Monday, 30 January 2012

Jejaka Edisi Terhad Bab 2


            Sara ralit memerhatikan monitor CCTV yang di ruang pejabat. Maklumlah pusat snooker yang besar seperti ini harus dilengkapi dengan kemudahan CCTV untuk memantau aktiviti di setiap meja dan segenap penjuru pusat. Sara yang sibuk meyuruh Sean memasang CCTV dulu. Awal – awal cadangannya langsung tidak diendahkan tetapi setelah beberapa kes yang berlaku di dalam pusat snooker ini, Sean akhirnya mengalah. Sekarang memang belum ada lagi syarat wajib oleh pihak berkuasa bagi pemasangan CCTV atau sistem kamera litar tertutup ini tetapi Sara yakin suatu hari nanti pasti pihak berkuasa akan mewajibkannya.
            Terdapat 10 monitor dan setiap monitor memaparkan 5 imej daripada CCTV yang dipasang di seluruh hotspot pusat snooker ini. Tangan Sara laju menekan mouse di tangan dan membesarkan imej di monitor satu demi satu. Inisiatif Sara sendiri menyediakan checklist apabila dia membuat pemeriksaan kesemua CCTV ini. Tak payah susah – susah nak panggil orang periksa tiap – tiap bulan. Dia dah belajar cara – cara nak buat penyelenggaraan mudah. Jimat sikit duit. Kalau rosak major baru Sara panggil kontraktor.
            “Sara, buat apa kat sini? Bukan malam ni ada tuisyen ke?” Sean yang tiba – tiba berdiri di belakang Sara menyergah.
            “Ada, tu. Cikgu kat dalam. Break ni jap.” Sara buat muka seposen.
            Tangannya ligat menekan mouse membesarkan imej CCTV di dua buah bilik VVIP. Di sebuah bilik VVIP, Sara dapat melihat muka Cikgu Nadia yang agak bosan menunggu dia. tadi cakap bagi break, tunggulah. Bisik Sara sendiri. Bilik VVIP di sebelah pula masih kosong.
            “Sara!!!”
            “Okay...babai...” Sara berlari meninggalkan Sean terkulat – kulat.
            Sean duduk di kerusi yang ditinggalkan oleh Sara dan matanya membulat melihat meja snooker di bilik VVIP 2 sudah di transform menjadi meja belajar. Sean menggelengkan kepala. Nak buat macam mana, salah dia juga yang membuat Sara terjebak ke kancah hiburan yang sebenarnya amatlah tidak bagus bagi remaja yang tengah membesar seperti Sara Nabila. Kini Sean hanya mampu mengharapkan keputusan SPM Sara cemerlang dan rancangannya ialah untuk menghantar Sara belajar ke luar negara. Tak kira Sara ni anak manja, anak bongsu atau anak itik sekali pun, walau pun Sean hampir seratus peratus pasti Sara akan menentang keputusannya, yang penting dia tak nak Sara hari – hari menempel di pusat snooker ini. Selagi ada kat Malaysia ni jawabnya tak payah nak cakap jangan datang, nanti datang juga dia. Perkataan jangan bagi Sara dah macam maksud suruh. Kelibat Sara yang tekun menulis dan kadang – kadang terangguk – angguk mendengar cikgu tuisyen di hadapan mengajar membuat Sean sedikit lega. Sekurang – kurangnya ada juga arahannya yang didengar Sara.
            Sean menjeling jadual tuisyen Sara yang ditampal diboard bersebelahan dengan jadual tournament dan jadual kerja pekerja – pekerja di pusar snooker ini. Hari ni Sara tuisyen Fizik. Sean pun tak ingat jadual Sara. Rasanya Sara minta tuisyen tiga subjek, Add Maths, Physic dan Chemistry. Sean lebih daripada boleh ajar tapi malas nak menghadap muka toya Sara. Bukannya boleh diharap Sara ni. Tengok mukanya yang cantik tapi kerap dihiasi dengan muncung yang masam mencuka memang boleh buat orang baran. Potong mood 50%.
            Mata Sean jatuh pula pada kertas – kertas checklist di meja. Aishh, sempat masa break tuisyen dia check status kamera kat sini. Mesti Jijie yan mengadu ada kamera yang rosak ni. Sara memang konsisten dengan kerjanya. Walau pun baru berumur 17 tahun tapi amat berdisiplin. Kalau dia yang sibuk nak suruh Sean pasang CCTV di premis ni maka tanpa disuruh Sara sendiri menjadi tukang jaga sistem ini. Bukan tak boleh Sean suruh TYCO iaitu kontraktor yang memasang CCTV ini datang untuk membuat penyelenggaraan tapi dah memang Sara sendiri membantah, Sara siap ajar Jijie sebagai pelapis kalau dia tak ada.
            “Sean, jom turun bawah belanja cikgu tu makan. Pretty lady bro.” Sara tiba – tiba muncul kembali. Pejabat ni letaknya sebelah je bilik VVIP.
            “Sara! Your break time is more than your study time. Go back or I’ll send you home now.”
            Sean mula marah dengan sikap sambil lewa Sara. Subjek Fizik patutlah main – main. Tak suka benar Sara dengan subjek yang satu ni. Cikgu tuisyen pun dah bertukar tiga kali. Sara yang tak boleh pick – up tapi cikgu pula yang disalahkan. Sara cakap kalau dalam kelas Fizik dia memang tidur je. Maklumlah tak faham apa pun maka terpaksalah Sara mengambil inisiatif sendiri, hometuition.
            “Jap, lagu ni ditujukan khas untuk Sean Norman yang kacak lagi bergaya.” Sara sempat menyanyi sambil menghadap cermin.
            Dah cikgu tu bagi dia break 5 minit sebab dia boleh jawab 2 soalan dengan jayanya maka cepat – cepatlah dia keluar. Dahlah bilik VVIP 1 di sebelah tiba – tiba dipenuhi dengan orang. Bising pulak tu. Biasanya bilik VVIP hanya disewa oleh pemain snooker yang agak serius bukannya oleh remaja – remaja atau anak muda yang datang sekadar menjadikan snooker sebagai hobi maka mereka hanya senyap sahaja waktu bermain. Macam omputih main, serius sahaja. Tak macam mat rempit main. Terkinja – kinja sahaja. Tujuan Sara masuk pejabat pun nak tengok CCTV, siapa kat dalam bilik VVIP 1 tu tapi tengok Sean masih bertapa kat pejabat ni langsung potong.

So don't you worry about
People hanging around
They ain't bringing us down
I know you and you know me
And that's all that counts
So don't you worry about
People hanging around
They ain't bringing us down
I know you and you know me
And that's why I say

            Sara memang suka lagu The Pussycat Dolls ni. Maklumlah penyanyi berkumpulan yang tengah hangat di pasaran masa kini. Sara menyikat rambut panjangnya dengan jari. Rambut depan Sara yang panjang diselak dan disikat kembali menutupi separuh dahi dan mukanya. Memang serabai si Sara ni. Ingat muka cacat sebelah ke nak main tutup – tutup muka macam tu tapi memang Sara sengaja pun. Segan juga kalau terjumpa dengan kawan – kawan sekolah atau cikgu sendiri kat sini. Kat sekolah Sara tetap nak dikenali sebagai Sara Nabila Saidin, gadis biasa dan bukannya adik gangster Sean Norman yang memegang kawasan Sri Rampai dan Setapak ni. Huhuhu...tak adalah orang nak tackle dia kalau tahu dia adik Sean Norman.
            “Sean, part lyric making love tu abaikan ya. Tak sesuwei.” Sara tersengih macam kerang busuk dan mula melangkah keluar.
            “Sara.” Sean menggeleng kepala melihat telatah Sara.
            “Pergi amik air dengan hotdog ke apa kat kafe bagi cikgu makan. Cakap tauke belanja.” Sean tersengih juga.
            Sara mencebik. Gatal ada tapi serius tamo. Susah kalau ada abang man with no heart macam Sean ni. Tak cair – cair hatinya. Kasihan awek terkejar – kejar dia buat bodoh je. Siapalah agaknya kakak ipar aku nanti. Harap – harap best macam Sean jugak. Nyawa Sara tu Sean Norman. Tu je darah daging yang ada kat dunia ni. Opps! Darah daging terdekat yang tinggal. Sara pasti saudara bau bacang atau bau kacang nya masih ada tapi kalau Sean tak mengajaknya balik kampung, macam mana dia nak balik berkenal – kenalan dengan mereka kan? Alasan!
            “Cikgu, minum. Saya belanja.” Sara meletakkan sepotong cheese cake dan segelas ice lemon tea di hadapan Cikgu Nadia. Tak kuasa Sara nak cakap ni Sean yang suruh.
            “Terima kasih Sara. Ni last topic for today. It’s Boyle’s Law. Bla..bla..bla...”
            “Okay.” Fikiran Sara mula menerawang ke lain. Bukan Boyle’s Law tapi Boy’s Law.
            Tadi baru Jijie, pengawal peribadi Sean merapu dengan dia semata – mata ada beberapa orang budak lelaki yang datang ke pusat snooker ini semata – mata untuk meng‘usha  Sara tapi Sara buat – buat tak layan. Wehh..gilerr? Aku baru nak amik SPM lah. Tak kan sibuk nak menggatal kot. Jijie cakap ‘A boy is a magical creature, you can lock him out of your snooker centre but you can’t lock him out of your heart.’
            Buat apa nak kunci – kunci sebab yang masuk dalam hati dia tak ada pun lagi. Rasanya macam tak kan ada kot tapi ada seseorang yang mula membuat hatinya berdebar – debar dengan hanya mengingatinya. Lupakan Sara. Lupakan. Sara mendengus dan mula fokus kepada ayat – ayat Cikgu Nadia di hadapan.  

***

            “Mana awek yang kau nak usha tu?” Que Zafril menepuk bahu Syed Azfi.
            Beria kawan dia ajak datang pusat snooker yang baru dibuka kat Wisma Sri Rampai ni semata – mata nak usha awek pelayan kat sini. Nasib baik Syed Azfi cakap awek tu pelayan, kalau dia cakap awek tu GRO kat sini? Fullamak, tak ke malu ada kawan layan GRO?
            “Tak nampaklah. Tak pe lah. Layan game dulu.”
            “Layan lah ni. Aku je yang jalan. Kau punya turn berapa bijik je bola masuk. Fokus lah sikit. Baik aku main sorang – sorang je kalau macam ni.”  Que mula geram.
            Kalau dengan orang lain dia memang nak sekali jalan dia je yang habiskan bola tapi kalau dengan geng sendiri tak fightlah. Dah separuh bola kat meja dia je yang sumbat. Dah bagi muka kat Syed ni pun dia boleh main – main ayam pula. Berlagak nak meja VVIP. Main macam ayam.
            “Eh, mana Goku dengan Dino tadi?” Que pelik.  
            Tadi main ramai – ramai suasana riuh. Sekarang melayan Syed yang main – main ayam ni menyakitkan hati sahaja.  Lama sangat dorang ni keluar. Cakap nak pergi beli air dan makanan je. Bilik VVIP ni best sebab siap kat tepi meja snooker ada set sofa. Boleh layan borak sekali masa break. Tadi memang Que perasan kat tengah – tengah pusat snooker yang menempatkan beberapa buah meja VIP tengah kecoh dengan kehadiran pemain - pemain  dari Johor Billiards and Snooker Council.  Entah – entah Goku dan Dino melekat jadi spectator kat situ. Bukan selalu boleh tengok orang pro turun main tapi Syed cakap tempat Sean Snooker ni memang tengah naik. Tengah jadi perhatian penggemar sukan cue di Malaysia. Mahu tak naik kalau premis besar sangat sampai ada 50 meja.
            “Aku tengah pening ni. Aku tak nak pergi Ireland lah.” Syed Azfi membuka cerita.
            Dahi Que berkerut. Lorh...itu pun susah. Kalau dia dah tak nak pergi, blah je lah. Cakap je terang – terang dengan orang tua. Que memang tak suka pening – pening. Jangan berani masuk campur urusan dia. Biar baru lepas SPM pun tapi urusan hidup dia, dari awal dia yang tentukan. Tunggu keputusan  SPM ni dia malas nak ikut kakaknya pergi New York, duduk merambu – rambu kat bumi sendiri lagi bagus.
            Ni bulan tiga, memang laut kat sebelah pantai timur memang tengah best. Dua minggu dia menghilangkan diri ke pulau – pulau. Habis diredahnya Pulau Redang, Pulau Kapas, Pulau Perhentian, Pulau Gemia dan Pulau Lang Tengah. Mommy - Daddy nasib baik tak buat laporan polis sebab Que main aci keluar rumah tak tinggal pesan. Hahaha...tak patut, tak patut tapi balik je Que terus pergi Travel Agency. Apa yang dia buat? Belanja Mommy – Daddy pergi bercuti di Club Med Phuket. Balik rumah, buat muka selamba. Mommy – Daddy nak marah pun tak jadi. Macam tu lah nak psiko orang tua. Nak hidup riang ria, akal kena panjang.
            “Cakap je lah kat dorang kau nak buat medic local je.” Que memberi pendapat sengalnya. Tak kuasa nak tolong fikir masalah orang.
            “Macam tak kenal je Daddy aku.”
            “Sebab kenal lah aku cakap macam tu. Cuba kau belajar sikit macam mana nak amik hati orang tua kau tu. Kena ada skill bro. Belajar sikit ilmu tu. Susah memang susah tapi sekali kau dapat catch weakness dorang, hidup kau senang woo.” Que mula mengajar ajaran sesat kepada Syed Azfi.
            Memang leceh agaknya berketurunan konon pelik ni. Setakat ni, kawan – kawan dia yang kat depan ada je pangkal nama yang bermula dengan pangkat baik Syed, Megat, Nik atau Tengku, sah dalam keluarga banyak drama. Lainlah keturunan marhaen macam dia. Taklah drama sangat. Keturunan dia semua sibuk berniaga. Bagus, ikut syariat Rasulullah s.a.w cuma dia je yang dalam hati tak tertanam langsung impian untuk meneruskan legasi keluarga. Setakat inilah. Que menanam impian untuk belajar dalam bidang kejuruteraan dan wajib di England tetapi kerja, boleh tak nak kerja yang senang – senang je? Tamo kerja pakai otak macam jurutera? Hahaha...Kenapa England? Kerana di sana adalah port snooker paling terbaekk.
Mari Mengenali Keturunan Marhaen Que Zafril bin Abdullah;
1.      Sulung – Ariffin – Pak Long - adalah seorang doktor pakar berjaya. Bukan seorang ahli perniagaan tetapi melahirkan bakal ahli perniagaan berjaya kerana sepupunya Johan Arif sedari awal menanam minat. Lagi dua orang sepupunya anak Pak Long ialah Hanna dan arwah Hanni.
2.      Nombor dua - Fauziah – Auntie Yah - Suri rumah berjaya kerana berjaya mengahwini ahli perniagaan.  Berjaya juga lah tu. Nazra Armani, anak perempuan tunggal Auntie Yah.
3.      Nombor tiga – Abdullah – Pak Lang ( Daddy lah tu) – Ahli perniagaan hartanah yang berjaya. Sebab kahwin dengan minah salleh yang kaya raya. Banyak duit nak buat modal. Ada anak perempuan sulung Nelly Zarith (kakak lah tu)  yang ikut jejak langkah Daddy, kahwin dengan mamat salleh. Hessy....Jodoh aku adakah wanita bermata biru juga?
4.      Bongsu - Farhan – Pak ucu yang paling best dan sempoi. Seorang Jeneral yang menunggu masa untuk bersara tetapi tengah aktif dalam bidang perniagaan. Kabel besar, harus cepat naik. Jasmeen anak sulung Pak Ucu dan Ferhad teman sepermainannya, anak bongsu Pak Ucu.

            Mereka best pada pandangan Que kerana hidup dalam kesederhanaan kecuali hobi Jasmeen mengumpul semua barang edisi terhad yang mula mengjangkitinya. Virus!! Boleh muflis jugak Pak Ucu dengan hobi anak daranya ini. Virus yang menjangkiti Que dikesan semasa percutian mereka sekeluarga ke Amsterdam tahun 2001.
            “Mug je Meen?” Tanya Que pelik apabila melihat beg kertas Jasmeen hanya berisi sebiji mug.
            Yes.” Jasmeen terus berpaling ke arah Kak Nazra Armani menyambung perbualannya.
            “Dia pengumpul setia mug edisi terhad Hard Rock Cafe kalau kau nak tahu. Lagi – lagi sekarang Hard Rock tengah celebrate 30th Anniversary.” Sampuk Ferhad.
            “Kau? Shot je?” Tanya Ferhad lagi.
            “Aaa..aku suka shot ni comel. So far baru ada 20. Tahun ni baru pergi Jepun dan Australia jadi shot yang 30th Anniversary ni baru ada shot Tokyo, Fukuoka, Kobe, Nagoya, Osaka, USW Osaka, Yokohama, Melbourne, Surfers Paradise, Sydney dan Quenstown.”
            “Kau jelajah semua Hard Rock ni ke Que?” Tanya Ferhad kagum sebab ada lagi orang lagi gila daripada kakak kesayangannya.
            “Yang dekat – dekat dengan tempat hotel aku duduk pergilah. Yang jauh aku upah orang belilah.” Que mengajak Ferhad bergerak ke arah Joe. Sepupu lelaki sulung yang mengajar dia mengenali shot. Bukan ajar budak bawah umur minum shot ya.



            Break jap.” Syed Azfi meletakkan cue di meja. Malas nak main. Tak ada mood. Kata – kata Que sebentar tadi meresap juga ke otak. Boleh pakai jugak idea sesat Que.
            “Okay.” Que kembali ke alam nyata, memegang cue kesayangannya dan dibawa ke sofa.
            Memang hobi Que membelek –belek cue tiap kali waktu rehat. Maklumlah dia mula mengumpul cue sejak tingkatan 4. Koleksinya belum banyak lagi tapi cukuplah untuk membuat dia teragak – agak lagi untuk memilih cue yang mana satu yang paling sesuai tiap kali nak bawa keluar main. Cue atau kayu snooker biasanya diperbuat daripada kayu atau fibreglass. Cue yang dipegangnya ini ialah edisi terhad Parris Cue yang pernah digunakan oleh Marco Fu, pemain professional snooker dunia. Susah nak dapat tapi Mommy yang suruh kenalannya tolong bid di sebuah majlis kenamaan di Birmingham.
            “Aku pergi beli minum jap.” Que mula bosan melihat telatah Syed Azfi yang sibuk bercakap di telefon. Stress nak main konon, layan awek tak stress.
            Que melangkah keluar bilik VVIP 1. Kaki dihala ke arah kafe. Matanya menangkap Dino dan Goku yang sedang menonton orang bermain di bahagian meja VIP di tengah – tengah ruang premis. Teringin dia nak join tapi tekak ni haus benar.
            “Lemon juice. Big Glass.” Que berdiri di kaunter kafe dan pandangannya di tala ke seluruh ruang premis.
            Wah, tempat ni memang best! Lengkap serba serbi. Meja pool pun ada. Meja VIP dan VVIP pun ada. Yang best tak adalah dorang berkira sangat. Asal ada duit, bukan pemain Negara pun boleh main di bilik VVIP. Kalau kat Bukit Jalil, jangan harap boleh main kat bilik VVIP. Istimewanya bilik meja di bilik VIP dan meja VVIP ialah meja dan cue yang disediakan adalah gred yang bagus. Aksesori lain seperti extension, rest, rest head adapter, hook rest, spider dan macam – macam lagilah memang tersedia di dalam bilik. Kalau main kat meja biasa, aksesori tersebut perlu diambil sendiri di ruang khas tiap kali hendak menggunakannya.

***

            “Sara, homework semua saya check next week okay. Kelas next week kat sini ke kat rumah?” Nadia tegas sahaja bersuara.
            Kalau tak mengenangkan muridnya yang comel tapi sentiasa berwajah masam membayar yuran double, memang jangan harap dia nak redah pusat snooker ni semata – mata nak mengajar Fizik.
            “Tengok lah cikgu. Nanti saya telefon bagitau.” Sara menghantar Cikgu Nadia keluar ke pintu utama premis yang terletak di sebelah kaunter utama.
            “Bye cikgu.” Sara melambai – lambai Cikgu Nadia. Tak payah Sara nak hantar sampai parking macam biasa kerana tunang Cikgu Nadia siap datang jemput di muka pintu premis.
            “Bye Sara.”
            Sara melangkah ke Rest Hall. Semak mata dia melihat kusyen – kusyen kecil yang tadi elok tersusun cantik di sofa mula bersepah. Buku Fizik dan kotak pensil masih dikepit di ketiak. Laju tangannya menyusun kusyen – kusyen kecil di sofa. Semua tengah kecoh kat ruang VIP nampaknya malam ni. Kejap lagi boleh join tengok. Desis Sara. Pandangan dua – tiga orang lelaki yang sedang bersantai di sofa Rest Hall tidak dihiraukan. Dah biasa. Sara bergerak ke kafe. Panas. Sebelah tangan mengepit buku dan sebelah tangan lagi sibuk mengikat rambutnya yang panjang. Wah, bahaya di depan. Tepi Sara!!!
            “Cik adik, mata letak mana?” Que Zafril bengang apabila gelas berisi lemon juice habis tumpah di karpet. Nasib baik tak kena baju. Lagi dia bengang, cik adik yang langgar dia boleh buat bodoh dan berjalan ke arah pejabat. Tak guna! Tu aku cakap baik – baik. Nak kena maki apa cik adik ni. Rambut tutup muka macam hantu. Sepatah suara minta maaf pun tak keluar. Memang hantu pun. Desis Que tak puas hati.
            “Cik adik! Oooi cik adik!” Que menjerit memanggil cik adik yang selamba melanggarnya dan terus blah. Memang dasar pelayan tak ada sivik. Daripada belakang, cik adik yang melanggar Que memakai t – shirt hitam bertulis Sean Snooker yang dituck-in pada skirt khakis warna krim paras lutut. Gaya jalan skema. Lurus tak berlenggok sangat tapi mata gatal Que macam tak nak lepas pandang.
            Que mula bengang apabila panggilannya langsung tidak diendahkan. Buat malu nama premis je. Kata high class sport center tapi servis pelayan cap sardin. Cik adik pekak di hadapannya dikejar.
            Excuse me.”

       drawn by: Rin's hubster    

Dear readers,
Sorry lambat update. Saya memang macam ni. Ada masa melepak banyak maka lajulah n3 saya. N3 sy memang tak akan lmbt dr yg sy janji tp kemungkinan awal ada. Kalau tak slow lah. Lagi laju kalau time saya meroyan. Hiks.
Thank u for stick with me

(pakai kanta nk baca autocad dwg tuh. Sy x tau nk convert autocad ke jpeg. Ampun!)  

p/s: watak Nelly & Nazra ada dlm sambg GET. Saja bg korang teruja. Hahha KL jahat...





           

34 comments:

  1. Wahhh..akhirnya...n3 baru....pkenalan yg dah lama rupenye! KL, saya nak kawen ngn Sean je laa..hehhe

    ReplyDelete
  2. zarah
    hahaha..kenal ke? Kna tgu tuh lg next n3.
    Waaa...hero kat sini Que, Sean hero di hati Sara je. Mana boleh. Tu sy x bg gambaran lg muka Sean. ishh2

    ReplyDelete
  3. yuhuuuu, sepupu sepapat jasmeen juga rupanya..... hhaha maybe nanti fareez bleh trselit dkt mana pula. hahaha windu fareez ni

    ReplyDelete
  4. wah n3 baru!!!! ni perjumpaan pertama diorang kan.. hehehe.
    banyak jugak eh cousins meen.

    ReplyDelete
  5. zawani
    mmg dh mention dlm GET & Arluna pun. Tak perasan la tu. Fareez jgak yg korang rindu. x boleh jadi ni.

    m
    bnyk2..tp kna x ckp bnyk eh cousin Que..hampeh la korang nie...teroverdose GET x abih2...get over it!! Sy kna mantapkan Sean & Que lah ni.

    ReplyDelete
  6. ni stok2 player snooker yg brjaya+kacak brgaya hehee... tp btl kn,mat2 rmpit kalau main snooker..haishhhh...

    kak rin kene wat family tree la kan kt novel get nnti heehe..

    ReplyDelete
  7. syira
    kat Msia mmg mcm tu tp kat UK tak.
    sy slalu layan tournament snooker, suka tgk dorg smart & fokus je main x mcm mat rempit. Baju dorg pakai main riban ok! Ni saje nk high light dunia yg jarang org kenal.

    ReplyDelete
  8. okay ... now get it- sara hav a brother Sean norman- mixed mcm Que ke? parent dorang dh xde!

    hmm ... n oso now getting crystal clearer family connection between Meen, Joe n Que .... but family auntie Yah g lum masuk korum citer! so MUST be another novel sequence to these:arluna, GET, JET n ... nex?
    yoyooo ... so Que inherit jasmeen punyer hobby!

    and really 'sean snooker&pool center'looks immensely spacey!


    *dulu time study kt UK kita layan jugak snooker wit d boys esp weekend! dh lama dh!

    TQ for d n3 :)

    ~Jazmeen@Melor

    ReplyDelete
  9. Jazmeen@Melor
    wahh pnah main? sah2 boleh bayangkan mcm mana kat dalam tu? Nk2 pnah blajar kat UK, kalau x gi kelab mlm2 gi snook la kan?

    Nazra ank Aunti Yah ada dlm GET versi cetak (ehhh InsyaAllah)

    Yeah kat Msia currently rasanya kat Sunway je kot spacey mcm ni. Kat Sri Rampai pun not bad.

    w'come.

    ReplyDelete
  10. Nih kirah berapa tahun yang lampau yer...

    Nampaknya pertembungan pertama hero dan heroin x berapa bagus...
    Agaknya mcm biasa kot, gaduh2 pastu jadi sayang...

    Sara tengok koleksi si hero tuh semalam...
    Agaknya dia teringatkan sapa yer...
    Abang dia atau budak lepas SPM yang dia jumpa kat pusat snooker...

    ~w.t~

    ReplyDelete
  11. w.t
    hahha sy faham maksud awk. Citer sy semua lembap early chapter.

    gaduh x lah. sara kan ckp sorg2 je. Perang2 mulut mcm tak jugak.
    sayang tu harus kata hero - heroin kan :)

    ingt kat sape , kna follow sequence tp alahai, mesti boleh teka kan. The best of cerita melayu is kita dh tahu plot dia & tgu nk baca persembahan jln cerita je. Betul x?

    ReplyDelete
  12. kuat betul aura virus Meen. sampai Que pun terjangkit virus limited edition dia tuh.

    hahahah, adoila kita samalah sara. saya pun tak suka subjek fizik. tu sebab lari bidang terus ni.

    yay, saya suka sebab mesti banyak cameo watak lain yang muncul lepas ni kan? (harapnyala.. =))

    ReplyDelete
  13. craving another n3 ^_^ lalalalala

    ReplyDelete
  14. Haiiiii..ade stori mori dedulu yerk.. Ptt la que kata mcm kenal.. Ingatkan romeo tgh try ngayat.sorry que! Kihkihkih.. So wat happen with sean.. Msti stori sedey kn.. Nway, KL.. Cm biase byk bnda br yg sy xpnh tau jd tau bla bc cter KL (wlpn part2 ee.. autocad yg sewaktu dgnnya xphm2 lnsg) saya ttp suka nak baca ur story neh.. Tqvm

    ReplyDelete
  15. tetap suke n ... nk terus bace g :)
    from now ... nk redah dunia snooker lak .... hahaaa tapi x nak yg style mat rempit ....yg mcm kat tv okeyy le!

    -!uglybetty malaya!

    ReplyDelete
  16. waa... siap ade pelan bilik darjah . eh, pelan sean snooker . ha ha . best-2 ..

    nak tau lepas ni apa jdi dngn que n sara . wah. boleh Que pi kutuk sara cap sardin !! Ha ha

    ReplyDelete
  17. sbb tu laa saya nk Sean...boleh jadi hero saya plak pasni..hehe..
    Ok, sedang bsiap sedia tuk mnunggu n3 lain plak..

    ReplyDelete
  18. job well done-siap encik hubby tlg wat drawing!
    aaa...ni xleh blaah .... excited when fareez, meen, joe always interframe...
    here n there readers could not get rid of fareez
    so there wil b sad epi...involving sara's brother sean???
    oohhh ... hope it's not dat tragic!!

    -Lysa M R

    ReplyDelete
  19. Dear KL,

    Wowww....banyaknya idea....keep your good writing......


    -kak fadz-

    ReplyDelete
  20. Hajar
    amat berharap tempelan2 previous hero kan?
    Tak buat SE pun x pe, dlm next2 epi sy updatekan wat is their current life state. Cewahh mcm watak real pulak.


    TLC
    craving for macaroons
    blog baru awk nice ehhh...jeles tgk dia beli buku baru lagi..Me beli yg thn lpas pun baru khatam 4 bijik.


    mizz acu
    abaikan yg awk x paham tu. tak effect cerita kalau x biasa dgr pun. Jgn risau akalu terlebih info pun boring.

    !uglybetty malaya!
    of course kita bagi yg mcm dlm TV. Tgk gangster version Sean mcm mana. Tano kan mcm dlm drama melankolik sgt kan.

    RinsyaRyc
    paham ke ank2 baca pelan bilik darjah tu?
    Sara Sardin bunyi mcm best...hahhaa..Que baik lah.

    zarah
    awk kna berebut dgn seseorg lah gitu


    Lysa MR
    Sbb nk bg readers feel. Ramai yg inecent x pnah msk snooker centre ni.
    let's hope it's not that tragic like CIM. Nti semua raeders x mo dtg lagi.


    kak fadz
    alahai x banyak pun kak...smbg2 punya character mcm senang sikit tp plot je totally different.

    ReplyDelete
  21. sara ...as Hajar said- mcm character kt animax - dok tbayang kat kepala!
    Que.... snookering.. hahaa best lh tu Jazmeen!! kenangan mengusik jiwa di zaman penglipur lara.... huhuuu....!!! *peace!

    so far ... still no direct chit-chat between QUESARA! ... hint yoo KL *nk cepat new n3...

    -guest melepak

    ReplyDelete
  22. Best woman win!
    hahaha! dengan terang lagi jelas dan nyata saya tetap kalah.....sob3~~~

    ReplyDelete
  23. dh ada n3 rupenyer ... sara saraa ... Boy's Law!!! alahaaii!
    "excuse me" .... hmmm Que kejar que kejar .... cepat masuk new n3! :)

    -NuR

    ReplyDelete
  24. baru first time lepak sini.. hehehe.. jap lagi nak geledah sini.. weee~

    ReplyDelete
  25. x tau nk bg komen pe....
    x dapat feel lgi....
    apa pun ni kan sedara meen n joe pasni mesti best...
    tgu je bla msk part hero n heroin berpesta...

    ReplyDelete
  26. guest melepak
    tang rambut Sara yg pendek mcm pinoko kan tp Goku tu anime mmg nk2 memory staff sy dulu msk ofis rambut mcm Goku, nk marah x jadi sbb nmpk cute tp plg x leh blah masa ada urgent work turun site rambut Goku kaler hi-lite oren ok. Dia ckp puan, br blk kelab x smpat wash hair. Sy garu kepala. Grrrr....
    Snook kenangan ramai readers kot kat sini...
    Jazmeen tu semua ada je terkebetulan dgn dia kan.


    zarah
    cube lah...hahahha :)


    NuR
    sape yg kejar sape tu? hahaha


    yad'z
    Tuan rumah ckp...WELCOME DEAR!!!


    ryana
    hero - heroine berpesta slow lah sket awl2 ni.
    brapa kali akak nk pesan, don't push urself to drop komen okay. I knw u always around anyhow :)

    ReplyDelete
  27. lorr...cousin si jasmeen & ferhad ank TS Farhan ker si budak Que nihhh...hohooo...best la idea KL nih...ptt ar Que ni pon mnt brg edisi terhad...jangkit ngan Meen...
    Dasat la KL...siap ade pelan sean snooker lg...
    tp kan gaya cite ada ala-ala Hlovate skit..skit jerr..ape2 pon style KL ni sy sgt suke...

    -MWR-

    ReplyDelete
  28. MWR
    hahha..kena buat family tree la mcm ni.
    Jangkit baru snng sy nk tempelkan Meen & Fareez kalau org rindu. Hhhahhha..punyalah malas nk buat SE.
    Hlovate? yessza..Tu ayat lagi above the sky. Tak terlevel tau.
    Dtg lepak lagi baca.

    ReplyDelete
  29. MWR
    hahha sepupu sepapat ni...
    jangkit meen but don't worry they lead different life.
    Meen kasar dgn Papa dia.
    Que very the pandai amik ati org tua.
    HLOVATE?? hahha do u knw she posted an article Never Imitate, Create?
    Hmm...mrh dia nti kalau awk ckp sama pastu dia ckp sy imitate...NO..NO..bahasa dia lagi over the moon, sy punya smpai Krypton je.
    (personal opinion, lpas baca post tu I were like err I tot she the type yg open minded, positive & blabla..seems not. But still can't resist to read some of her stories.)

    ReplyDelete
  30. hahaa...mmg bhs die lg dasatt...kdg2 smpai kna repeat bca ayt die 2..3 kali bru leh fhm...hehe...kes lmbt pick up le sy niee...:D


    -MWR-

    ReplyDelete
  31. Pretty! This has been an extremely wonderful article. Thank you for
    providing this information.
    Also visit my web blog :: blogtext.org

    ReplyDelete
  32. Yes! Finally someone writes about hair loss.
    Also visit my web blog - Lucila13.Wetpaint.Com

    ReplyDelete
  33. Attractive portion of content. I just stumbled upon
    your web site and in accession capital to say that I acquire in fact enjoyed account your
    weblog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I fulfillment you get right of entry to consistently rapidly.
    Also visit my site ... gather.com

    ReplyDelete
  34. After looking over a handful of the blog posts on your website, I seriously appreciate your technique of writing
    a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back soon.

    Please check out my web site as well and let me know how you feel.
    Visit my homepage :: lucila13.wetpaint.com

    ReplyDelete