Friday, 12 April 2013

Gadis Edisi Terhad di Pasaran May 2013



Alhamdulillah.
First love goes to my publisher - Kaki Novel.
Everlasting love goes to my pelepak - pelepak tegar since day one i've published this Gadis Edisi Terhad here.
Show some love. GET can be purchased here, CLICK BELOW ;



and major book store near you.



Dear pelepaks, readers,

Nak share kat sini sinopsis panjang  :)

Lepas tu support Fareez & Jasmeen oke!




 Pertama kali berbicara;

Awak ni Landscape Architect ke tukang kebun? – Fareez
            Minta maaf Encik. Saya Landscape Architect bukan tukang kebun. - Jasmeen
            Then act like one! - Fareez

             Pertama kali bertemu;
            Are you crazy? - Fareez
                        Saya minta maaf sekali lagi Encik. Saya tolong Encik pilihkan kain yang lagi bagus 
kualiti daripada kain ni. Yang kat sana tu baru sampai Encik. Kain tu edisi terhad. Ada dua… - Jasmeen
                        Listen here! I don’t care about your limited edition or whatever that you have here. I just want to get out from here. – Fareez

            Jasmeen anak perempuan kepada Tan Sri Farhan. Orangnya suka berdikari dan paling penting mempunyai hobi yang unik. Dia mengumpul semua benda keluaran edisi terhad. Cinta? Dia sentiasa takut untuk meletakkan komitmen lantas cinta Iqmal ditolak mentah – mentah.

            Fareez Ilham, anak yatim piatu yang dibesarkan oleh sahabat baik arwah Ilham iaitu Datuk Ismadi dan bekas pemandu keluarga, Atuk Syed. Orangnya amat setia dalam bercinta tapi sayang, cinta Gina kepadanya beralih arah kepada Iqmal tanpa diduga. Kehadiran Jasmeen memberi sinar tapi siapakah Jasmeen sebenarnya? Penjual kain? Tukang kebun? Landskap Arkitek? Pencinta sejati?

            Dalam masa yang singkat, pertemuan demi pertemuan akhirnya membuahkan rasa cinta di antara Jasmeen dan Fareez.

            Avillion Port Dickson;

 Do you know that love does not consist of gazing at each other, but in looking together in the same direction as what we do now? Meen, will you make me the happiest man alive? - Fareez

The most important things are the hardest to say, because words diminish them. I read Stephen King tulis kat novel mana entah tapi I am very sure that important word consist of three letter and it start with Y. – Jasmeen

Mereka bercinta tanpa Fareez menyedari Jasmeen ialah Fellah Delisya, Bos Integrate Landscape yang selalu dikutuk dan anak kepada Tan Sri Farhan iaitu pelanggan terbesarnya.

“Let me know when you want to use that coupon. Anytime.” Fareez menghadiahkan senyuman yang paling menggoda tetapi setiap kupon yang dimaksudkan oleh Fareez lebih menggoda Jasmeen. 

Coupon 1: Lunch for free with Fareez Ilham
Coupon 2: Dinner for free with Fareez Ilham
Coupon 3: Unlimited Groceries Shopping at Cold Storage with Fareez Ilham
Coupon 4: Rose+Godiva = Movie treat with Fareez Ilham
Coupon 5: A night with Fareez Ilham

“Malam ni kalau nak pakai kupon nombor 5 dulu pun okay. Telefon ya.” Fareez mengenyit mata dan Jasmeen tiba – tiba terasa macam nak pengsan!


Dugaan melanda dalam hubungan mereka apabila Fareez mengetahui siapa sebenarnya Jasmeen. Mampukah sebuah realiti menepis hakikat sebuah cinta sejati? Sebuah episod luka membuat Jasmeen memutuskan untuk memberi ruang kepada Fareez dan akhirnya dia terbang membawa sekeping hati lara ke New York.

Potamac River;

            Do you still remember I told you before that love does not consist of gazing at each other, but in looking together in the same direction as what we do now? Meen, will you make me the happiest man alive forever?- Fareez

            Betul ke orang cakap cinta tidak boleh diukur dengan mengira sebanyak mana pasangan kita membuat kita ketawa tetapi dengan mengira sebanyak mana dia membuat kita tersenyum selepas kita menangis? – Jasmeen

                Ini kisah cinta persinggahan,  ‘rebound relationship’ atau cinta sejati?


                THE END;
                
p/s: Jangan lupa nanti share dengan saya review anda.
p/s/s: Insya Allah saya ada di booth Kaki Novel during PBAKL on 28th April at 2.30pm. Datang ya. Dapat souvenir kecik - kecik janji edisi terhad eksklusif for first 100 buyer :).
Till then. Assalamualaikum. Good Day!


Lev,
KL @ Rin Ahmad
XOXO!






24 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. YES!tahniah dabel2 n syukur alhamdulillah..tq mucho2!..

    ReplyDelete
  3. x sabar dah tgu novel kuar.... ngeee...

    ReplyDelete
  4. Wah, TAHNIAH!TAHNIAH!!

    Sufi (",)

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dan tahniah KL. akhirnya.... dpt juga ku peluk novel ini...

    ReplyDelete
  6. final! tak boley join PBAKL . sobs sobs ;(

    ReplyDelete
  7. yeayy, boleh dpt signature kan nanti 28hb??

    ReplyDelete
  8. wohooo!!! tahniah!! tak sabar nak baca the printed version. Anyway, dah pre order pon, sgt tak sabar. Teruskan menulis ye, I am looking forward for more and more and more novels fm you. You go girl!!

    ReplyDelete
  9. yes, insyaallah ada rezeki n masa, kita dating 28 ni nanti, ye rin. :)

    ReplyDelete
  10. laaaa. 28 exammmmmmmm.

    ReplyDelete
  11. Nak pegi PBAKL tu.. Tp mesti x ley. Huhu! Sedeh2x.. Tp x pe, sye da bli on9 dri kakinovel.. Bru smpai td.. Dpt je trus sye pluk2! Haha.. :-D

    ReplyDelete
  12. Rin Ahmad ! Thumbs up 4 u ! 2 fantastic novel in 1 year !!!

    ReplyDelete
  13. Dah beli kt PBAKL...Puas hati...sdg baca, tk abis lagi....

    ReplyDelete
  14. Rin: have read GET over n over, I like ur writing style n the storyline is something new n fresh. Btw I collect all ur books (so far 2 USD n GET) n read ur blog @karyalepak. Will definitely follow u...

    ReplyDelete
  15. Tahniah . Memang tak sabar nak dapatkan GET ni and USD memang terbaikk laa . Jangan risau , always support karyalepak . hehehe :) . Great job , sis

    ReplyDelete
  16. novel ni sgt best gila!! sama best dgn untuk semua dosaku..thumbs up..keep it up dear ;)

    ReplyDelete
  17. dah khatam!!! best giler... melayang2 weh dok imagine watak fareez tuh.. hahaha.. admire sungguh dgn gaya bahasa yg digunakan.. rasa mcm nk khatam lg jerrr..
    NEXT.......JET please.....!!!!

    ReplyDelete
  18. Dah siap beli dan dah habis baca pun.. A good story and congratulations.. I love this novel.

    ReplyDelete
  19. Good job akak! I love this novel..

    ReplyDelete
  20. Good job akak! I love this novel..

    ReplyDelete
  21. Sorry to say novel ni tak best. Bosan :)

    ReplyDelete
  22. Novel JET bile ekk nk kuar??

    ReplyDelete
  23. Rin... tkasih berkongsi segala rasa dan makna pada JET & GET... slps naik JET sy GET somtething UNTUK SEMUA DOSAKU... tqvm dear.😉

    ReplyDelete