Tuesday, 24 February 2015

DEVIL'S DELILAH CHAP TWO



EZAQ terkebil - kebil memandang siling. Perkara pertama yang dia ingat apabila bangun pagi ini ialah gadis semalam.  Ya semalam di ball room hotel lima bintang. Sesuatu yang ada pada si gadis yang mampu mengambil ruang dalam ingatannya.
Buluh betung? Dia punyalah anak yang soleh. Jangan difikirkan sangat Ezaq. 
That type of girl comes and go.
Daring girl either lift up your dying heart or bring death! Too much drama. Wake up Ezaq.


"PENAT ke? Kan I dah cakap you tak payah buat kerja part time tu. How much do you want? What you want me to pay? Come on Delilah. I'm all yours. You got me." Dada yang bidang ditepuk tanda kesungguhan.
Delilah angkat jari telunjuk.
"Syyy...kejap lagi paper susah. I nak hafal formula ni. You nak bebel tunggu lepas exam."
"Del, sebab you nak exam I tak nak you sibukkan diri buat kerja part time tu. Apa guna I kalau you tak nak I tolong?"
"Mr. Zairi, I will kiss you and please shut up. Muahhh...ciked." Delilah mengucup jari telunjuknya dan kemudian didaratkan di bibir Zairi. Wtf is muahhh ciked pun dia tak pasti tapi sebut macam best, macam manja. Delilah senyem meleret.
Zairi geleng kepala. 
"I can't understand you. I will never but one thing for sure. I will always love you. Okay study. White coffee? Mocha?"
"Green tea." Delilah jelirkan lidah. Yes, you will never understand me but please love me always. Mata dipejam dan segala formula yang ada dibuku cuba dipahat ke dalam memori.

Dua jam menelaah akhirnya Delilah dah tak mampu nak membuka mata. Mengantuk sangat. Zairi dah selamat tidur di kerusi panjang. Lela masih menelaah. Liz tersembam di meja belajar. Semua takut untuk kertas esok. Kertas maut. Kalau bukan sebab dia perlukan duit rasanya memang tak ada makna Delilah nak gantikan tempat Liz yang tiba - tiba tak sihat. Nervous nak exam kot tapi Delilah chill aje. Malam tadi pun dia sempat sampai rumah sewa tepat pukul 12 malam. Ala cinderella sangat.
Malam tadi?


"ENCIK Ezaq, you are not drunk. Get up and take a grip."
"Just a moment. How much? Please..."
"I don't have much time." Delilah kerling jam di tangan. Sah Zairi dah tunggu di lobi. Dia boleh bayangkan awek melilau memandang nikmat kurniaan yang ada pada Zairi. Complete set meal kalaulah Zairi tu spesis makanan berkhasiat.
"30 minutes for 3000 bucks."
"Deal."
Delilah terlompat. Baru nak mengorak langkah panjang - panjang. Tiga ribu noks! Ina tahu ni mahu nangis. Nak sangat aku hit big shot tapi ni takat teman berdiri setengah jam lepas tu dapat riban - riban siapa tak nak. Nak!!!
"Nama?"
"D."
"D for?"
"Sakit lagi?" Delilah buat tak dengar.
"Migraine. Loud music and lousy food."
"Tarik - tarik rambut jom." Delilah sengih innocent dan berdiri kat belakang Ezaq. Tangan dah gentel - gentel rambut Ezaq fesyen yang dia tak pasti apa tapi smart lah. Boleh lah. Komen Delilah dalam hati.
"Saya tarik ni. 1,2,3."
Zap!
"Aduh..." Ezaq menyeringai kesakitan.
"Saya biasa jadi tukang tarik rambut budak migraine kat asrama. Tak student la kalau tak migraine."
Ezaq nak tergelak tapi ditahan. Analogi apakah? Budak ni kreatif terlebih. Betong lah, tukang tarik rambut lah. Akhirnya Ezaq pejamkan mata. Menikmati urutan dan tarikan rambut ala gangster yang tiba - tiba dia rasa sangat melegakan.
"Encik Ezaq, dah setengah jam. Saya balik dulu."
"Aah?" Mata terbuka. Gadis dengan nickname D sudah berdiri depan mata. Siap tadah tangan. Hampeh betul. Baru nak mengorat. Ezaq mula ligat berfikir. Tiba - tiba perasaan membuak - buak untuk tidak melepaskan si gadis pergi.
"I walk you out." Ezaq berdiri.
"Sure." Delilah angguk. Zairi tak kan syak apa pun. Kalau dia tahu so what? Did I commit any crime?
Sambil berjalan, Ezaq mengeluarkan beberapa keping not dan dia baru perasan satu perkara. Orang gila je yang bawak not beribu dalam LV ni. 
"D..."
Mereka berhenti di tengah jalan dan masing - masing berbalas pandangan.
"Ya?"
"I only have this. Can I pay you by cheque or later perhaps? My cheque book is inside the car. Over there." Telunjuk Ezaq mengarah ke tempat parkir VIP dan saat Delilah mengekor telunjuk, matanya bersabung dengan senyuman Zairi menyapa dari dalam kereta sayup - sayup dengan bahasa isyarat.
"Come quick." 
Delilah melambai tanda tunggu dan kemudiannya memusat kepada Ezaq. Tangan Ezaq ditarik ke tepi sikit agar terhalang daripada pandangan Zairi. Tak takut pun tapi hormat. 
Really Delilah? 
"Totally understood. I named quite a ridiculous price. Have a wonderful night Sir."
Not bertukar tangan dan Delilah tunduk hormat.
 "Money...money...money. Must be funny." Delilah sempat berlagu riang.
"Siapa yang bawa awak balik ni? Can I send you home?"
"Tu...boyfriend saya."
Telunjuk Delilah menghala ke arah kereta Audi sport silver metallic yang sedia menanti.
Migraine Ezaq kembali menyerang.


Note: After 4 books, don't expect much from anything simple and raw yes, dearies?

xoxo,
Kl@RA


24 comments:

  1. Ooo my... Delilah ni stock high-classlah ni...

    ReplyDelete
  2. don't worry ..for me..it's awesome.... hope ..novel ni keluaq masa PBKL .... chaiyok..

    ReplyDelete
  3. Hahaha... makin migraine ezaq...

    ReplyDelete
  4. Yes awesome as always. Love your writing Rin 👏👏👏👍👍

    ReplyDelete
  5. How I really miss you KL...ha.ha.ha , teruskan berkarya and I'll never stop to read it..

    ReplyDelete
  6. Dearie KL,

    For the time being Zairi is not cup of tea!

    Ezaq or Zairi the core hero? For these first 2 chaps – prefer Ezaq tho’ he is kinda schema wit his thoughts but I found him more provoking than Zairi. Wats more I don really fancy the name Zairi :P – kureng ‘porshe’ n not upmarket w’pon dia drive an audi sport!

    D --- so classy on her own genus! ‘Ke-slumber-an’ D mmg best sesangat – remind me of si kuntum renjong! Oweys so cheerful, happy go lucky n brilliant!

    Go on Ezaq … don b left behind – get over tat migraine! 123 zap!!!

    Yooo … tarik2 rambut nih – ingat kat my mom – dulu2 we suka sgt mintak Tarik rambut if kurang sehat - Tak terfikir a genus gurl mcm D … can do tat now! – I mean now??? Giller classic n rare but sounds fascinating!

    Thanks KL … Muahhh...ciked ♡♡♡

    ~Jazmeen ~

    ReplyDelete
  7. i just love your writing style and adore you. apa-apa pun yang awak tulis rasanya semua awesome kot. hehehe

    ReplyDelete
  8. This is really interesting!!! High class chick ni😉

    ReplyDelete
  9. Karya rin x pernah mengecewakan!!!

    ReplyDelete
  10. Awesome...
    Great....
    Delilah.. Delilah....
    Suka watak Delilah....

    ReplyDelete
  11. Wah ur writing paling best sebab lain dari yg lain i loike keep it up sis... Tak sabar nak baca version tebal :)

    ReplyDelete
  12. SUKA LA....APA AGAKNYA EZAQ AKAN BUAT UNTUK TAMBAT "D" TU...X SABAR NAK TUNGGU

    ReplyDelete
  13. Assalam... oooo ya lupa nak mentioned earlier on bila tgk title terus zasshh teringat kat "devils wear prada" but i guess this "D" no need to looks classsy w any brandie stuffs but shes classyy enuff w her laser mouth. u go gerl.

    im sooo confused. Kalau ezaq's wallet dah LV what shld i guess for his machine. pls dont tell me its "volo volo" coz too nerdy and too oldie for him. but i still can imagine him w blackie grandie nice suit, hahhahha.

    hi zairi, i like u but pls dont "manjakan" girl with ur money. i knw u posh enuff but women knw how to make things works for living but we still need ur support. so show ur love darl.

    ReplyDelete
  14. Best best

    ReplyDelete
  15. Ikutkn ati nk zairi tp rs tlalu mudah, xde trn naik nafas bila bc, pusingkn kepala stress kan jiwa. Pdk kt xde challenging sgt. Ezaq hurmmmmmmm.. Apapun tgu br nk pns kan. Bab 3 br so leh pikir dulu nk ezaq or zairi wakaka

    ReplyDelete
  16. Lincah si D ni! Wlupun mcm tu tp masih menjaga kehormatan diri. Bagus!!

    Sufi

    ReplyDelete
  17. Ahahah, Delilah really reminds me of Nurlisa and Sara Nabila. Tapi yang ni extreme version sikitlah kot?

    ReplyDelete
  18. Ur writing, just hooked me, like always.
    What else to say?

    ReplyDelete
  19. membe br nk ngurat D dh tunjuk BF plak..ekekek

    ReplyDelete
  20. i baca je tulisan RIN msti nk jmpa pak google je
    i like this story...strong girl...

    ReplyDelete
  21. i baca je tulisan RIN msti nk jmpa pak google je
    i like this story...strong girl...

    ReplyDelete