why the teaser tu dekat ending. sakit jiwa eden. haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..gelak guling2 sy baca komen awk ni *org yg baca teaser will understand why!!
      Punyalah tgu, secoet kat ending? why2 KL? Yesss I'm cuckoo again today lol!

      Delete
  5. suka Lydia sebab dia tenang dan cool :D mesti dia yang tolong Lisa untuk berubah kan?

    love you, KL! thanks for the entry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay Liya Zafrina ... n3 yg awak hendak kan USD18 utk birthday - Happy belated birthday dear! ♥♥♥

      ~KLFP~

      Delete
    2. tiba2 rindu nak baca USD and then terjumpa komen kak jaz ni. hahaha! thanks kak jaz <3

      Delete
  6. fallenmoon dearie....yes she is cool. Tak buat org rasa gelabah but reversely buat Lisa suka je...love you too & w'come.

    ReplyDelete
  7. yes yes yes...I love this...

    ReplyDelete
  8. woweee, muncul dah watak Lydia. Cool! Mst Lydia byk psikokan Lisa sebab nk bw Lisa balik ke pangkal jalan kan? And how will Azri react bila tau Lisa jumpa kwn baru? Ok ke KO?

    woh, lamanya x dgr lagu eagle eye cherry nih. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan org bijak pandai ni kalah psiko bcos they can think better than ordinary :))

      hahahha oldskool like us jer kot layan :p

      Delete
  9. Nasib baik org m'sia yg jumpa..siap jamu nasik lemak rendang daging lak tu.. Tak lama lg lisa transform jd jumeirah jane versi islamic lah. Tak sabar nak tgk reaksi SA.. To lisa gud luck!!

    Betoi tu..dah lama x dgr lg eaglr eye cherry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lisa jadi Jumeirah Jane versi Islamic, SASG transform himself jd naga la....
      hahhaha minat jgak EEC

      Delete
    2. Mesti le minat.. EEC, 3 doors down, lifehouse, limp bizkit, koRn,muse (zaman-zaman jahiliah) :)

      Delete
  10. I luv reading part Adriana..kalau perempuan,buatla mcm perempuan
    part Audrey Hepburn..about 2 hands,dlm maksud tu
    Biskut apa yer??biskut rs ubat gegat,sumpah!! x pnah mkn ubat gegat..biskut Marzipan & prinsip 3T..mmg berkesan kan!!girl power
    Recite quran makes Lisa sleeps w smiles..Lydia sungguh baik,maknanya her hubby ke yg hanyut?poor Lydia
    Well ..ending yg i suka.I'm back babe!!!sapa lg kan..encik Hero SSB Azri
    panjang n3 ni,siap ada ayat quran yg i nk balik baca nnt
    TQ Rin..as always, Rin bercerita sambil berkongsi ilmu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sal, welcome....tu yg 2 hands mmg Audrey Hepburn yg quote pun...
      yuck kan..bau ubt gegat pon x boleh not to imagine makan...aigooo yucksss
      Lydia okay je....poor Darling :(

      Delete
  11. prinsip 3T?? ptut la naga berapi tu kdg2 mcm hamster ek.bravo lisa!

    "Seseorang dlm hidup nya,pun sama,.pernah mcm lisa.kalau sekali tgk sah mcm lisa,tapi kapal org trsayangnya hanyut....."

    speku best ni..mane hubby lydia,die single mom ke?

    p/s lagu tu 1 hit wonder kak rin,tapi layannnn... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syira lucky u x ckp mak aii simpan CD tuh bwh katilll...jgnnnn *no-no-no
      oh tu lagi petua org nk kawenn syira *how to tame ur partner...kna psiko syira :))

      speku hangat lol!

      Delete
  12. WAHHHHHH... saya paling suka penulisan gaya flashback2 nih.. hmm, how sweet depa berdua nih.. NL snggup minum beer bagi pihak SASG.. SASG pulak snggup makan biskut yang mcm ubat gegat.. minum beer tu mmg lah x sweet.. cara dia owg snggup bekorban for each other.. erkk.. macam manalah rasa ubat gegat eh?? x terduga dek deria rasa..haha.. (ke kak rin ad pengalaman???) =p

    NL.. suka part 3T tuh.. timang, tawan n tewas.. pndai dia bc bahasa body SASG.. aigoo.. sy pulak y terasa rindu dekat SASG.. part USD awl2 dulu.. nmpak mcm NL hati kering.. tp rupanya basah jugak bila direnjis kasih SASG.. =)

    Lydia... hmm.. akhirnya dia muncul juga.. suka gaya teguran dia.. mmg menampakkan sentuhan seorang muslim.. sebab orang y betul2 baik ni je pandai nak jaga hati orang lain..

    be waiting for next entry.. agk2 sebelum berpisah tuh, msti depa berdua gaduh besar kan.. (kali ni komen pendek.. insaf sudah!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat gegat? grrrr bau pon dh nk muntah tp tatau la kot ada org boleh mkn marzipan tuh. Sy surrender awal2...

      oh dia kn kering gak tu org tanya sayang x slamba ckp tak tp pandai je dia layan azri...

      betul2...org yg lemah lembut is a good deliverer.
      la pendeknya saraaaa....tlgla jgn insaf *blink2..muahahaha

      Delete
  13. Mommy !! Yeayyy Azri dh balik. Hihihiii.
    Agak2 Azri bengang tak dgn lidya sbb Lisa jumpa nur?
    Ttbe terasa nak tgk sifat kebapaan Azri terhadap darling.
    Kehkehkehh....

    Thankss mommy.

    ReplyDelete
  14. welcome sweetie. Your request is otw!!!!

    ReplyDelete
  15. dgn perlahan-lahan..lisa bagaikan diseru oleh nur..dgn perlahan lisa akan sedar juga yg suatu masa nnti,lisa kena berubah juga..best kl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siap mcm kna seru ya...haha...tgk nti cahaya tu ada kat dahi lisa x...tq awak

      Delete
  16. Life is always at some turning point.... dan Lisa telah menemuinya.

    Azri dah balik so apa yang berlaku yup?

    Can't wait for next n3 Rin *wink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Even baking cn come at turning point whr u need to change the recipe accordingly.
      Errr so resipi marzipan dh ada ke belum...*wink2 jgn risau. Mmg gigih nk abiskn cpt2 pun ni. Hehe

      Delete
  17. ... Lisa kalau nak terus berubah memang susah ... pelahan-lahan kayuh... Insyallah boleh....
    ... Azri tolong makan biskut ubat gegat .... Lisa tolong minum untuk Azri yang nampak gagah tapi berpenyakit tu....
    ... x sangka naga pun ada penyakit semput......hehehe..... naga manja tu namanya...
    ... terima kasih Lidya kerana memberi NUR kepada NurLisa ...
    ... Azri tentu bengang kan baru tinggalkan Lisa seminggu dah ada orang lain yang rampas Lisa.. ... terbaikkkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. And definitely lidyas character x gopoh paksa2 lisa kot.
      Mau x bengang kak blk2 lisa ada awekkk...ngeeeee

      Delete
  18. this is good..
    i like it very much..
    thanks 2 u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I rarely nmpk ur name so haiii hello n tq err welcome :)

      Delete
  19. as-salam & hi ya young lady KL ....

    Finally, the mysterious voice was revealed avid to most readers specu is correct !
    Lydia the savior ! Tat’s it …. Wat ever happen there must b a wisdom ‘hikmah’ – Lisa’s misfortune of being too drunk has give way for her to meet Lydia !

    Tersangat haru gitu … really I was moved by Lydia’s way of approach !
    Lydia knows not to ask questions or talking bla bla bla to Lisa – a kinda of true muslimah tat even a hard-hearted person could melts with her fine attitude & assistance!

    This n3 does give various great notions & conceptions – esp the hands theory fr Audrey Hepburn mentioned by Lydia, plus Adriana mental picture of being female & Lisa 3Ts !

    So hope one fine day when anxiety disorder might attack Lisa again – she will compel to read the Qur’an instead of taking Xanax – as practiced by Lydia to calm her down !
    And … this could b the main turning point for Lisa to move to a brighter path !
    Moment of ‘pengislahan diri’ for Lisa…
    Well ….. Nothing is impossible because the word itself says 'I'm possible' !-again fr Audrey Hepburn

    TQVM KL ♥♥♥
    *also so anxious to know more of Lydia & Darling …

    ReplyDelete
  20. Wsalsm n hai dearie...haha serius u read her words? At least she sounds a version of woman pretty with brain....agree? No? Haha...
    Oh tat impossible i'm possible tu very catchy tuuu...
    Welcome to lydiadarlinglisa world!!!!
    Kna tgu next2 n3 :)
    Tq & welcome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu dia perkataan yg di cari-cari -pengislahan diri-

      timakasih cik jazmin & Rin
      -Lyn

      Delete
  21. sesuatu yg akan mberi jalan menuju Nur buat Lisa dh terbuka
    Lisa yg tengah rindu Azri - mbuat sy jugak rindu SA - rindu dengan perangani naga dia!
    pelik tak Azri dengan Lisa nanti - sbab Lydia tinggal satu apartment
    mana tahu Lisa kerap bkunjung k tempat Lydia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...mmg sah jd geng la depa nti...
      Naga tu konpem keluar bulu tensi punya pasal :))

      Delete
  22. rinnnn...
    as usual, cik penyibuk nak sibuk mengomen walaupun skrg tgh tgu flight nak terbang balik ;)
    inilah kot sebabnya lisa hilang tanpa pilihan dan azri balik msia tanpa lisa. lisa dah jumpa cahaya jalan, azri pulak masih teraba-raba sbb jalan dia masih gelap.
    btw, nama budak kecik tu comel doh! darling ;)
    thanks for the entry babe, memang panjang ;)looking forward to read the next entry. take ur time k, yg penting kualiti tu sentiasa ada ;) sayang awak rin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. emy
      org tgah kecoh Euro kat sebelah, dia nk blk...hahaha...terbalik betull.
      blk mkn kek lapis sedapnyaaa...
      nama tu sempena nama ank my friend..brani siott dia letak nama ank dia Darling...muahahha...*i knw she won't read this :p
      sayang awk jgak!

      Delete
    2. hahahahaha..paling tak puas hati tgh2 terbang germany pulak main >.<, tak dapat nak tgk langsung. ternganga ajelah mulut check sape kalah sape menang kat internet.
      hohohoho semestinya kek lapis mesti di ngap masa blk nanti, lebih2 lagi time raya. lemak berlapis2 pun dah tak kisah ;p..
      comel giler nama darling, bila baca siap sa imagine lagi budak kecik nama darling ni macam mana ;p..
      baca teaser 19 tadi, maksudnya tak lama lagi lisa menghilanglah tu kan? patutlah naga keluar api, alkisah rupanya gitu (angguk2 kepala) ;p...

      Delete
  23. ria Ahmad add la saya kat fb nurul sakinah yang ade gambar bunga ros merah...saya nak add tak leh plak...hehehhe..peminat setia karya lepak ni....teruskan menulis yer cik writer...

    ReplyDelete
  24. nurul sakinah..yg timeline baru tu ke? ada awek pakai tdg dgn ros merah pastu pic mamat2 korea..hehhe..betul x?
    okay thanx 4 ur support!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala bukan yang tu lka ria ahmad...salah orang tu....gamabr pofile saya yang ade ga,bar bunga ros merah jer...ria ahmad kenapa saya tak leh add fb ria ahmad eik??ria ahmad mmg superb la kalo tulis cerita ...hehehehe

      Delete
  25. x sabar tggu episod selepas mrka bernikah...
    tq so much Karyalepak ...

    ReplyDelete
  26. KL,

    sy suke buat komen bila dh bace 3-4 kali - nk ambik feel!
    nasip baik Lisa ni tk trkantoi oleh Lydia yg minda dia dok melayang kat Azri huhuu
    Darling ... nampak cumel ek ... petah cakap biasa kn umur 5 tahun - kejam nyer Lisa tak nak ingat Lili *sy pung benci Lili

    tq KL!

    -guest melepak

    ReplyDelete
  27. 3 kali taip komen tp x dpt post.mmg sesuai gelar hp ni samseng bkn samsung. Penat mnaip psl SASG tn naga sakti kita ayat pun asyik btukar ja hihi. lps ni mesti citer psl Nur yg mula mnerjah lisa kan. Apa agaknya reaksi pak cik naga tu. Tp kurang sikit nebes sbb awl2 dah citer azri n lisa dh kawen hihi. Mn tau ttiba kebar jd pilihan.pengsannn. Cuma excited nk tgu apa jd kat lisa bila rapat ngan lydia lps ni.

    ReplyDelete
  28. Waaa! pendek2... tpi x pe epi 19 dah keluar pun . ah lisa.. rindu-rinduan dngn azri ye? InsyaALLAH cahaya iman tu datang lepas ni~ <3

    ReplyDelete