Wednesday, 16 November 2011

Promo Cinta Itu Membakarku


Farid Atallah
-      The boss. Yang hidupnya hanya untuk Dary Azzalfa.
Bisikan hati Farid Atallah ;
“Jika tidak benar, mengapa tidak pernah kau nafikan?”

Dary Azzalfa
-          The ice queen. Yang hidupnya hanya untuk Fahmi Ammar.
Bisikan hati Dary Azzalfa;
“Kerana aku umpama namaku. Diriku umpama permukaan mutiara. Yang putih bersih namun senang tercela.”

Maxwell Power Berhad
-“Boss kau ni tak pernah senyum ke?”
+“Pernah, bila dapat projek baru.”

Ambang Jati Sdn. Bhd.
-“Queen Boss kau ni tak pandai cakap Melayu ke?”
+“Pandailah. She’s Melayu what cuma ermm...entah tak tahu.”


“Macam mana?”
“Eh! Tengok kakilah. Budak kampung macam aku pun boleh  dapatlah lelaki kaya macam Farid.”
“Sekarang  macam mana?”
“Macam mana apa. Dah selamat jadi laki aku. Pandailah aku kikis.”

Dary Azzalfa tersenyum bangga. Farid Atallah akhirnya rebah ke pangkuannya. Padan muka sepupunya Anis yang selalu memperkecilkannya, yang selalu dengki dengan segala keistimewaan yang Allah kurniakan kepadanya. Tahukah Anis bahawa hidup sebatang kara di dunia amat memeritkan? Tahukan dia bahawa Dary Azzalfa sanggup mengorbankan segala keistimewaan yang ada dalam dirinya, kecantikannya dan kepandaiannya semata – mata untuk mengecapi kasih sayang seorang ibu dan ayah? Cabaran Anis  5 tahun yang lalu disambut dengan ketawa. Kacang kononnnya. Maka dengan kecantikan yang Allah kurniakan kepadanya, Farid Atallah dengan mudah menyerahkan cintanya terhadap Dary Azzalfa. Kerana Anis, kerana desakan hidup, kerana ketamakannya, kerana cinta Farid Atallah yang tulus, Dary Azzalfa tercampak di sini. Membina kembali sisa hidupnya. Mengutip kembali cinta yang telah membakar dirinya.

p/s: Sila sebut nama awek tu as if Dairy Milk = Dary Azzalfa  :)

21 comments:

  1. Sue: jgn terpedaya. cerita pendek ni karang x smpat nak feel dah habis.

    ReplyDelete
  2. is counting down the seconds tuan tanah... hehehe... am sure will be superb as u always did... :)

    ReplyDelete
  3. ehem2. mini cerita sempena birthday writer kah? ^_^

    ReplyDelete
  4. adela:

    1st time shout eh? Am counting also.
    Superb tu x gerenti ya. Kna ikut taste masing2 :p

    Hajar:
    Birthday saya tapi bagi hadiah kat my avid readers. Aci tak?

    Sbb kalau nk suruh drop sorg2 punya punya DOB, pnat posmen keje nti :p

    Kira celebrate birthday korang on my birthday yeah!!

    ReplyDelete
  5. kl..ptut la snyap sunyi 2 hrineh...brentap wat cite baru upenye...intro pon dh best!! AUMMMMM!!

    ReplyDelete
  6. mcm interesting je cite nih..

    oh..happy birthday cik KL.
    wish u always happy and healthy..so boleh buat cite best2..hihi

    -Lida-

    ReplyDelete
  7. pergh..
    nama nak glemer je.
    dairy gituu.
    hahaa..
    ni ganti GET ke ape?

    psss. ttbe teringat cadbury hazel nut.
    cisss

    ReplyDelete
  8. wah, terharu nih. thank you so much! mudah2an makin dilimpahkan idea2 untuk tulis cerita-cerita yang best :)

    ReplyDelete
  9. ehemm citer baru nampak hehehe dary azzalfa nice name :)) bila sebut dairy teringat pulok kat cadbury coklat hehehe XD

    ReplyDelete
  10. kak rin....
    bestnye ada entry baru semperna bestday akakye...
    kak happy birthday eh....semoga di panjangkan umur n d murahkan rezeki...
    cite baru dengan suasana yg baru...
    sorg lelaki yg percayakan cinta n sorg wanita yg x caya pd cinta eh....
    mesti best kan masa diaorg gaduh2 n mase diaorg bahagia....

    ReplyDelete
  11. cite baru yep..nampak sungguh menyelerakan.. cepat ler..cepat ler..akak tgh tunggu nih..dah tak sabau...tergeliat lidah akak nak nyebut nama2 dorang tuh glamer yang amat..

    ReplyDelete
  12. cter bru ni mcm a bit complicated je..
    tp ok jgak kot aslong as akak buat cter ni interesting sket..
    but,knowing u.. msti bole punye lah..
    (amacam,,smangat x?)
    nway,, nice name..

    ReplyDelete
  13. sis KL...
    tak sangka diam2 ubi berisi ya...
    terima kasih sangat!!!
    really appreciate it...

    support u always..*0^

    -adik_eema-

    ReplyDelete
  14. syira
    pergh!! nama je konon glamer citer biasak2 aja.

    lida
    Nak makan coklat jgak!Tq for the wishes, And perkataan depan tu penting. MACAM!!

    KT@zatie
    x ganti GET, bg full epi terus.
    Kata prezzie!!

    ReplyDelete
  15. hajar
    Tq. i lev u.

    TLC
    sy pun terasa sgt ni nk mkn Black Forest!

    ryana
    kompleks jgak cerita dia sbb mmg berperanglah nak siapkan sbb bkn type sy kot life mcm ni. Tp nk jgak mencabar diri.

    ReplyDelete
  16. kak nora
    nama je glamer kak.
    Sy buat buku nama glamer nih! sng akak nk pilih kalau tambah sorg lagi...hehhe


    anonymous
    bersemangat tp serius sy x enjoy writing sbb as u said, complicated tp nk blajar explore feelings. Tak tau lah sampai ke tak.

    eema
    Tq sbb sentiasa lepak kat sini walau pun blog ni teramat baru!!!

    ReplyDelete
  17. adoi.. entry Nov 2011
    aku br nk baca jan 2012..
    hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi teruk kite baru nak baca sep 2013..haha

      Delete
  18. ardelia, tidak selambat saya baru sekarang mula baca dan kenal dgn blog ini :)

    wah, 1am & masih disini! tolong!

    ReplyDelete
  19. Hah, saya lagi ketinggalan bas, baru 3 hari kenal blog ni. Cerita memang ohsemm!! Ni pulun nak habiskan semua cerita, nasib baik tgh cuti.

    ReplyDelete