Thursday, 17 December 2015

NOVEL TERBAHARU: JEJAKA EDISI TERHAD



Que Zafril
Hmm..Rupa? mestilah komersial. Kata pramugara. Nak tengok dia senyum? 24 jam boleh tengok sebab dia memang pemurah. Lagi pun hidup seorang Que Zafril mana pernah ada masalah. Ada masalah cabut je lah.
Hmm..cutting body? Macam model tu haruslah. Kata pramugara paling handsome abad ini. Kan Kan Kan?
Hmm..nama? Komersial gilerr. Pakej la dengan rupa. Apa orang cakap? 2 in 1? Tapi kalau semuanya komersial, hobi pula mestilah semua yang stok – stok terhad je. Cu teka?


Sara Nabila
Hmm..Rupa agak komersial. Putih melepak tapi nak tengok dia senyum? Mak ngaii..susah ooo. Maklumlah orang susah, mestilah banyak masalah. Dengan rambut pendek lurus paras bahu siap fringe depan, sekali tengok macam baby doll tapi baby doll masam la!
Hmm..cutting body? Macam model tapi macam rendah sikit. Dalam 5 kaki 2 inci. Tak lepas nak jadi runaway model sudah pasti. Jadilah pemakan gaji tegar. Gaji RM 1800 lepaslah takat diri sendiri duduk KL ni.
Hmm..nama pula langsung tak komersial. Kalau tengah jalan, takat orang panggil Sara!Sara! memang Sara buat tak tahu. Nak tahu kenapa? Sebab berjuta orang nama Sara kat dunia ni. Anggap je lah orang tu panggil Sara lain. Kalau betul orang panggil dia, panggil la siap binti sekali kan?
“Encik, tak kan semua bilik nak buat studio?” Tanya Sara serius.
“Suka hati saya lah, saya bayarkan?” Balas Que.

Sara pelik:
Baru last week dia siapkan studio jamming untuk bilik atas rumah mamat ni. Tak kan sampai dua bilik nak buat kot? Jangan cakap nak buat bilik recording pula? FLY FM studio nak pindah kat rumah mamat ni ke?

Que tak pelik:
Sebab dia rasa dalam hati dia ada ‘rasa’ skettt dekat awek Acoustic Consultant ni. Comel!!!


Que Sara:
+Saya tak suka pramugara.
-Saya boleh tukar kerja.
+Kerja apa?
-Apa – apa je. Cakap je, semua saya boleh jadi.
+Errr...(Sara speechless. Ada cara lain tak nak me‘rambus’kan mamat ni dalam hidup dia?)

Sean Norman
Dia punya segala yang diinginkan lelaki; harta, kuasa, wanita tapi bukan bahagia. Antara sayangkan si adik atau sayangkan sang isteri, bolehkah untuk dia tidak memilih? Butakah dia sehingga tak nampak setiap kejelikan di depannya atau hatinya sudah lama terpadam cahaya cinta.


Nur Indah
Sara, maafkan aku. Kata – kata yang terlafaz hanya jauh di lubuk hati. Sebuah ikatan persahabatan yang dikorbankan demi tamaknya hati meraih cinta. “Aku akan buat Sean lupa dia ada adik yang bernama Sara.”



Shah Ezlan
Alasan Papa tak restu. Semua tu merepek Sara. Sebenarnya awak tak cintakan saya. Tak pernah Sara. Tak pernah. Relevan lagikah perbezaan darjat pada masa kini? Salahkah dia kerana jatuh cinta dengan adik tauke pusat snooker?

LOVE IS TRUST....
LOVE IS CRAP!


p/s: Novel terbaharu daripada Rin Ahmad, yeay finally! Silalah pelepak tegar sekalian terutama pelepak sejak dari zaman batu blog, die hard fan Abang Sean dengan Indah dapatkan di kedai - kedai buku berhampiran ya. 

New novel and new resolution because in life, you enter every different phase and every next level of your life will demand a different you!

Assalamualaikum and Happy New Year :D

xoxo, 
KL @RA



31 comments:

  1. wah..menariks....nak cari la.. congrats for ur new novel!!

    ReplyDelete
  2. Dah preorder dengan Kaki Novel. yeay!

    ReplyDelete
  3. Assalammu'alaikum KL,

    Alhamdulillah ... Thanks to ALLAH finally the decade long most awaited story JET makes its landing on the Earth.
    Huh Que and Sara n ofkos the Sean family! aduhaiii.


    Whatever will be, will be ...

    Thanks for rendering this great n awesome story! bak kata Elsuraya AH-MA-ZING !!!

    May ALLAH SWT grants you with brilliant ideas to write more beautiful stories

    Lev

    Jazmeen
    ♡♡♡
    *sgt anxious nk get hold the hard copy version.
    *ada tambahan bab??? extravaganza!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambahan ada lah. Wajib nak cukupkan page and new rendering if not the original was way outdated.

      Thanks for all the beautiful wishes.

      Delete
    2. rin,
      ade ke die hard fan indah?? kah3x

      NiaArluna

      Delete
  4. Izan Latiff17/12/15 9:26 pm

    Dah keluar buku baru. Tahniah

    ReplyDelete
  5. ai tak sabar nak bacaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. Congrats....dgr citer Bimbo masuk tv....tak sabarnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih...wah i'm still over the moon bout JET, so Bimbo tu saya set up mastery mindset - fuhhh!

      Delete
  7. Dah lama x jenguk blog KL ni .... Bila dpt tau JET ni dah kuar dok gigih bc blk JET dlm blog 🙈 Anyway dah order ngan KN . x sbr nk bc 😍 congrats RA.

    ReplyDelete
  8. Serius tak sabar....tidur sambil senyum la dok tunggu posmen

    ReplyDelete
  9. Sean Norman
    Dia punya segala yang diinginkan lelaki; harta, kuasa, wanita tapi bukan bahagia. Antara sayangkan si adik atau sayangkan sang isteri, bolehkah untuk dia tidak memilih? Butakah dia sehingga tak nampak setiap kejelikan di depannya atau hatinya sudah lama terpadam cahaya cinta.

    Sayangkan sang isteri... Hmmmmm

    -zm-

    ReplyDelete
  10. Hopefully KL @ RA mengadaptasi cinta ini membakarku jadi novel pula, kalau ya saya tersangat laa teruja, cerita sedih yang saya tunggu2... Adam

    ReplyDelete
  11. Yeah! Your latest novel is out! Dah pre-order kat Kaki Novel. Saya peminat 'baru' Rin Ahmad. Start baca 'Untuk Semua Dosaku' in August 2015. Terus beli online semua novel Rin Ahmad. Nak lunyai dah buku tu semua sebab dok ulang baca banyak kali.

    ReplyDelete
  12. finally...novel yg ku tunggu2 keluar jgk...x sabar nak rembat ni...

    ReplyDelete
  13. yeay... dah terima buku. siap ada cokelat edidi terhad lagi. Tq KL.

    ReplyDelete
  14. yeahhh. . dah dapat n baca novel JET ni.. best sangat.

    ReplyDelete
  15. DONE READING!

    KAK RIN, BILA POKOK KRISMAS BERGERAK PULAK KELUAR? CANT WAIT TO HOLD N READ IT!

    ReplyDelete
  16. I have alway always love your writing. Content yg sgt bernas& bijak. Bukan sekadar cerita typical. Cerita menggambar kan penulis. Pasti kakrin juga seorang yg bijak. All the best xx

    ReplyDelete
  17. Baru habis bace...Best giler novel nie.. santai je tyme bace...

    ReplyDelete
  18. kak rin nxt novel please! hahaahahha.. alhamdulillah sume dh dlm koleksi. cant wait for poko krismas bergerak plak..


    FH :)

    ReplyDelete