Thursday, 15 December 2011

Jejaka Edisi Terhad

Promo Jejaka Edisi Terhad coming 2012



Que Zafril bin Abdullah
Hmm..Rupa? mestilah komersial. Kata pramugara. Nak tengok dia senyum? 24 jam boleh tengok sebab dia memang pemurah. Lagi pun hidup seorang Que Zafril mana pernah ada masalah. Ada masalah cabut je lah. HE HE HE.

Hmm..cutting body? Macam model tu haruslah. Kata pramugara paling handsome abad ini. Kan Kan Kan?

Hmm..nama? Komersial gilerr. Pakej la dengan rupa. Apa orang cakap? 2 in 1? Tapi kalau semuanya komersial, hobi pula mestilah semua yang stok – stok terhad je. Cu teka?

Sara Nabila binti Saidin
Hmm..Rupa agak komersial. Putih melepak tapi nak tengok dia senyum? Mak ngaii..susah ooo. Maklumlah orang susah, mestilah banyak masalah. Dengan rambut pendek lurus paras bahu siap fringe depan, sekali tengok macam baby doll tapi baby doll masam la!

Hmm..cutting body? Macam model tapi macam rendah sikit. Dalam 5 kaki 2 inci. Tak lepas nak jadi runaway model sudah pasti. Jadilah pemakan gaji tegar. Gaji RM 1800 lepaslah takat diri sendiri duduk KL ni.

Hmm..nama pula langsung tak komersial. Kalau tengah jalan, takat orang panggil Sara!Sara! memang Sara buat tak tahu. Nak tahu kenapa? Sebab berjuta orang nama Sara kat dunia ni. Anggap je lah orang tu panggil Sara lain. Kalau betul orang panggil dia, panggil la siap binti sekali kan? KAH KAH KAH.


 ***


“Encik, tak kan semua bilik nak buat studio?” Tanya Sara serius.
“Suka hati saya lah, saya bayarkan?” Balas Que.

Sara pelik:
Baru last week dia siapkan studio jamming untuk bilik atas rumah mamat ni. Tak kan sampai dua bilik nak buat kot? Jangan cakap nak buat bilik recording pula? FLY FM studio nak pindah kat rumah mamat ni ke?

Que tak pelik:
Sebab dia rasa dalam hati dia ada ‘rasa’ skettt dekat awek Acoustic Consultant ni. Comel!!!

Que Sara:
+Saya tak suka pramugara.
-Saya boleh tukar kerja.
+Kerja apa?
-Apa – apa je. Cakap je, semua saya boleh jadi.
+Errr...(Sara speechless. Ada cara lain tak nak me‘rambus’kan mamat ni dalam hidup dia?)


p/s: Selagi kak Izan x tlg buat cover, selagi tu x der n3 eh (ampun akak!!)....
HA HA HA
TGIF!!!

25 comments:

  1. Jdi yang terawal agaknya baca promo citer baru kat sini...
    Saja jenguk2 sebelum tido...

    ~w.t~

    ReplyDelete
  2. ooo..jejaka edisi terhad pulak yer? hehe...ape pun tetap menunggu entry dr KL....hehe

    ReplyDelete
  3. walauwei...jejaka edisi terhad..ni yg x sabar ni..

    ReplyDelete
  4. Uiyooo, ada cerita baru. Menarik! Hehe.

    ReplyDelete
  5. Ish dah tu ktorng nak bace ape dah ni klu KL ✗ post ape2... Ala nnt rindu r dgn KL..

    ReplyDelete
  6. JET - mesti gempak esp zafril wit all his limited edition thingy - relative to TSF? wat's sara job?- @Zafril's studio? - waaa ... so excited to know further agak-agak JET ada jumpa GET kat NY :) kn JET pramugara!

    ~Jazmeen@Melor

    ReplyDelete
  7. KL, ko dah email spec belum? aku akhir2 tahun nie bengap sket. kerja banyak. buat design ikut client nak. payah nak fikir2 nie

    ReplyDelete
  8. hoh edisi jejaka pulok ekk XD nice!

    ReplyDelete
  9. w.t
    betul, awk org pertama..hehehe

    zura
    sy tgu awk punya lol!

    aisy
    lmbt lagi...

    dueb
    korang baca Arluna dulu la..ini sajerr booking idea jer..2012 couls be in Dec right?? (gelak jahat)

    hajar
    kna tgu tuuu..

    Jazmeen@Melor
    hehhe...Sara acoustic consultant.
    Kalau bagi zafril tackle Meen okay x last2?

    kak Izan,
    belum, segan..hahahha..nanti ah today sy mail.

    TLC
    pic kawen saper tuu?? JET plak on queue :)

    ReplyDelete
  10. aaaaaa....kak rin,smbil bce promo neh smbil lyn lagu its a final countdownnnnn :)

    ReplyDelete
  11. Syira
    Countdown New Year Syira...
    JET ni x tau bile nie :p

    ReplyDelete
  12. tuh la psl..sbb mcm TER-bace komen akak kt ats tuh'2012 couls be in Dec right'...


    mmg kijam bnyi nye...

    ReplyDelete
  13. tak de beza pon GET or JET rasa cam train komuter yng ada kepala depan blakang, tapi sebab aku dah boring tahap giga oleh itu aku layan lah jugak JET nih
    -seripagi-

    ReplyDelete
  14. kak...
    citer ni pun edisi terhad ke....
    agak2 mase pun terhad kan....kan...
    promo yg menarik......
    karekter diaorg pun macam meen n fareez ke?....
    atau ada kelainan...
    tahun depan baru blh baca kan?......
    akak
    smga akak dapat idea untuk habiskan citer2 kak blog akak
    akak....
    dan semoga shat slalu n d beri kelapangan

    ReplyDelete
  15. Wahh..edisi jejaka plak eh? Cant wait!!
    Lepas tu citer anak edisi terhad plak ke? Haha..Joking! LOL

    ReplyDelete
  16. syira
    hahha sbb nk hbskan Joe-Nina dulu. Jadi x tahu bila. Masa pun terhad kan?

    seripagi
    hahha..lawaklah. mcm komuter eh. awk x jmpa blog e-novel lain yg best2 nie. Bnyk lg tau blog lain yg cter die best2. Kat sini mana ada cter berat2 & pelik2, semua level2 nk bagi pelepak kat sini relax2 je. Tak smpai taste awk kot cik seri :)

    ryana
    karektor dorg lain. X sebaik Fareez & Meen.
    Ini notti2 sikit 2-2.
    Thanx sgt2 Ryana. Nk hbskan GET ni pun semput tau. pastu baru Arluna pastu baru JET.

    cthans
    Tgu la kalau awk sudi yea :)
    Ermm..boleh difikirkan tu. Anak Fareez & Jasmeen..
    ewah2..

    ReplyDelete
  17. ingatkan long lost friend meen. member Edisi Terhad. hahahaha.... JET interesting!

    ReplyDelete
  18. Hahaha... I follow apa-apa cete dalam blog U....
    Jejaka edisi terhad ni ... adakah sehebat Fareez ....

    ReplyDelete
  19. Watak dalam citer terbaru tahun 2012 tu nanti...

    Ada bau2 bacang ker ngan mana2 watak dalam citer2 yang sebelum nih...

    Ataupun anak fareez ngan jasmeen ker...
    Kalau ditakdirkan anak diorang, boleh la selit2 CC dan FF edisi warga emas nanti...

    ~w.t~

    ReplyDelete
  20. m
    hahha..mcm2 edisi terhad dah sy dgr ni..klako

    sue
    errr,Fareez mature sket, ni versi bdak2 sikit kot tp at the end br ada gaya mcm Fareez.


    w.t
    hahha..rasa mcm nk buat sepupu sepapat dorg jgak. Sng sket (pemalas punya writer nk cr ilham kahkahkah)

    ReplyDelete
  21. tu bukan malas cari ilham. tapi marketing strategy. kalau publish cerita berkait2 ni, orang takkan beli satu buku je kan? mesti akan beli sequel juga kan? kan? kan? hahaha. :P

    ReplyDelete
  22. arasnieryie@199516/12/11 7:27 am

    canteeeek!!!!....

    ReplyDelete
  23. Hajar
    wahhh brilliant lah idea awk ni..x terpikir pun smpai situ..ish2 nmpk sgt bkn bdk bisnes sy nie

    arasnieryie@1995
    canteekkk
    jgn bharap cpat cukup. Sy tgah peram GET
    mencari waktu yg sesuai nk anta.
    Pastu baru lega.

    ReplyDelete
  24. uiksss.. cmner lak leh telepas pandang nih.. hehe.. dok sebok kejar arluna je la ni.. mm, nice story ni.. mst xcited tahap dewa petala lapan ni..(?) hihi.. can't wait!! u r best KL..

    ReplyDelete
  25. mizz acu
    kak izan dah siapkan cover..cun lagi..menepati hero sy yg suka tersenyum..laen lah dr encik Joe yg pandang org mcm helang jadina tuh tp sbb sy sengal x blh upload pdf...kna lah hold dulu..
    hehhe..sabar yea...

    ReplyDelete