Wednesday, 25 January 2012

Promo Jejaka Edisi Terhad


Kisah dua dunia yang berbeza dan bersatu dengan satu rasa.
Kadang – kadang bila hidup orang lain bengkang - bengkok,
kita gelak sebab;
kita berada di jalan yang lurus.
Kita terlupa bahawa dunia ini umpama roda.
Bila hidup kita pula yang bengkang – bengkok, 
orang tu gelak kan kita tak? 
Atau orang tu tetap setia bersama kita?



Que Zafril bin Abdullah
Hmm..Rupa? mestilah komersial. Kata pramugara. Nak tengok dia senyum? 24 jam boleh tengok sebab dia memang pemurah. Lagi pun hidup seorang Que Zafril mana pernah ada masalah. Ada masalah cabut je lah. HE HE HE.
Hmm..cutting body? Macam model tu haruslah. Kata pramugara paling handsome abad ini. Kan Kan Kan?
Hmm..nama? Komersial gilerr. Pakej la dengan rupa. Apa orang cakap? 2 in 1? Tapi kalau semuanya komersial, hobi pula mestilah semua yang stok – stok terhad je. Cu teka?

Sara Nabila binti Saidin
Hmm..Rupa agak komersial. Putih melepak tapi nak tengok dia senyum? Mak ngaii..susah ooo. Maklumlah orang susah, mestilah banyak masalah. Dengan rambut pendek lurus paras bahu siap fringe depan, sekali tengok macam baby doll tapi baby doll masam la!
Hmm..cutting body? Macam model tapi macam rendah sikit. Dalam 5 kaki 2 inci. Tak lepas nak jadi runaway model sudah pasti. Jadilah pemakan gaji tegar. Gaji RM 1800 lepaslah takat diri sendiri duduk KL ni.
Hmm..nama pula langsung tak komersial. Kalau tengah jalan, takat orang panggil Sara!Sara! memang Sara buat tak tahu. Nak tahu kenapa? Sebab berjuta orang nama Sara kat dunia ni. Anggap je lah orang tu panggil Sara lain. Kalau betul orang panggil dia, panggil la siap binti sekali kan? KAH KAH KAH.





“Encik, tak kan semua bilik nak buat studio?” Tanya Sara serius.
“Suka hati saya lah, saya bayarkan?” Balas Que.

Sara pelik:
Baru last week dia siapkan studio jamming untuk bilik atas rumah mamat ni. Tak kan sampai dua bilik nak buat kot? Jangan cakap nak buat bilik recording pula? FLY FM studio nak pindah kat rumah mamat ni ke?

Que tak pelik:
Sebab dia rasa dalam hati dia ada ‘rasa’ skettt dekat awek Acoustic Consultant ni. Comel!!!

Que Sara:
+Saya tak suka pramugara.
-Saya boleh tukar kerja.
+Kerja apa?
-Apa – apa je. Cakap je, semua saya boleh jadi.
+Errr...(Sara speechless. Ada cara lain tak nak me‘rambus’kan mamat ni dalam hidup dia?)


I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It’s gonna be a bright (bright), bright (bright)
Sun-Shiny day.

I think I can make it now, the pain is gone
All of the bad feelings have disappeared
Here is the rainbow I’ve been prayin?for
It’s gonna be a bright (bright), bright (bright)
Sun-Shiny day.

Look all around, there’s nothin?but blue skies
Look straight ahead, nothin?but blue skies

I can see clearly now, the rain is gone,
I can see all obstacles in my way
Gone are the dark clouds that had me blind
It’s gonna be a bright (bright), bright (bright)
Sun-Shiny day.


31 comments:

  1. uuuu..dah ade cover la...

    neway,welcome abroad que :)

    ReplyDelete
  2. owh..cam best je cite ni..

    ReplyDelete
  3. wow ...n wow ...tho' hav read d promo b4 but still a very whopping WOW!!! ...
    very much (tahap gigantic) looking 4ward for d 1st n3 ...
    looks like JET is is a happy-go-lucky n an easy-going guy tat is quite content with his life ...
    hmmm sure he will b loved by readers ... n offcourse ... our new Sarah ... :)

    ~Jazmeen@Melor

    ReplyDelete
  4. Wah dah masuk dah n3 JET...
    Cantik cover JET tuh...

    Tak lama lagi demam JET lah pulak...

    ~w.t~

    ReplyDelete
  5. huhu, cover cun! like it very much. :)

    and welcoming que and sara too. :)

    yang penting que bukan 'kayu' cam previous hero kan? haha.

    ReplyDelete
  6. Tok Tok! salam :-)lama tak jengah blog cik KL, tup2 dah ade JET ni hehehehe...lau part2 Edisi Terhad i Like XD... kompom terjebak punyer...hmmm tinggi si Sara 5'2' uikk lebey kurang kita jep ~ ahakkkzz....ape2 pon gud luck dear ^_^

    ReplyDelete
  7. syira
    cover fr Kak Izan, sekutu GET, Arluna K Izan MIA - dia anti Joe..hahaha
    pening mcm Hajar jgak ke cpat sgt dtg mereview promo neh?

    anonymous
    HAHAHA pls note the word 'cam' sbb kot nti x seperti bayangan korang. Ni namanya promo 'acah mak enon' nti cter belum tentu ya :p

    Jazmeen@Melor
    same words & same line
    yes Que is another different character apart fr our other heroes Fareez & Joe. Our youngest hero.
    hehhe..takutt nk tgu reaction. Like how much readers hate Joe dulu.
    Sara will totally different fr Nina & Meen but the same strong woman character will always be in play!

    ReplyDelete
  8. hahhahaaaa..kak rin neh mcm2 la...kak izan anti joe jambul?? sentap team joe jambul neh hehee...

    ReplyDelete
  9. kak...
    welcome back...
    new story
    promo dh bgs dah tggu citer je...
    kelainan jalan citer akan menjadikan sebuah citer itu menarik
    berharap sgt akak akan buat yg terbaik...
    kita tgu entri seterusnya...

    ReplyDelete
  10. w.t
    cover by pro tue.
    demam x pe jgn kanser dah. merebak nti..hahaha


    Hajar
    nama dah Que. harus keras mcm cue yg dia pegang tuh..hahaha...Sara

    TLC
    Sara sama tgi dn awk? Hoho..mcm tu kna masuk la part dia layan Lisa Klepsay dgn mask cheese cake. I take ur recipe eh ;)

    syira
    lol!


    ryana
    yoo...u welcome back too!!
    sy pun hope for the best. Kena bnyk meroyan ni baru dpt mcm2 idea.

    ReplyDelete
  11. salam KL...
    yg ni ble plak...?
    GET....bl n kuar nvel ni..? xsbr nye...
    ~Qz~

    ReplyDelete
  12. Qz

    ni bile2 tiba2 bosan x pun tgu follower cecah 100..aci tak? Sy tgu material nk masuk skali 1st n3 tp x siap lagi. Nti siap material tu baru sy publish okeh.

    ReplyDelete
  13. JET .... no worry will wait patiently coz akak tau citer tetap best - worth waiting for!!! good good suke to know yg Sarah has a strong character mcm meen n nina

    -Lysa M R

    ReplyDelete
  14. yes ... so hepi bila tengok JET dh nk ON
    rase mcm suke ngan sarah punyer character
    wondering how old are these guys??? ... sarah n que

    -NuR

    ReplyDelete
  15. johnny Nash-I Can See Clearly..cant wait for JET :)

    ReplyDelete
  16. Lysa MR
    hei ya...x mo la ckp mcm tu. NTi sy stress. Nk menulis smbil lepak2 je kak :(
    Sara more a like kna strong jgak. Kna jd idol awekss.

    NuR
    Que-25
    Sara-24
    citer nie starting would b dunia bdak2 la kot.

    Anonymous
    I can see cleraly tu a song tat cn put a smile to anybody's face kan (brokenhearted&heartlessareexceptional)pening x baca? hahaha

    ReplyDelete
  17. interesting nih..!! post cepat sket yer KL.. bila free laa..:)

    ReplyDelete
  18. nk welcome que n sarah@baby doll ...
    bace promo rase mcm sayyys ..another great n osem piece of work!
    honestly - i don adore a steward! kire = ngan sarah kot! hahaaa
    .... hope que wil change my perception cheewahh!!!
    d song ..... really a perfect kick start for JET ...

    -guest melepak

    ReplyDelete
  19. Assalammu'Alaikum KL & semo ...
    bace promo dh mcm ada 'MAGNET trying to pull' nk bace terus ... hehee ...
    SARA yg masam & QUE yg ceria -mcm 'best' combination of relationship!

    KL u r always d best!

    -ImAn ar-RahmaAn

    ReplyDelete
  20. mizz acu
    okay2..tapi sy tgah tenang & aman bahagia. Tu yg lmbt. Dia kna meroyan baru n3 cpat...hahaha

    guest melepak
    hahha..ade ke org adore steward. plzzz lahh. Jahatnya saya tp kna venture into new career. new perspective kan?

    ImAn
    Waalaikumussalam,
    Quesara mcm best. 'MACAM' jerrr...hahaha
    eh nama mcm Jad ImAn...baru perasan :)

    ReplyDelete
  21. Tajuk cliche,
    ceritapun bakal cliche.
    Hero/Heroin dari tak suka kepada suka.
    Well...
    All the best. ;)

    ReplyDelete
  22. Anonymous
    confirmla awak cerita cliche. Tak ada makna sy nak buat tempat lepak saya tempat air mata tumpah atau drama melakolik.
    Hahha..I am damn serious with my objective of having a blog. KARYA LEPAK. Hahhaha...
    Nti nk sgah baca x cter cliche ni?

    ReplyDelete
  23. anonymous,

    cliche? why worry?
    u wan citer yg differ?
    say... hero suke habisan ngan heroin
    the end hero benci n x suke dia punyer heroin?
    or smthing more differ ... hero carik heroin dari langit ke tujuh???
    or mak/bapak kaya end miskin merempat? cacat jd normal!
    kiss good bye anonymous ... b real k ...

    -guest setia-

    ReplyDelete
  24. woww...JET pulak...KL nih suke yer wat cite yg edisi2 terhad nih...I likeee...!!! bace promo jer rse cam dah bestt...


    -MWR-

    ReplyDelete
  25. guest setia
    err. bai..hahha



    MWR
    Alaa..sng..plot tukar, tajuk maintain. Dorg perli nti kuat anak terhad ke, isteri terhad ke....hahha, haru tu kan?

    ReplyDelete
  26. macam besss :)

    ReplyDelete
  27. SAYAMINAT SANGAT NOVEL, TAPI NASIB BADAN XDA DUIT NAK BELI...... NASIB BAIK ADA NOVEL ONLINE...... ;)

    ReplyDelete